Başvuru işlemleri 01 Ağustos 2023 ile 31 Ağustos 2023 tarihleri arasında, "e-Yaygın sistemi-Başvurular / Usta Öğretici Başvurusu" ekranı üzerinden yapılacaktır. Birden fazla alanda başvuru yapmak isteyenler her alan için ayrı ayrı başvuru yapacaklardır.
16-Başvurular; Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün ilgili yönerge ve genelgeleri doğrultusunda değerlendirilerek, sıralama yapılacaktır. Bu sıralama dikkate alınarak kurslarımız 02 Ekim 2023 tarihinden itibaren başlayacaktır.
Başvuru işlemleri 01 -31 Ağustos 2023 tarihleri arasında, "e-Yaygın sistemi-Başvurular / Usta Öğretici Başvurusu" ekranı üzerinden yapılacaktır.
Başvurular Her Yıl Ağustos (1-31 Ağustos) Ayında Merkezi Sistem Üzerinden E-Yaygın Sisteminden E-Devlet Şifresi İle Giriş Yapılarak Alınır. Yıl Boyunca Ücretli Usta Öğretici Olarak Kurs Açmak İçin Başvuru Yapılabilir.
Kurslara Halk Eğitim Merkezlerinden Yada E-Yaygın Sisteminden E-Devlet Şifresi İle Giriş Yaparak Kayıt Olunabilir. Açılması Talep Edilen Kurslar İçin Halk Eğitim Merkezlerinden Yada E-Yaygın Sistemi Üzerinden Kurs Açılması Talebinde Bulunulabilir.
İlgili 23 soru bulundu
1- Öğrenim Belgesi (Asli ve 1 adet Fotokopisi) 2- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi(1 adet) 3- Vesikalık Fotoğraf (1 adet) 4- Resmi kurumda çalışıyorsa, kurumundan izin belgesi 5- Matbu form dilekçe (müdürlüğümüzden veya Halk Eğitimi Merkezi sitemizden alınabilir) 6- Geçmiş yıllarda kurslarda öğretici olarak çalışılmış ise, ...
4. 01 – 12 Eylül 2022 tarihleri arasında başvurular kurumumuzca değerlendirilecektir. 5. Taslak listeler 15 Eylül 2022 tarihinde kurumumuz internet sitesinde yayınlanacaktır.
Başvuru işlemleri 01 Ağustos 2023 ile 31 Ağustos 2023 tarihleri arasında, "e-Yaygın sistemi-Başvurular / Usta Öğretici Başvurusu" ekranı üzerinden yapılacaktır. Birden fazla alanda başvuru yapmak isteyenler her alan için ayrı ayrı başvuru yapacaklardır.
MADDE 8- (1) Her bir kurs programına devam edecek öğrenci/kursiyer sayısı 10'dan az; bir kursun sınıf mevcudu ise 20'den fazla olmaması esastır.
Kurs kaç gün sürer? Günlük girilebilecek kurs yani ders saati en fazla 8 haftalık ise 40 saat, haftalık işlenmesi gereken en az ders saati ise 15 saat olmalıdır. Bu süreçler öğrenci, öğretmen ve kurumun ortak şartları dikkate alınarak belirlenir.
Maddesine göre 01 Ağustos 2023 tarihinden itibaren e-Yaygın sistemi üzerinden yapılacaktır. Başvuru yapmadan önce Milli Eğitim Bakanlığımızın "Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliğinin" dikkatlice okunması ve ona göre hareket edilmesi yapılacak başvuru açısından büyük bir önem taşımaktadır.
Kayıt için başvuru, Halk Eğitimi Merkezlerince geliştirilen formla yapılır. Kurs başvurusunda sadece nüfus cüzdanı fotokopisi yeterlidir. KURSLARA KAYIT İÇİN KURSİYERLERDEN İSTENEN BELGELER NELERDİR? Tüm kurslar için başvuru formu ve kimlik bilgileriniz gereklidir.
4 - Mesleki ve Teknik Öğretim ve Örgün Eğitim Kurumlarında görevlendirilecek usta öğreticilerin en az meslek lisesi veya dengi okul mezunu olması gerekir. Ancak, istisnai hallerde bakanlıktan izin almak şartıyla ilkokul mezunu usta öğreticilere de görev verilebilir.
DYK kursları ne zaman başlıyor, kaç saat? İşte ayrıntılar... DYK e-kurs öğrenci başvuruları 24-28 Ağustos tarihleri arasında tamamlanacak. Yayımlanan takvim içerisinde kurs tarihleri ise 4 Eylül 2023-7 Haziran 2024 olarak belirtildi.
DYK KURSLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR? DYK kursları 4 Eylül 2023 tarihinde başlayacak.
2022 - 2023 öğretim yılında görevlendirilecek ücretli Usta Öğretici başvuruları 01 - 31 Ağustos 2022 tarihleri arasında e-yaygin.meb.gov.tr sistemi üzerinden alınacaktır. Başvurunuzun onaylanabilmesi için sisteme yüklenecek evrakların eksiksiz ve okunabilir olmasına dikkat ediniz.
Kursiyerlerin İşsizlik ödeneği alması durumunda günlük 219,28 TL, geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde program düzenlenmesi halinde ise 482,41 TL günlük ödeme yapılmaktadır.
Sınavlardan geçmek için notun en az 45 puan olması gerekmektedir.
Usta öğreticilik sınavında ise 50 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılır.
18 yaşını doldurmuş olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Sağlık durumu yönünden görevini yapmasına engel bir durumu olmamak, Kurumun belirlediği eğitici niteliklerini karşılıyor olmak.
USTA ÖĞRETİCİLİK BELGESİ ;
Ustalık veya işyeri açma belgesine sahip olanlar ile en az ön lisans seviyesinde mesleki eğitim almış olanlar, Mesleki Eğitim Merkezlerinde açılan 40 saatlik Usta Öğreticilik kursuna katılabilirler. Kursu başarı ile tamamlayanlara usta öğreticilik belgesi verilir.
(9) Başvuruların değerlendirilmesine ilişkin hususlar şunlardır: a) Görev verilecek ücretli usta öğreticiler, Ek-2'deki Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formuna göre belirlenir. Başvuru sonuçları ekim ayının ilk haftasında tamamlanarak ilan edilir. Bu sıralama bir yıl süreyle geçerlidir.
Usta öğreticilerimizin 40 saat üzerinden alacakları ücret, 4 bin 500 liradan yüzde 64 artışla 7 bin 400 liraya çıkmaktadır. Yeni düzenlemenin ücretli çalışan öğretmenlerimiz, usta öğreticilerimiz ve Kur'an kursu öğreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum."
- Kurs programının toplam eğitim süresi MEB mevzuatı çerçevesinde her bir ders saati 40 dakika olmak üzere 720 ders saati olarak planlanmıştır. - Bu kurs programı her bir dönemi 18 hafta olarak iki dönem halinde uygulanacaktır (360/720 Ders Saati ) Toplam kurs süresi 9 ay olarak değerlendirilmelidir. - Eğitim süresi, ...
Eğitim süresi 2 gün (16 saat) olup hem uygulamalı hem teorik konular anlatılmaktadır. Eğitim programı sonunda katılımcılar İl Sağlık Müdürlüğünce belirlenmiş sınav merkezlerinde teorik ve pratik sınava tabii tutulurlar. Sınavlar için geçme notu 85 ve üzeridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri