Kıl kurdu bitkisel çözümü denildiğinde, sirkeden sonra akla ilk gelen seçenek sarımsaktır. Eğer yapabiliyorsanız, kıl kurdu şikayetleri tamamen ortadan kaybolana kadar her gün birkaç diş sarımsak çiğneyebilirsiniz. Sarımsak çiğnemek size göre değilse, yemeklerinize bol miktarda sarımsak ekleyebilirsiniz.
Bir miktar elma sirkesi ve sarımsağı bir kavanoza koyup bir süre beklettikten sonra içmek, bağırsak kurtlarını dökmenin güçlü yöntemlerindendir.
Sarımsak doğal bir antibiyotiktir
Özellikle allicin ve kükürt bileşikleri, her türlü patojen mikroorganizma ve parazitlere (bakteriler, virüsler, mantarlar, amipler, solucanlar) karşı öldürücü özelliğe sahiptir.
Sarımsak, vücudu enfeksiyona karşı koruyan faydalı bir besindir. Gün içinde mutlaka tüketmeniz önerilir. Bağırsak parazitlerinin yaşandığı durumlarda çiğ sarımsak tüketmeniz size iyi gelebilir. Bağışıklık sistemini güçlendirip bağırsak kurtlarının yayılmasına engel olabilir.
İlgili 32 soru bulundu
Feridun Kunak, içerisinde incir kurusu, dut kurusu, kekik ve kabak çekirdeği tozu olan bağırsak parazitlerini önleyen doğal sirke yapımını izleyicilere aktardı. Sirkeyi yirmi gün bekletip süzdükten sonra buzdolabında saklanmasını söyleyen Kunak, günde bir fincan içilmesinin faydalı olacağını açıkladı.
Genellikle 14 gün arayla kullanılabilen mebendazol, pirantel pamoat veya albendazol içeren ilaçların ailece alınması sayesinde kıl kurdu tedavisi yapılabilir. Her ilaç alımından sonra kişisel eşyaların (el havlusu, yatak örtüsü, kıyafetler) sıcak suda yıkanması önerilir.
İştah açar, sindirimi kolaylaştırır. Bağırsak kurtlarını ve diğer parazitleri öldürür. Mide ve bağırsakları dezenfekte eder. Zararlı bakterileri yok eder.
Sarımsak tüketmek, yüksek tansiyona iyi gelir. Düzenli olarak sarımsak tüketilmesi kolesterolü düşürür. Sarımsak yutmak vücudu toksin maddelerden temizler ve antioksidan görevi görür. Sarımsak içeriğinde bulunan bileşenler sayesinde kalp hastalıklarına iyi gelir.
Eğer halsizlik ve yorgunluk gibi sıkıntıları çok yaşıyorsanız sarımsak sizin için faydalı olabilir. Kabızlık problemi yaşıyorsanız her gece yatmadan önce bir diş sarımsak yutmak size iyi gelebilir. Sarımsak bağırsaklarda bulunan parazitlerin yok olmasını sağlar. Sarımsağı yutarak tüketmek hazmı kolaylaştırır.
40 Gün Aç Karnına Sarımsak Yutmak
Mide yanması ve ağrısı gibi sorunlar yaşamayanlar bu süreyi 41 güne kadar uzatabilir. 41 gün boyunca sarımsak yutmak, tüm vücudu baştan sona yenileyerek kalp ve damar hastalıklarından iltihabın vücuttan atılmasına kadar pek çok hastalığa karşı etkilidir.
Doktorlar ortaya çıkan şikayetler doğrultusunda parazitlerin dışkıda görülüp görülmediği sorgulayabilir. Bazı parazit türleri direkt mikroskopi ile dışkı örneğinden gözlemlenebildiği gibi bazı türler için anüs çevresinden bant ile sürüntü örneği alarak parazit yumurtalarının gözlenmesi gerekir.
Ananas suyu, papatya suyu ve toz karanfil ile yaptığınız karışım parazitleri vücudunuzdan atmanıza yardımcı olacaktır. Papatya Papatya çekirdeklerini yutmak bağırsak kurtlarını yok etmede fayda sağlamaktadır. Bir tatlı kaşığı papatyayı, bir bardak sıcak suda 10 dakika demleyin.
İlk 4 saat içinde iyice sindirilen ve antioksidan etkisini devreye sokan sarımsak, vücuttaki 4-6 saat arasındaki sürede de boş durmuyor ve deyim yerindeyse alıyor sazı eline.
Kabızlık sorunu olan kişiler için her gün gece yatmadan önce bir diş sarımsak yutulması önerilmektedir. Bu sayede bağırsalar da bulunan parazitlerin de yok olmasını sağlayacaktır. Hazmı kolaylaştırıcı etkisi vardır ve bağırsaklar da bulunan kurtların düşürülmesinde faydalıdır.
Çörek otu yağı, bağırsak parazitlerinin baş düşmanı olarak bilinir. Yapılan birçok araştırmada çörek otu yağının kolon kanseri hücrelerinin oluşumunu engellediği görülmüştür. Aynı zamanda gaz, şişkinlik, mide ağrısı gibi problemlerin etkisini de azaltması ile sindirim sürecinin çok daha rahat olmasına yardımcıdır.
Sarımsaklı yoğurt, bağırsakların hareketini ve işleyişini düzenlediği için sindirimin daha hızlı çalışmasına yardımcı olur. Bu da metabolizmayı hızlandırarak, kilo vermeyi sağlar. Bunun için günde bir kâse yoğurt tüketmeniz, zayıflamanızda ciddi fayda sağlayacaktır.
Genellikle pişmiş yemeklerde kullanılan sarımsak sabahları çiğ olarak yutulduğunda pek çok yararı olduğu bilinir. Özellikle çiğ olarak sabah aç karnına yutulması antibiyotik özelliğinin ortaya çıkmasına etki sağlamaktadır.
Aç karına sarımsak yutmak mide bulantısı, kusma ve mide ekşimesine neden olabilmektedir. Sarımsağın çok fazla tüketilmesi alerjik tepkimelere neden olabilmektedir. Aç karnına sarımsak tüketimi ishale neden olabilmektedir.
Hastalık, karın ağrısı, iştahsızlık, gece uyurken ağızdan salya akması, diş gıcırdatma, uyurken popoyu kaşıma bulgularıyla kendini gösterebiliyor. Bu belirtileri yaşayan yetişkin ve çocukların mutlaka bir uzmana başvurması gerekiyor.
Vitamin B12 düzeyleri ppb olarak sırasıyla ıspanakta 11.070, nanede 90.088, kekikte 168.330, sarımsakta 10.744, kuşburnunda 21.240, iğde çiçeğinde 44.127 bulunmuştur.
Özellikle kış aylarında sıklıkla karşılaşılan soğuk algınlığından korunmada ve hastalıkların iyileştirilmesinde sarımsak oldukça etkilidir. Ülkemizde birçok bölgede kış aylarında soğuk algınlığına bireylerin ilaç içer gibi sarımsak yuttuğu görülür.
Tipik kıl kurdu enfeksiyonları insanlarda ciddi sağlık sorunlara veya ileri komplikasyonlara neden olmaz. Nadir vakalarda, kıl kurdu enfeksiyonun ağırlaşması, kadın cinsel organında enfeksiyona neden olabilir. Parazit, anal bölgeden vajinaya, uterusa, fallop tüplerine ve pelvik organların çevresine gidebilir.
Gaita incelemelerinde bu test özellikle kullanılır. Buradaki amaç parazit olup olmadığını kesin bir şekilde öğrenmektir. Kişiden gaita örneği alındıktan sonra lamel üzerinde gaita örneği seyreltilir ve mikroskop sayesinde incelenir. Eğer ki gaita örneği kişiden sabah saatlerinde alınmış ise direkt inceleme yapılır.
Bağırsak parazitleri erken tedavi edilmediği takdirde çocuklarda ciddi sağlık problemlerine sebep olabilir. Parazitin cinsine bağlı olarak; kansızlık, karaciğer ve dalakta büyüme, bağırsakta tıkanma, deride döküntüler, astım, büyümede gecikme ve ayrıca ağır organ hasarları bile yaşanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri