Bir günde 3 bardak içilen sarımsaklı süt zaturre hastalığının geçmesine yardımcı olur. Vücudunuzdan toksinleri atmak için sarımsak oldukça faydalı bir besin kaynağı. Sütle karıştığında ise bu faydalar iki katına çıkıyor.
Uzmanlar sarımsağın sütle beraber tüketildiğinde ağız kokusunu gideren ve sağlığımız için olağanüstü faydalar sağladığını tespit etti. Ve hepimize de bu şekilde tüketmemizi önerdi.
Kolesterolün dengelenmesine, özellikle yüksek kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor. Sarımsaklı süt, düzenli tüketildiğinde kalp ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkilerde bulunuyor. Eklem ağrısı çekenlerin de bu ağrılarını hafifletiyor. Son olarak yorgunluk ve uykusuzluğa iyi geldiği de biliniyor.
3-4 diş sarımsağı ezip 1 bardak su veya sütle kaynatın. Soğumasını bekledikten sonra günde 2-3 kez için. Veya günde iki kez 1 diş sarımsakla 1 çay kaşığı bal yiyin.
Sarımsak sütü, içindeki sarımsak, süt ve baldan aldığı güçle öksürük krizlerine çözüm oluyor. Bu etkisiyle boğaz ağrısına iyi geldiği de söyleniyor. Kolesterolün dengelenmesine, özellikle yüksek kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor.
İlgili 16 soru bulundu
Bir kaşık bal ve bir kaşık zencefil bunun için yeterli olacaktır. Öksürük için birebir çare olan ballı zencefil tüketmek iyi bir tedavi yöntemi olacaktır. Karabiber ve balı karıştırarak da öksürüğünüzü geçirebilirsiniz. İnatçı bir öksürüğe sahipseniz bir bardak sütün içine bir çay kaşığı karabiber ve balı karıştırın.
Doğal balgam söktürücü olarak bilinen sarımsak, antimikrobiyal özelliğe sahiptir. Bu özellik sayesinde balgamı söktürmekle kalmaz, azalmasına da yardımcı olur.
Sökülen ürünler, elle toplanarak demet yapılmakta ve kurutmak için toprak yüzeyine düzenli bir şekilde serilmektedir. Bu şekilde elde edilen demetlere halk arasında "elba" adı verilmektedir. İklim ve toprak şartlarına bağlı olarak değişmekle birlikte, dekardan 700 - 1300 kg kuru sarımsak elde edilir.
Sarımsağın içeriğindeki sülfüroz içerikler sarımsağın aromasıyla birleşince rahatlatıcı bir etki yapar. Böylelikle uyku problemi yaşayanlar için hızla uykuya dalmayı kolaylaştırır, daha rahat uyuyabilmeyi sağlar.
📌 Sonra, sütü orta ateşte ısıtın ve kıyılmış sarımsakları ilave edin. 📌 Karışımı birkaç dakika kadar pişirin, kaynadığında bal ile tatlandırabilirsiniz. 📌 Bu tedaviden olumlu sonuçlar alabilmek için, günde en az 200 ml sarımsak sütü içilmesi tavsiye ediliyor.
Sarımsaklı sütün başlıca yararı kolesterolü dengelemesi ve kalp damar sağlığı açısından faydalı olmasıdır. Kanda pıhtı oluşumunu engelleye sarımsaklı sütün aynı zamanda kan taramalarında kötü kolesterol olarak da bilinen LDL oranını düşürdüğü bilinir.
Kimyon: Gaz problemini azaltır ve anne sütünü arttırır. Sarımsak: Emziren anneler için sarımsak oldukça önemlidir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde etkili olan sarımsağın bebeğin uzun süre emzirilebilmesini sağladığı biliniyor.
Sarımsağı çiğ halde yutmak, yağının mikroorganizmalar üzerinde etki göstererek antibiyotik özelliğinin ortaya çıkmasını sağlar. Sarımsağın bu antiseptik işlevi, grip ve nezle gibi soğuk havaya bağlı olarak meydana gelen hastalıkların önüne geçer.
“Gıda bilimi” dergisinde yayınlanan araştırma raporunda ABD Ohio Eyalet Üniversitesi'nden araştırmacılar, sarımsak yedikten sonra süt içmenin kokuyu önlediğini kaydetti. Uzmanlar sütün içerisinde bulunan su ve yağın nefesin kokusunu yenileyen bir özelliğe sahip olduğunu belirtti.
Sarımsağın bağışıklık sisteminin soğuk algınlığı virüsüne karşı korunmasına yardımcı olan antiseptik özellikleri vardır. Sarımsak soğuk algınlığına neden olan virüsleri öldüren güçlü bir antibakteriyel anti-oksidan içerir. Sarımsak yağı mukus tıkanıklığını çözer, sağlam ve doğal bir balgam söktürücüdür.
Özellikle kış aylarında geçmek bilmeyen öksürük krizlerine sarımsak doğal ve etkili bir antibiyotiktir. Zeytinyağı ile birleştiğinde tam bir şifa deposu haline gelir. Hem yiyerek tüketildiğinde, hem ayak altına uygulandığında olumlu sonuç verir.
Kan dolaşımını hızlandırması sayesinde düzenli olarak sarımsak tüketen erkeklerde cinsel organlara ulaşan kan miktarı artar ve cinsel güç arttırılır. Buna ek olarak sperm sayısı ve kalitesi de arttırıldığından bebek planlayan çiftlerin düzenli olarak sarımsak tüketmesi önerilmektedir.
Sarımsağın enzimlerinden en iyi şekilde faydalanabilmek için sarımsağı bıçakla doğramak yerine havanda ezerek tüketin. Sarımsağı kullanırken içerisine maydanoz ilave edip tüketin. Sarımsağın cinsel etkilerinden faydalanabilmek için günde en az 3 tane sarımsağı yutun.
Akciğer, karaciğer, safra kesesi ve kalp gibi önemli organları güçlendirir. İdrar söktürücü özelliği vardır. Kalbi beslyene kroner damarları genişletir. Kalp adelelerini güçlendirir.
Sarımsak içeriğinde yer alan bazı maddeler sayesinde anti-inflamatuar yani iltihap giderici özelliğe sahip bir üründür. Kokusundan dolayı tercih etmek istemediğiniz sarımsağı su ile birlikte hap gibi yutabilir ya da direk almak yerine yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
İlk 4 saat içinde iyice sindirilen ve antioksidan etkisini devreye sokan sarımsak, vücuttaki 4-6 saat arasındaki sürede de boş durmuyor ve deyim yerindeyse alıyor sazı eline. Vücut, sarımsağın faydalı yanlarını iyice algılıyor.
Dünya'da en kalitelisi Kastamonu Taşköprü'de üretilen ve bölge halkının beyaz altın olarak nitelendirdiği Taşköprü sarımsağı bu hafta ilçede kurulan sarımsak pazarında kilosu 13 ile 20 TL arasında alıcı buldu.
Sarımsak gaz yapan besin maddesi olması ve fazla tüketilmesi halinde hem anne hem de bebeğe süt aracılıyla geçebilmekte ve gaz oluşturabilmektedir.
Bol bol su içerek katılaşan balgamın yumuşayıp atılmasına yardımcı olabilirsiniz. Sıcak suyla duş alırken 5-10 dakika buharı soluyabilir ve bir kâse sıcak suyun içine nane ya da okaliptüs yağı damlatarak derin nefesler alabilirsiniz. Bir bardak ılık su içine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyerek içebilirsiniz.
Bir diş sarımsak alınır, ortasından bir iğne yardımıyla uzun bir iplik geçirilir. Tıpkı tampon uygular gibi, vajinaya nazikçe ittirilerek yerleştirilir. Eğer daha önce hiç vajinanıza bir şey sokmadıysanız, çömelir gibi eğilerek sağ elinizin iki parmağıyla sarımsağı içeriye itmek kolay olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri