Resmi kurumlardan depozito ücreti alınmamaktadır.
Konutlarda su aboneliği açtırma ücreti 2023 yılı için 618 TL'dir.
Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılır. Teminat bedelleri Konut 575,91 TL, Mesken-İnşaat 1050,75 TL, İşyeri 981,63TL, İnşaat 6.473,10 TL'dir. Sanayi abonelerinin teminatları sayaç çaplarına göre alınmaktadır. Suyu kapalı abonelerden 127,72 TL Açma Ücreti alınmaktadır.
Teminat bedeli alacağı 15 gün içinde müşterinin IBAN numarasına yatırılmaktadır.
Su abone ve plaka ücreti: Su abone plaka ücreti; 30,00 TL alınır. İdarece belirlenmiş kurallara göre tesisatını hazırlatmaya abone başvurularında ikinci keşiften sonra gidilen her kontrol için 40,00 TL ücret alınır.
İlgili 33 soru bulundu
Yeni su aboneliği alma işlemi için öncelikle ilgili bildirimi yapmak için yaşadığın şehirdeki belediyeye bağlı olan Su ve Kanalizasyon İdarelerine başvurman gerekiyor. İlgili hizmet dairesine fiziksel olarak başvuruda bulunmak ve zaman ayırmak istememen durumunda ise alternatif olarak E-Devlet başvurusu öne çıkıyor.
1kW mesken için, 20 TL açma/kesme ücreti ve 37,6 TL güvence bedeli alınır. 5kW mesken için, 100 TL açma/kesme ücreti ve 188 TL güvence bedeli alınır. 1kW ticarethane için, 20 TL açma/kesme ücreti ve 106,9 TL güvence bedeli alınır. 5 kW ticarethane için, 100 TL açma/kesme ücreti ve 534,5 TL güvence bedeli alınır.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), güvence bedelini yıllık olarak güncellemektedir. Bu bedel tüm görevli elektrik şirketleri tarafından uygulanmaktadır. EPDK'nın 2023 yılı için belirlemiş olduğu 1kW başına elektrik güvence bedeli mesken için 128.9 TL, ticarethane için ise 283.8 TL'dir.
İlk abonelik işlemleri için belirtilen evraklarla birlikte SASKİ Web servisinden veya SASKİ Genel Müdürlüğü Abone İşleri Servisimize müracaat edilmelidir. Abonelik sözleşmesi yapacak kişinin şahsen ya da noterce hazırlanan vekâletname ile belirlenen vekilin başvurması gerekmektedir.
Güvence bedelleri, her yıl Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından Kurul Kararı ile belirlenir. Güvence bedelini, sözleşme hesap numaranız ile tüm PTT şubelerine, anlaşmalı bankalara, kredi kartı ve Bursagaz web sitesi online işlemler menüsüne üye olarak ödeyebilirsiniz.
Bir konut için ilk kez su aboneliği başvurusu yapacaksanız su dağıtım firmasının şubesine bizzat başvuru yapabilirsiniz. İlk kez abonelik açtırma için gerekli belgeler ise şunlar: Nüfus cüzdanı Tapu veya kira kontratı
İSKİ Depozito Ücreti Faturaya Yansıtılır mı? İSKİ depozito işlemleri peşin bir şekilde işlemler sırasında alınmaktadır. Gerekli olan belgelerin getirilmesi ve ücretin verilmesi durumlarında abonelik işlemleri tamamlanmaktadır.
Su aboneliği bulunan bir konut ya da iş yerindeki aboneliğin taşınma vb. sebeplerle kapatılması işlemidir. Bu işlemin ardından abonelik sahibine güncel fiyat üzerinden teminat bedeli iade edilir.
Su abonelik ücreti, her yıl değişkenlik gösteriyor. 2022 yılı için belirlenen su açtırma bedeli ise, 196,5 TL olarak belirlenmiştir. Belediyelerden bu hizmeti satın almak isteyen kişiler ise, ilgili birime gerekli ödemeleri yaparak başvuru işlemlerini kısa zaman içinde gerçekleştirebilir.
e-DEVLET SU ABONELİĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? - e-devlet adresi üzerinden T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girmenizin ardından bulunduğunuz ilin su abonelik şirketinin adını yazın. - Yeni Abonelik Başvurusu sekmenizi tıklayın ve su aboneliği yapacağınız yerin adres bilgilerini doldurun.
İade için, borcun ödenmesi dışında herhangi bir koşul ileri sürülemez ve belge istenemez. Güvence bedeli olarak teminat mektubu alınması halinde de on beş gün içinde iade işlemi yapılır.
Samsun Su İçin Abone Numarası Nereden Öğrenilir? SASKİ abone numarası su faturası üzerinde yer alır. Su faturasının “Mukavele No” kısmında bulunan 7 haneli numaradır.
Mülke ait su aboneliği olup olmadığı, abonelik varsa borcunun olup olmadığı ve sayacın üzerindeki endeksi alarak abone servisimize başvurarak veya sube.sakarya-saski.gov.tr üzerinden abonelik devir işlemini gerçekleştiriniz.
Teminat bedellerinin abonelik işleminin yapıldığı gün içerisinde ödenmesi gerekmektedir. Taksitlendirme veya faturaya yansıtma işlemleri yapılmamaktadır.
Bu yasalar çerçevesinde belirlenmiştir. Bu ücret, kiracının aboneliği iptal ettirmesi sonrasında herhangi borç olması durumunda rehin olarak tutulmaktadır. Eğer abonelik iptali sırasında bir borç yoksa para iade edilecektir. Bu yüzden doğalgaz güvence bedelini kiracı öder.
Alınan bu teminat tüketicinin aboneliğini sonlandırması (tahliye veya tedarikçi değiştirme) halinde iade edilir. Özel tedarik şirketleri de, tüketicilerin kendi portföylerine katılması aşamasında tüketicilerden teminat talep edebilir. Bu teminat mevzuat gereği verilmesi zorunlu ve belirlenmiş bir değer değildir.
Depozito (Güvence Bedeli) Nedir? Depozito, kira sözleşmesi süresince kiracının kiralanana verdiği zararları, kiralananın aidatı, abonelikleri (elektrik, su, doğalgaz faturası borcu) vs. hususlar kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmemesi ihtimaline karşılık kiraya verene gösterdiği bir teminat türüdür.
Elektrik Abonelik Ücreti 2023
2022 yılı itibariyle bu ücret meskenler için en az 165 TL olup, ortalama gücü 6kW olanlar için 198 TL'dir. Alınan abonelik bedeli içerisinde elektrik sayacını kontrol eden kurye ve elektrik açılma bedeli de ek olarak mevcuttur.
Bireysel ve merkezî kullanımlarda 2023 yılı için belirlenen Abone Bağlantı Bedeli: 200 m2'a kadar 2135 TL + %20 KDV = 2562 TL + Damga Vergisi, 200 m2'den sonraki her 100 m2 için 1857 TL + %20 KDV = 2228,4 TL + Damga Vergisi ilave olarak alınacaktır.
İlgili evraklar dağıtım şirketine ibraz edildikten sonra abone olmak isteyen kişiden abonelik depozito ücretini yatırması istenir. Bu ücret her yıl güncellenmektedir. 2023 yılı için elektrik abonesi depozito ücreti 644.5 TL olarak belirlenmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri