Eğer bir süredir e-ticaret konusu ile ilgileniyorsanız muhtemelen farklı e-ticaret sitelerine dair dönüşüm oranlarını duymuşsunuzudur. Örneğin bu konuda oldukça başarılı olan Amazon'un dönüşüm oranı yüzde 4. Ortalama bir e-ticaret sitesi için yüzde 1 ile 2 arasındaki bir dönüşüm oranının ideal olduğu söylenir.
Ortalama bir e-ticaret sitesi için ise dönüşüm oranı yüzde 1 ile 3 arasında ise ideal olarak değerlendirilir. Dönüşüm oranının "referans değeri" çalıştığınız alana göre değişebilir.
DÖNÜŞÜM ORANI Mağazanızı ziyaret eden tüketiciyle kurduğunuz bağ sonucunda mağaza ziyareti satışa dönüşebiliyor. Sektörde bu oranın yüzde 10-15 civarında olduğunu tahmin ediyoruz. Kiğılı'da ise yüzde 13-16 arasında değişiyor. 5 yıl önce bu rakam yüzde 8-10 arasındaydı.
Dönüşüm oranının yüksek olması, doğru bir hedef kitleye doğru ürün ya da ürünler pazarladığının kanıtı niteliğindedir. Dönüşüm oranı formülü oldukça basittir: Dönüşüm Oranı= Toplam Satış/Ziyaretçi Sayısı… Örneğin; 1.500 tıklama sonrası 70 satış eylemi gerçekleşti ise dönüşüm oranı şöyle hesaplanır: 70/1500= %46.
Bir mağazanın dönüşüm oranı, mağazadan satın alma yapan ziyaretçi sayısının mağazaya gelen toplam ziyaretçi sayısına oranıdır. Mağazanıza 100 kişi geliyor ve sadece 30 tanesi ürün satın alıyorsa, dönüşüm oranınız %30'dur.
İlgili 34 soru bulundu
Dönüşüm oranları, dönüşüm sayısının aynı dönemde bir dönüşümle ilişkilendirilebilecek toplam reklam etkileşimi sayısına bölünmesiyle hesaplanır. Örneğin, 1.000 etkileşimden 50 dönüşüm elde ettiyseniz dönüşüm oranınız %5 olur (50 ÷ 1.000 = %5).
Dönüşüm Oranı = (Dönüşümler / Toplam Ziyaretçi) x %100
Ölçümler aylık ve yıllık olarak ele alınmalıdır. Örneğin, bir e-ticaret web sitesinde aylık dönüşüm oranınızı hesaplamak isterseniz, o ay web sitenize gelen kullanıcıların ve o ay gerçekleşen dönüşümlerinizi hesaba katmalısınız.
Müşteri dönüşümlerini ve satışları artırmanın en etkili yolu, müşterilerinizin ne istediğini tahmin etmek ve onlara istediklerini vermektir. Ürünler, hizmetler veya pazarlama kampanyaları olsun, müşterileriniz ne kadar memnun olursa, dönüşüm oranınız o kadar yüksek olur.
Maliyet tutarından gelir tutarının çıkarılmasıyla kayıp tutarı elde edilmektedir. Örnek olarak alış tutarı 500 TL olan bir malın satış tutarı 400 TL ise bu satıştan meydana gelen zarar 500 - 400 = 100 TL olarak hesaplanacaktır.
“Conversion rate” olarak da bilinen ve “CR” olarak kısaltılan dönüşüm oranı web sitesine gelen toplam ziyaretçi sayısı içinde istenen bir hedefi yani bir dönüşümü tamamlayan ziyaretçilerin yüzdesidir.
Dönüşüm Oranı Nedir? Dönüşüm oranı, belirli bir tarih aralığındaki dönüşüm sayısının, reklamlarınızın aldığı toplam etkileşim sayısına oranıdır. Yüzde olarak ifade edecek olursak, 100 etkileşimden kaç tanesinin dönüşüm getirdiğini anlatan bir metriktir.
Perakendede metrekare verimliliği, bir perakende mağazasının satış hacmini mağazanın sahip olduğu alanın büyüklüğüne (kare/metre) bölerek hesaplanan bir performans ölçüsüdür.
UPT, satılan ürün adedinin fiş fatura sayısına bölünmesi sonucu ortaya çıkan rakamdır.
Dönüşüm Nedir? E-ticaret perakendecileri için “dönüşüm”, genellikle “satın alma” olarak tanımlanır. Bir müşteri web sitesine gelir, site içi arama yapar, sepete bir öğe ekler ve ardından satın alma yapar. Bu tipik bir “tamamlanmış dönüşüm”dür.
1.1. CİRO. Ciro, bir mağazanın, belirli bir dönem içerisinde (gün-hafta-ay-yıl) yaptığı toplam satışlardır. Bir mağazanın başarısı, diğer bir deyişle karlılığı ciro ile doğru orantılıdır.
Satış fiyatı nasıl hesaplanır? Alış fiyatının (veya maliyet tutarının) kazanç oranı kadar artırılmasıyla satış fiyatı belirlenmektedir. Örnek olarak alış fiyatı 200 TL olan bir malın satışından %20 kazanç elde edilmek isteniyorsa satış fiyatı 200 x (100 + 20) / 100 = 200 x 1,2 = 240 TL olarak hesaplanacaktır.
Ciro, işletmenizin satışlardan ettiği gelir anlamına gelir ve günün sonunda şirketin kasasına giren bakiyedir. Kâr ise; satışların gelirlerinden yani cirodan vergiler de dahil tüm giderleriniz düşüldükten sonra kalan tutardır.
Dönüşüm oranı: Formül: CR = Dönüşüm Sayısı/Tıklama = 20/1000 = 0.02 = %2 olur. Dönüşüm oranı kampanyalarımız için anahtar değere sahip bir metriktir.
Toplam kredi/toplam mevduat oranı; bu oran mevduatın krediye dönüşüm oranı olarak literatürde yer almaktadır. Bankaların kullandırdıkları kredilerin topladıkları mevduata bölünmesiyle bulunur.
Dönüşüm oranı anlamına da gelen Conversion Rate; sitenizi ziyaret eden kullanıcıların, siteniz içerisinde satın alım yapma, abone olma veya form doldurma gibi hedeflerinizin gerçekleşmesinin ölçülmesini yansıtır.
Reklam tıklaması veya video görüntüleme gibi bir reklam etkileşiminden sonra kaç gün süreyle dönüşümlerin kaydedileceğini belirtir.
Dönüşüm oranı-CR Web sitenize gelen ziyaretçilerin istediğiniz hedefe ulaşıp ulaşmadığını ölçen başarı yüzdesidir. Conversion Rate genelde satın alma yada forma doldurma reklamlarında kullanılır.
Dönüşüm oranı, web sitenizi ne kadar kişinin ziyaret ettiği ve bu ziyaret eden kişilerin kaçının satın alma davranışını gösterdiğini veya bülteninize abone olduğunu gösteren istatistiki bir bilgidir. Web sitenizi ziyaret eden kişilerle, web sitenizi aktif olarak kullanan kişileri karşılaştırmaya çalışır.
UPT Hizmet Noktalarından para transferi için işlem limitleri nedir? Türkiye genelindeki UPT Hizmet Noktalarından anlık 20.000 TL, 10.000 USD, 10.000 EURO ve 10.000 GBP limitler ile alıcının ismine para gönderilebilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri