Satmak TDK'ye göre "bir değer karşılığında bir malı alıcıya vermek ", satış ise "satma işi" olarak görünüyor. Eğer bir malı birine "satmak" için çaba gösterirseniz "satıcı" olursunuz. Eğer satış işini benimseyip, bir meslek olarak icra ederseniz "satışçı" olursunuz.
Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı vakit satış kelimesi, 'Satma işi' biçiminde öne çıkar ve kullanılır. Yani herhangi bir ürün ya da hizmet kapsamında bunun satışını gerçekleştirme işi olarak da ifade etmek mümkün. Satışçı Kime Denir? Satış kelimesi ile beraber aynı zamanda satışçı sözcüğü ön plana çıkmaktadır.
Cevap : Cevap3:Kamu tüzel kişileri de dahil olmak üzere ticari veya mesleki faaliyetleri kapsamında tüketiciye mal sunan gerçek veya tüzel kişilere satıcı, kamu tüzel kişileri de dahil olmak üzere ticari veya mesleki faaliyetleri kapsamında tüketiciye hizmet sunan gerçek veya tüzel kişilere sağlayıcı denir.
“Satışçı” değil, doğrusu “satıcı”
TDK'da “satışçı” kelimesini arattığınızda karşınıza hiçbir sonuç çıkmayacaktır. Bunun doğrusu “satıcı”dır.
İlgili 20 soru bulundu
Farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmaların, mal ve hizmetlerinin satışı ve pazarlaması ile görevli kişiler satış temsilcisi olarak adlandırılır. “Satış temsilcisi nedir?” sorusu en yalın haliyle, firmanın satış prensipleri doğrultusunda ürün satışı yapan kişilere verilen mesleki unvandır şeklinde yanıtlanır.
Bir ürün ya da hizmeti para gibi herhangi bir şey karşılığında değiştirmek için yapılan faaliyetlere genel olarak “satış” denir.
Satış ise bir ürünü para veya başka bir şey karşılığında değiştirmek için yapılan faaliyetlerdir. Kısacası; pazarlama, potansiyel müşterilere erişmek ve onları ikna etmek için yaptığınız her şeydir. Satış süreci ise satışı kapatmak ve sözleşme imzalamak için yaptığınız her şeydir.
Satış, belirli bir zaman diliminde satılan mal veya hizmet sayısı ile ilgili faaliyetlerdir. Bir züccaciye satıcısının tezgahı. Satıcı veya mal ve hizmetlerin sağlayıcısı, bir devralma, tahsis, talep veya satış noktasında alıcıyla doğrudan bir etkileşime yanıt olarak bir satışı tamamlar.
Satış sorumlusu; şirket portföyünde bulunan potansiyel müşterileri ziyaret ederek, firmanın ürün ve hizmetlerini tanıtan, yeni müşteri kazandırmak adına farklı stratejiler belirleyen, özendirmeye yönelik çalışmalar yürüten kişiye verilen mesleki unvandır.
Satış ve pazarlama alanında güncel trendleri takip etmek, sektörün ve diğer rakip firmaların nabzını tutmak, ürün satışlarıyla ilgili yeni stratejiler belirlemek, satış potansiyelini artırmak, müşteri dilekleri ve şikayetlerinin dikkate alınmasını sağlamak bu departmanda çalışan isimlerin görevleridir.
Satışın özünü “satmak” oluştururken; pazarlamanın özünü “ihtiyacı karşılayan ürünü, fikri bulmak” oluşturur. “Pazarlama, müşteriyi şirkete getirmek, satış ise müşteriyi eli dolu göndermektir.”
Satışı iki şekilde ele alabiliriz: kişisel satış ve kişisel olmayan satış. Kişisel satış, alıcı taraf ile satıcı tarafın yüz yüze geldikleri, karşılıklı görüştükleri bir satış türüdür. Kişisel olmayan satışta ise alıcı ile satıcı fiziksel olarak karşı karşıya gelmezler.
Bir başka örnek olarak, telekomünasyon şirketinizin sizi arayarak yeni paket bilgilendirmesi yapması hatta pazarda portakal alırken tezgahtarın size o portakalı satması… işte bunlar birer kişisel satış örneğidir.
Satış ekibi, şirketin ürün ve hizmetlerini müşterilerle buluşturan kişilerdir. Bugün birçok mağaza ve şirketlerde satış temsilcileri bulunmaktadır. Bankalar, mağazalar, şirketler ve hizmet sektörünün tamamında satış departmanı vardır.
Satış elemanları, kendilerine görev amacıyla verilen ürün ve hizmetlerin belirlenen hedefler doğrultusunda satış işlemini gerçekleştirmekten sorumludur.
Satış ve pazarlama departmanı; hangi ürün ya da hizmetin üretilmesi gerektiğine ilişkin piyasa ve hedef kitle analizi yapar, ürünün kaliteli bir şekilde üretilmesini sağlar, ürüne uygun bir fiyat biçilmesinde, çeşitli iletişim ve reklam kampanyaları ile ürünün tanıtılmasında ve müşteriye ulaştırılmasında görev alır.
Satış ve pazarlama uzmanı; şirketin sorumluluğunda olan ürün ve hizmetleri, portföyde yer alan ya da yeni kazanılacak olan müşterilere tanıtmak amacıyla projeler hazırlayan, hedef strateji doğrultusunda hizmet veren, müşteriyi şirkete kazandırmak için satış faaliyetleri yürüten kişiye verilen mesleki unvandır.
Tıklanma: Reklamınızın müşteriler tarafından tıklanma sayısıdır. Satış Adedi: Reklamdan elde edilen satış adedidir. Toplam Satış Adedi: Reklam ürününü görüntüleyen müşterilerin, 7 gün içerisinde ilgili satıcıdan ürün satın almasıyla elde edilen toplam satış adedidir.
Satış fiyatı, alıcının bir ürün veya hizmet için ödediği tutardır. Fiyat, alıcıların ne kadar ödemek istediğine, satıcının ne kadarını kabul etmeye istekli olduğuna ve fiyatın piyasadaki diğer işletmelere kıyasla ne kadar rekabetçi olduğuna bağlı olarak değişebilir.
Mağaza satış temsilcisi nedir, sorusuna diğer bir deyişle satış ve mağaza sorumlusu cevabı da verilebilir. Çünkü bu görevi yerine getirenler sadece ürün satışından değil, aynı zamanda mağazanın genel düzeninden de sorumludur.
Satış elemanı nedir? Satış elemanı görev tanımı, müşterilere ürün veya hizmet satmak ile görevli çalışan olarak ifade edilir. Sorumluluğunda bulunan ürün ve hizmetlerin satışı ile ilgilenen satış elemanı, üretici firma ile müşteri arasında bağlayıcı bir konumda yer alır.
Satış elemanı, satış ve pazarlama sektöründe hizmet veren firmaların gelişiminde ve büyümesinde etkilidir. Firma ile tüketici arasında köprü ve iletişim kurarak satış işlemin gerçekleşmesini sağlar. Satış elemanı sahada ya da çalıştığı ortamı çekip çeviren kişidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri