10 Temmuz 2018 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Cumhurbaşkanlığına bağlanarak "Savunma Sanayii Müsteşarlığı" olan adı "Savunma Sanayii Başkanlığı" olarak değiştirildi.
Modern bir savunma sanayisinin geliştirilmesi ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) modernizasyonunun sağlanması amacıyla kurulan Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), faaliyet alanlarına ilişkin birtakım düzenlemeler yapılarak Cumhurbaşkanlığına bağlandı.
Savunma Sanayii Başkanlığı, Cumhurbaşkanına bağlı, tüzel kişiliği haiz, özel bütçeli bir kuruluştur.
Savunma Sanayii Müsteşarlığı, 2017 yılında gerçekleştirilen düzenleme ile Cumhurbaşkanı'na bağlanmış, Temmuz 2018'de ise T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı olarak yeniden yapılandırılmış olup, Prof. Dr.
Savunma sanayii, ülkenin ulusal güvenliğini sağlamak ve korumak amacıyla silah, askeri teçhizat, siber güvenlik, iletişim sistemleri, lojistik, askeri araştırma ve geliştirme gibi ürünlerin ve hizmetlerin üretildiği bir sektör.
İlgili 31 soru bulundu
ASELSAN hisselerinin %74,20'si TSKGV'ye aittir, %25,80'lik kısım ise Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmektedir.
ASELSAN: Listede en üst sırada ASELSAN yer aldı. Türkiye'nin en büyük savunma şirketi unvanını bu yıl da devam ettiren ASELSAN, 2021 rakamlarına göre 3 sıra düşerek 20'inci oldu. ASELSAN'ın toplam üretiminden satışları 32,9 milyar TL olarak gerçekleşti. TUSAŞ: 2 sıra düşen TUSAŞ, 30'uncu oldu.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin haberleşme ihtiyaçlarının milli imkanlarla karşılanması için 1975 yılında kurulan ASELSAN; Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na (TSKGV) bağlı bir anonim şirkettir. ASELSAN hisselerinin %74,20'si TSKGV'ye aittir, %25,80'lik kısım ise Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmektedir.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı en düşük 32.554 TL en yüksek 65.108 TL maaş ile personel alımı yapacağını açıkladı. Başvuru şartları ve şekline ilişkin merak edilen tüm detayları açıklayan kurum, başvuruları online olarak toplamaya devam ediyor.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığına (SSB) atanan Haluk Görgün, görevini İsmail Demir'den devraldı.
Türkiye Cumhuriyeti Millî Savunma Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak çalışan, savunma politikaları ve Türk vatandaşlarının askerlik işlerinden sorumlu olan bakanlık.
İsmail Demir Biyografisi
1960 yılında Elazığ'da doğdu. 1982 yılında İTÜ'den Uçak Mühendisi olarak mezun oldu.
Silah Sanayi Teknikerliği Bölümü, savunma ve güvenlik sanayisine yönelik üretim ve tasarım yapabilen silah sanayi teknikeri yetiştirmeyi amaçlar.
Millî Mücadele'den sonra Türkiye'de savunma sanayiinin ilk özel sektör fabrikası Şakir Zümre Bey tarafından kurulmuştur.
Recep Tayyip Erdoğan, Savunma Sanayii Başkanlığı'na Prof. Dr. İsmail Demir'in yerine ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Görgün'ü atadı.
Dr. Salim Atay, katıldığı TSSK 7'nci Proje Pazarı ve İş Birliği Zirvesi'nde son derece ilginç araştırma sonuçlarını açıkladı. Buna göre savunma sanayisi alanında çalışanların %28'i Orta Doğu Teknik Üniversitesi mezunu. ODTÜ'yü %11'le BİLKENT, %9'la İstanbul Teknik Üniversitesi izliyor.
eleman.net verilerine göre, Pilot 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 137.900 TL maaş alıyor. Pilot, 2024 yılında en düşük 111.500 TL alırken, en yüksek 191.700 TL maaş alıyor.
Halihazırda Türkiye'de yaklaşık 83 bin kişi, savunma sanayii alanında çalışıyor.
göreve başladığı tarihten ayın 14'üne (dahil) kadar maaşını çalışıp hak eder. Göreve başladığı tarihten sonra aybaşında (15'inde) maaşı peşin ödenir. (657 S. DMK-Madde 164) (Ücretsiz izin dönüşü göreve başlayan personel için de aynı işlem uygulanır.)
ASELSAN hisselerinin %74,20'si TSKGV'ye aittir, %25,80'lik kısım ise Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmektedir.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin haberleşme ihtiyaçlarının milli imkanlarla karşılanması için 1975 yılında kurulan ASELSAN; Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na (TSKGV) bağlı bir anonim şirkettir. ASELSAN hisselerinin %74,20'si TSKGV'ye aittir, %25,80'lik kısım ise Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmektedir.
Milli Teknoloji Güçlü Savunma
ASELSAN hisselerinin %74,20'si TSKGV'ye aittir, %25,80'lik kısım ise Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmektedir. Konya Savunma Sanayi A.Ş.: Konyalı 24 girişimci iş adamının bir araya gelmesiyle 2018 yılında kurulmuştur.
Savunma sanayii çalışanlarının yüzde 92'si mühendis kökenli. Bu mühendislerin yüzde 30'u elektrik-elektronik mühendisi, yüzde 24'ü makine, yüzde 15'i de bilgisayar mühendisliğinden geliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri