Savunma Sanayii Başkanlığı, 3238 sayılı Kanun ile oluşturulan ve Savunma Sanayii İcra Komitesi, Savunma Sanayii Başkanlığı ve SSDF'den müteşekkil olan sistemin yürütme mekanizması olup Cumhurbaşkanı'na bağlı, tüzel kişiliği haiz, özel bütçeli bir kuruluştur.
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren kararname ile Savunma Sanayii Başkanlığı'nın kuruluş, görev, yetki ve sorumlulukları belirlendi. Kararnameyle, Cumhurbaşkanına bağlı ve tüzel kişiliği haiz kurulan Savunma Sanayii Başkanlığı, başkan, başkan yardımcıları ve hizmet birimlerinden oluşacak.
Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), Türkiye devletinin ulusal savunma endüstrisini güçlendirme, aynı zamanda da askerî sistem ve teknolojilerin tedarik süreçlerini yönetme amacıyla kurulan sivil bir devlet yapılanmasıdır.
SSTEK Savunma Sanayi Teknolojileri AŞ, 2016 yılında T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'nın %100 iştiraki olarak kurulmuştur.
"Savunma sanayiine giren insan sayısı 4 kat artmış"
Savunma sanayii çalışanlarının yüzde 92'si mühendis kökenli. Bu mühendislerin yüzde 30'u elektrik-elektronik mühendisi, yüzde 24'ü makine, yüzde 15'i de bilgisayar mühendisliğinden geliyor. Yüzde 75'i devlet üniversitesi, yüzde 25'i de vakıf üniversitelerinden.
İlgili 32 soru bulundu
Savunma Sanayii Başkanlığı, Cumhurbaşkanına bağlı, tüzel kişiliği haiz, özel bütçeli bir kuruluştur.
Savunma sanayii, ülkenin ulusal güvenliğini sağlamak ve korumak amacıyla silah, askeri teçhizat, siber güvenlik, iletişim sistemleri, lojistik, askeri araştırma ve geliştirme gibi ürünlerin ve hizmetlerin üretildiği bir sektör.
ASELSAN hisselerinin %74,20'si TSKGV'ye aittir, %25,80'lik kısım ise Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmektedir.
#ASELSAN takip edin
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin haberleşme ihtiyaçlarının milli imkanlarla karşılanması için 1975 yılında kurulan ASELSAN; Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na (TSKGV) bağlı bir anonim şirkettir.
Sivil bir firma olarak Türkiye'de ilk defa denizaltı modernizasyon projesinde ana yüklenici olduk. lojistik destek ile danışmanlık hizmetleri sağlamak amacıyla kurulduk.
Cumhurbaşkanlığı, Savunma Sanayi Başkanlığı'nın bir iştiraki olarak bizler de bugün sektörümüzde; askeri deniz platformları, otonom sistemler, siber güvenlik ve bilişim gibi ihtiyaç alanları başta olmak üzere ana yüklenici olarak görevler üstleniyor ve çalışmalarımızı tüm iş ekosistemimizle sürdürüyoruz.
TUSAŞ'ın hissedarları Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) (%54.49), Savunma Sanayii Başkanlığı (SSM) (%45.45) ve Türk Hava Kurumu (THK) (%0.06)'dur.
Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, görevini İsmail Demir'den devraldı
- Mal topluluğu şeklinde kamu tüzel kişileri (kamu kurumları-établisse- mant public), belli bir mal ve hizmet topluluğuna, kamu hukuku kuralları- na göre kişilik verilmesiyle oluşan tüzel kişilerdir. Hukukumuzda Kamu İktisadi Teşekkülleri, Üniversiteler, TRT, TODAİE, TÜBA, TÜBİTAK bu tür kamu tüzel kişilerine örnektir.
Yani Türkiye Büyük Millet Meclisinin, yüksek mahkemelerin, Cumhurbaşkanlığının, Başbakanlığın, bakanlıkların, valiliklerin, kaymakamlıkların ayrı bir tüzel kişiliği yoktur.
havelsan a.ş., türk silahli kuvvetleri (tsk) güçlendirme vakfı'na ait bir vakıf şirketi. ankara'nın, eskişehir yolu üzerinde 7. kilometrede, 69.000 metrekarelik bir alan üzerinde, 20.000 metrekarelik kapalı alanda kurulu olan havelsan şirketinin yönetim kurulu üyelerinin tamamı emekli generallerden oluşuyor.
Öncelikle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin üretim ve ürün geliştirme ihtiyaçlarının milli imkanlarla karşılanmasına yönelik stratejinin güçlendirilmesi maksadı ile kurulan Aselsan Konya; Aselsan A.Ş.'ye bağlı bir anonim şirket olup hisselerinin %51'i Aselsan'a, %49'luk kısım ise Konya Savunma Sanayii A.Ş.'ye aittir.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin haberleşme ihtiyaçlarının milli imkanlarla karşılanması için 1975 yılında kurulan ASELSAN; Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na (TSKGV) bağlı bir anonim şirkettir. ASELSAN hisselerinin %74,20'si TSKGV'ye aittir, %25,80'lik kısım ise Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmektedir.
Aselsan, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na (TSKGV) bağlı bir anonim şirkettir. Bu tür vakıf şirketlerinde çalışanalar kamu personeli değildir. Aselsan, KPSS yönetmeliği kapsamında olan bir kurum da değildir. Bu nedenle personel alımlarında KPSS kullanılmamaktadır.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin haberleşme ihtiyaçlarının milli imkanlarla karşılanması için 1975 yılında kurulan ASELSAN; Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na (TSKGV) bağlı bir anonim şirkettir. ASELSAN hisselerinin %74,20'si TSKGV'ye aittir, %25,80'lik kısım ise Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmektedir.
ASELSAN, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin haberleşme ihtiyaçlarının milli ve özgün olarak karşılanması amacıyla 1975 yılında başladığı faaliyetlerini günden güne geliştirerek, bugün ülke sınırlarını aşan, uluslararası ölçekte bir firma haline gelmiştir.
ASELSAN: Listede en üst sırada ASELSAN yer aldı. Türkiye'nin en büyük savunma şirketi unvanını bu yıl da devam ettiren ASELSAN, 2021 rakamlarına göre 3 sıra düşerek 20'inci oldu. ASELSAN'ın toplam üretiminden satışları 32,9 milyar TL olarak gerçekleşti. TUSAŞ: 2 sıra düşen TUSAŞ, 30'uncu oldu.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı en düşük 32.554 TL en yüksek 65.108 TL maaş ile personel alımı yapacağını açıkladı. Başvuru şartları ve şekline ilişkin merak edilen tüm detayları açıklayan kurum, başvuruları online olarak toplamaya devam ediyor.
Listede ASELSAN 60, Baykar 76, Türk Havacılık Uzay Sanayii 82 ve Roketsan 100. sırada yer aldı. Türk şirketlerinin toplam gelirleri geçen yıl 2021'e göre yüzde 22 artarak 5,5 milyar dolara ulaştı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri