Kas ağrısı olan bölgeye sıcak su torbası veya sıcak su ile ıslatılmış havluyla belirli sürelerle tampon yapmak kas ağrısı yaşanan bölgeyi rahatlatır ve kas ağrılarının oluşmasını engeller.
Uygulamanın ucuz ve basit olması; ilaç kullanmadan ağrı kesici, kas gevşetici ve ödem azaltıcı etki gösterebilmesi sıcak ve soğuk uygulamaların önemli avantajlarıdır. Sıcak veya soğuk uygulamalar, romatizmal eklem ağrılarından kas gerilmelerine ve bel fıtıklarına dek pek çok hastalığın tedavisinde kullanılabilir.
Sıcak uygulama, eklem tedavisi için en önemli seçeneklerden biridir. Sıcak tedavisinin özellikle ağrılı kas spazmlarında ve kronik eklem ağrılarında kullanılması gerekmektedir.
Öte yandan sıcak su, kasları gevşettiği için kramplarını da sıcak suyla duş alarak rahatlatabilmen mümkün. Egzersizden sonra ise sırayla sıcak ve soğuk suyu açarak kan dolaşımını hızlandırmaya ve vücudunun toksinlerden arınmasına yardımcı olabilirsin.
İlgili 16 soru bulundu
Kas ağrısı vücudun çeşitli yerlerinde de ağrılar oluşmasına neden olabilir. Peki kas ağrısı nerelere vurur? Eller, kollar, bacaklar, boyun ve sırta kas ağrıları vurabilir. Bu durum ağrıyan kas bölgesiyle de ilişkilidir.
Sürekli kas ağrısı olur mu? Kas ağrısı kısa sürede geçebileceği gibi sürekli de olabilir. Sürekli olan kas ağrısı, kronik bir hastalığın işareti olabilir. Kas yaralanmaları, kas spazmı, fibromiyalji (kas romatizması), kas ve iskelet sistemi bozuklukları (skolyoz, osteoartrit gibi) kronik kas ağrılarına neden olabilir.
Sıcak su içmenin faydaları arasında kan dolaşımına sunduğu pozitif etkiler de bulunur. Sıcak su içmenin kan damarlarının genişlemesine, dolaşımın iyileşmesine, kasların rahatlamasına ve ağrının azalmasına yardımcı olduğu düşünülmektedir.
Her insanın vücut sıcaklığına göre rahat yıkandığı bir su derecesi var, bu kimilerine göre sıcak, kimilerine göre ılık, kimilerine göre soğuğa yakın ılık olabiliyor. *Kasları gevşetir. Sıcak su kasların gevşek ve esnek olmasını sağlar, sizi rahatlatır.
Soğuk su, kaslardaki kan akışını hızlandırarak kasların yenilenmesine yardımcı olur. Ayrıca, soğuk suyun anti-inflamatuar etkisi de vardır. -Mental sağlığı iyileştirir. Soğuk duş almak, depresyon ve kaygı belirtilerini hafifletebilir.
Eski zamanlardan bu yana banyo yapmanın faydaları arasında görebileceğimiz bir husus da kas ağrılarına banyonun iyi gelmesidir. Özellikle sporcularda görebileceğimiz şekliyle; yoğun egzersizlerden çıkanlar ağrıyan kaslarını rahatlatmak için soğuk bir suyun altına girerler.
Banyo yaparken bu detaylara dikkat etmek kas ağrılarınızın azalmasını sağlayacak ve sertleşen kaslarınızın yumuşayarak rahatlamasına olanak sunacaktır. Günümüzde uzmanlar sıcak su ile duş almanın kas ağrılarında ve sertleşmelerinde vücuda oldukça iyi geldiğini belirtiyor.
Sıcak uygulamanın yapılmasının sakıncalı olduğu durumlar
Akut enflamasyonlar , Kötü huylu (maling) tümörü olanlar, Akciğer hastalığı, kalp hastalıkları ve böbrek hastalıkları olanlar.
Ağrıyan kasın üzerine buz koymak ağrıyı azaltabilir. Kasta bir şekilde iltihaplanma söz konusu olabilir.
Kas ağrısının en sık nedenleri; Gerginlik, stres, aşırı kullanım, küçük yaralanmalardır. Ağrının bu türü genellikle lokalize olmuştur ve tüm vücudunuzun bölümlerini etkileyen ya da sadece bir veya birkaç kası etkileyecek şekilde olabilir.
Kas sertliği genellikle egzersiz, sert fiziksel çalışma veya ağırlık kaldırma gibi eylemlerle oluşur. Bunlarla beraber, uzun süre oturup kalkma, sabahları yataktan kalkma veya sandalyeden kalktığınızda da olabilir. Hareketsiz kalınan dönemlerden sonra sertlik hissi olabilir. Burkulma en yaygın kas sertliği nedenidir.
Kas gevşetici ağrı kesiciler: Merkezi sinir sistemine etki ederek ağrıları sakinleştirme etkisiyle çalışmaktadır. Gergin kas gruplarını gevşeterek ağrıları azaltır. Kortikosteroidler: Kas-iskelet sistemindeki hasarların tedavisinde kullanılan kortizon içerikli ağrı kesicilerdir.
Bu doğal tedavi için en uygun doğal yağlar ise zeytinyağı ve nane yağıdır. Bu iki yağ karıştırılıp kas gerginliğinin olduğu bölgeye masaj yapılarak uygulanabilir. Eğer gerginlik azalmaz ise doktora başvurulması ve kas gevşetici ilaçlar ve merhemler kullanılmalıdır. Kaslarda ani bir şekilde ağır meydana gelir.
Sıcak su içmek, soğuk algınlığı, öksürük ve boğaz ağrısı için mükemmel bir doğal çözümdür. Balgam çözer ve solunum yollarının açılması için faydalıdır. Sıcak su regl kramplarını da hafifletir. Sıcak su karın kasları üzerinde yatıştırıcı ve sakinleştirici etkiye sahiptir ki bu da kramp ve spazmları hafifletir.
Bedenin doğal serinletme sistemini çalıştırır. Bu kan dolaşımında artışa neden olur. İç organları ve kaburga kafesinin etrafındaki kasları gevşetir, daha derin nefes almanızı sağlar. Mide asidi etkilerini rahatlatır ve asit ruflu semptomlarını rahatlatır.
1- Soğuk duş bağışıklık sistemini uyarırken, sıcak duş burun tıkanıklığını rahatlatır. 2- Soğuk duş konsantrasyonu arttırırken, sıcak duş kasları gevşetir. 3- Soğuk duş güne hızlı uyanmanızı sağlarken, sıcak duş stresinizi azaltır.
Kas ağrıları genellikle birkaç gün içerisinde kendiliğinden geçer. Ancak nasıl ortaya çıktığı ve bu durumun altta yatan nedenlerine bağlı olarak farklılık gösterebilir. Kas ağrılarının uzun süreli devam etmesi ve kişinin yeterince dinlenmesine rağmen geçmemesi halinde profesyonel destek alınması gerekir.
Kas ağrısı genellikle birkaç gün içinde iyileşir. Ağrıyı hafifletmek için ilaç içermeyen ısı bandı gibi ürünler kullanabilirsiniz. Kas ağrısı şiddetlenirse ve dayanılamayacak hale gelirse, bir uzmana danışmanız gerekebilir.
Çoğu kas ağrıları gün içerisinde yok olmakta ve geçmektedir. Fakat bazı ağrılar uzun sürmekte ve bazı ağrılar aylar boyu geçmemektedir. Kas ağrılarında gidilmesi gereken bölüm dahiliye bölümüdür. Kas ağrıları, romatizmal hastalıkların öncüsü olarak bilindiği için dahiliye bölümü hızlı bir şekilde çözüm bulmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri