Genellikle, ısınma sorunları cihazların ve bataryaların ömrünü kısaltabilir. Cihazınız ısındığında, içindeki elektronik bileşenler zarar görebilir ve batarya ömrü azalabilir. Daha da kötüsü, aşırı ısınma bataryanın şişmesine, patlamasına veya yanmasına yol açabilir.
Uzun süreli ısınma, cihazın iç bileşenlerine zarar verebilir ve performans düşüklüğüne neden olabilir. Bu da kullanıcının telefonu daha fazla kullanmasına ve maruz kalınan ısınma miktarının artmasına yol açabilir. Ayrıca, batarya ısınması telefonun şarj süresini etkileyerek pil ömrünü kısaltabilir.
Bataryanın aşırı ısınması, hızlı deşarj olmasına ve daha sık şarj edilmesine neden olabilir. Bu da bataryanın ömrünün kısalmasına yol açarak, daha sık batarya değişimi ihtiyacını beraberinde getirebilir.
Özellikle yüksek performans verebilen akıllı telefonlarda bu ısınma çok daha ciddi olabiliyor. Bu aşamada cihazın ürettiği yüksek performans akıllı yazılımlar ile kullanıcıya iletildiği için çalışma esnasında yüksek ısı ortaya çıkabiliyor. Isınan cihazın normal şartlarda herhangi bir zararı yoktur.
İlgili 19 soru bulundu
Görev yöneticisi veya pil tasarrufu uygulamalarını kaldırın. Arka plan uygulamalarının telefonunuzun ısınmasına neden olmadığından emin olmak için son kullanılan tüm uygulamaları temizleyin veya telefonu yeniden başlatın. Canlı duvar kâğıtları veya çok fazla Giriş ekranı widget'i kullanmaktan kaçının.
Genel olarak, tipik bir akıllı telefon bataryası için optimal çalışma sıcaklığı 20 ila 30 derece Celsius arasında bulunur. Bu aralık, cihazın tüm fonksiyonlarını verimli bir şekilde yerine getirmesine olanak tanır.
Telefonunuz aşırı ısınmış olabilir: Ortam sıcaklığı çok yüksekse ya da yoğun güç kullanan uygulamalar (Kamera veya oyun uygulamaları gibi) kullanıyorsanız yüksek sıcaklık koruma mekanizması tetiklenecek ve telefonunuzun kapanmasına veya yeniden başlatılmasına sebep olacaktır.
Telefonunuzun hafif ısınması normal bir durum olurken, aşırı ısınma durumlarında dikkatli olmanız önemli bir konu oluyor. Telefonunuzun kullanım kılavuzunu da kontrol etmek, doğru şarj yöntemleri konusunda size yardımcı olabilir.
Batarya doluyken telefonunuzun kapanmasının birkaç nedeni olabilir. İşte bunlardan bazıları: -Aşırı Isınma: Telefonunuz aşırı ısınırsa, bataryanın zarar görmemesi için kendini kapatabilir. -Pil Sorunları: Telefonunuzun bataryasında sorun varsa, tam doluymuş gibi gösterip ani kapanmalara neden olabilir.
Telefon ısınma sorunu telefonunuzun özellikle arka bölgesinin ısınmasıyla kendisini gösterir. Bu ısınma tam olarak batarya kısmında değil bataryaya yakın olan bölgelerde gerçekleşir. Telefonun kulağa denk gelen ahize kısmında gerçekleşen ısınma, ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.
Bu durum çok normal çünkü siz telefonunuzdaki uygulamaları ve oyunları kullanmaya başladığınızda telefonunuzun işlemcisi ramı ve ekran kartı kendiliğinden otomatik olarak çalışmaya başlıyor kendini yoruyor ve böylelikle cihaz ısınmaktadır.
Bataryanın ısınması ise birçok nedene bağlı olabilir. Çok uzun süre şarj durumunda veya çok sıcak bir yerde muhafaza etme gibi detaylar bataryanın şişmesine neden olabilir. Öncelikle şişen bir bataryaya kesinlikle temas etmemek gerekiyor.
Çünkü ısınma durumu pek çok zaman batarya ile ilgili sorunlardan kaynaklanır. Bataryadan dolayı oluşan ısınma, telefonun arka kısmında ortaya çıkar. Bataryanın arızalı olması, genellikle telefon için büyük bir soruna işaret etmez. Eğer kolayca çıkarılabiliyorsa bataryayı kontrol etmelisiniz.
Telefonunuz özellikle hızlı şarjı veya süper hızlı şarjı destekliyorsa telefonunuzun şarj sırasında ısınması normaldir. Hızlı şarjlarda normal şarja göre akım ve gerilim daha yüksektir. Telefonunuzu kablosuz şarj ediyorsanız kablosuz veri iletimi sırasında oluşan enerji kaybı nedeniyle telefonunuz ısı üretebilir.
Telefonunuza takılan pil orijinal olmayabilir. Orijinal iPhone pilleri, yeni değiştikten sonra ısınma yapmaz. Eğer olağan dışı bir ısınma hissedersiniz pilinizi değiştiren yer ile hemen temasa geçmenizi tavsiye ederiz. Telefonunuzun pili değişmedi ise pil sağlığı çok düşük seviyelere gerilemiş olabilir.
Sebep: Yoğun güç kullanan arka plan uygulamaları, telefonunuzun CPU kullanımını artırarak ve fazla güç tüketerek telefonunuzun aşırı ısınmasına yol açar.
Akıllı telefonlar, ısıyı dışarı atmak için optimize edilmemiş ince tasarımları veya aşırı pil tüketimi nedeniyle ısınabilir. Hem cihaz hem de şarj cihazı, şarj olurken ısınabilir. "Süper Hızlı Şarj Cihazları" veya kablosuz şarj cihazlarıyla şarj ederken sıcaklık daha da yükselebilir.
Telefonunuz aşırı ısındığını algıladığında bazı işlevleri sınırlamaya başlayabilir. Telefonunuz: Yavaşlayabilir. Daha yavaş şarj olabilir.
Cihazınız güneş altında kaldıysa bir an önce daha serin bir ortama taşınmalı. Bunların yanında arka planda çalışan gereksiz uygulamaları temizleyerek telefonun işlemci kullanımını azaltabilirsiniz. Isı azalana kadar telefonu uçak modunda kullanabilirsiniz.
Sıcak cihaza zarar verdiği gibi soğuk ta zarar verir. Oda sıcaklığına gelmesi için biraz bekletirseniz bir şey olmaz ama uzun vadede sorun çıkartabilir.
Gayet normal bir değer.
45 derece normal de, S3 için normal değil cihaz yine de gereginden fazla ısınıyor. Batarya sıcaklığına gelirsek 45 tehlikeli. Sabahtan akşama kapalı iken şarjı tükeniyor ve pil ısınıyor ise size yeni pil alma yolu görünmüş demektir. Isınması Gayet Doğal Isınmıyorsa Sorun Var Demektir.
Bilgisayarlar 70-80 derecelere çıktığında performans kaybı gösterse bile çalışmaya devam edebilir. Ancak bu seviye akıllı telefonlarda 50-60 derece arasıdır. Fakat telefonunuzda en zorlu işlemleri yapıyor olsanız bile 50 dereceye gelmemesi gerekir. Bu günümüz standartlarının oldukça üstünde bir seviyedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri