SCHENGEN VİZESİ 10. Özellikle Avrupa ülkelerine vize verilmezken, Schengen vizelerinin 10. maddeye takıldığı iddia ediliyor. 10. maddeye göre, planlanan seyahatle ilgili sunulan sebep inandırıcı kabul edilmiyor, vizeler reddediliyor.
MADDE NEDİR? Ret cevabına gerekçe olarak gösterilen 10 madde ise planlanan kalışa ilişkin gerekçenin inandırıcı olmadığı ve seyahat amacının net olarak belirtilmediği anlamına geliyor.
Almanya Vize Reddi 11. Madde
Başvuru sahibi ile ilgili olarak yapılan açıklamaların güvenilirliğine dair makul şüpheler mevcuttur: Başvuru sahibinin dosya hazırlama sırasında verdiği beyanların esas olması gerekmektedir. Yalan yanlış beyanlar vizenizin reddine sebebiyet vermektedir.
Almanya Vize Reddi 13. Madde
Çünkü “vize geçerlilik süresi dolmadan önce üye devlet topraklarından çıkılacağına dair makul şüpheler bulunmaktadır” denilen 13. Almanya vize ret maddesi başvuru sahibinin Almanya'dan ve Schengen devletler topraklarından ayrılmayacağına ve geri dönmeyeceğine kanaat getirir.
Turistik Schengen vizesi de kaç kere giriş çıkış yapacağınıza göre 3'e ayrılır: Tek Giriş, Çift Giriş, Çoklu Giriş. Başvurunuzda hangi tip giriş izni için başvurduğunuzu belirtmeniz gerekir ancak size başvurduğunuz türden farklı bir giriş hakkı verebilirler.
İlgili 20 soru bulundu
Schengen vizesinin en rahat alındığı ülke hangisi? 2020-2023 verilerine göre, Litvanya Schengen vizesini en rahat veren ülke. Litvanya'nın vize verme oranı yüzde 98.7. Onu yüzde 98.4 oranıyla Estonya, yüzde 98.3 ile Finlandiya takip ediyor.
Schengen vizesi, Schengen bölgesinde 180 günde 90 gün kalış hakkı tanımaktadır ve maximum 5 yıllık verilebilmektedir. Schengen vize başvurusu asıl seyahat hedefi olan ülkenin temsilcisine yapılması gerekmektedir.
8. maddeden ret, Avrupa Birliği'nde bulunan en az bir üye devletin, başvuran kişinin bu ülkeler sınırlarında kamu sağlığı için tehlike oluşturduğu şüphesi uyanması durumunda geçerli olur.
Almanya vize reddi 7. madde Türkçe çevirisi: Geçerli ve uygun bir seyahat sağlık sigortasına sahip olduğunuza dair kanıtlayıcı belgelerin sunulmaması. Vize reddi sebepleri içerisinde düzeltilmesi en kolay olan maddedir. Sorun seyahat sağlık poliçesinin sunulmamış yada hatalı sunulmuş olmasından kaynaklanır.
Vize Reddi 2. Madde: Seyahat sebebinin yeterli bir şekilde açıklanmaması, verilen evrakların konsolosluk tarafından anlaşılamaması, seyahate dair kanıtlayıcı belgelerin eksik ya da sahte olması.
Almanya Vize Reddi 4.
180 günlük bir zaman diliminde, Schengen bölgesinde bulunan herhangi bir (veya birden fazla) ülkede maksimum 90 gün kalabilirsiniz. Bu durumda alınan vize reddine itiraz etmek ya da yeniden başvurmak mümkün değildir.180 günlük periyottan sonra tekrar başvuru yapmak mümkün olacaktır.
Red mektuplarında 2 numaralı madde genelde 13 numaralı madde ile beraber işaretlenir. Yani, kişi kalacağı sebeplerin doğruluğuna memuru inandıramadığı için aynı şekilde ülkesine geri döneceğine de inandıramaz. Burada da o ülkeye yasal bir şekilde girip, kacak olarak kalmaya devam edeceği endişesi yatar.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
Eski Vize Retleri Konsolosluk'tan Ne Zaman Silinir? Eski vize retlerinin Konsolosluk sistemlerinden silinme süresi edinebildiğimiz bilgi kadarıyla 5 yıldır. Vize başvuruları sırasında verilen parmak izi bilgileri 5 yıl geçerli olduğu için Konsolosluklar eski vize retleri hakkında 5 yıl haberdar olabilmektedir.
Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.
Vize başvurusundan ret alanlar, karara itiraz edebilme hakkına sahiptir. Ret kararı iletilen kişilerin dilekçe yoluyla itiraz oluşturma hakkı bulunmaktadır. İtiraz süreci, başvuruları aksatacağı ve seyahat planlamasını geciktireceğinden genellikle yeniden başvuru yolu tercih edilmektedir.
Vize başvuru sahipleri reddedilme sebeplerini ve gerekçelerini mektuptaki listeden öğrenirler. Vize reddi pasaporta işlenmez.
9.VİZE. BAŞVURUM REDDEDİLİRSE, TEKRAR BAŞVURABİLİR MİYİM? Genelde ilgili ülkeler başvuru sayısına sınırlama koymamaktadırlar. Ancak, ilk başvuru koşullarınızda (ekonomik durumunuzun iyileşmesi, seyahat nedeninizin farklı olması gibi) bir değişiklik yok ise, ikinci başvuru para ve zaman kaybına yol açabilecektir.
Vize başvurularının reddedilmesi sonucunda para iadesi yapılmayacağı aracı kurum tarafından açıkça belirtilmiştir. Fakat, Schengen vizesi başvurunuzun reddedilmesi durumunda ücret iadesini sigorta şirketinizden alabilirsiniz.
Polonya vize reddi 10. Madde kapsamında ülkeye giriş için belirtilen neden ile sunulan belgelerin resmi birimler tarafından inandırıcı bulunmaması anlamına gelmektedir.
Vize başvuruları için alınan banka hesap dökümü en geç 7 gün içerisinde alınmalıdır. Banka yetkilileri tarafından imzalanan ve kaşelenen hesap dökümleri geçerli kabul edilmektedir. Başvuru sahibinin maaşını aldığı banka hesap dökümlerinin kullanılması önerilir.
Yani adli sicil durumunuz dışında standart borç geçmişinizle direkt olarak ilgilenmezler veya borçlarınız vize için ayrıca bir engel teşkil etmez. Özellikle turistik, ticari, ziyaret ve fuar gibi kısa süreli vize başvurularında kişilerin vergi ya da kredi borcuna bakılmaz.
Schengen vize rejimi yönetmeliği gereği, vizenin alındığı ülkeye ilk giriş yapma mecburiyeti bulunmaktadır. Örneğin, İtalya için alınan vize ile önce Almanya'ya gitmek mümkün olmamaktadır. Ancak bir kere İtalya'ya gidildi ise İtalya'yı takip eden seyahatlerde diğer Schengen ülkelerine seyahat etmek mümkündür.
Schengen bölgesinde her 6 ayda bir olmak üzere maksimum 90 gün kalabilirsin. Yani vize geçerliği 1 yıl olsa da 90 günü doldurduktan sonra Schengen bölgesinden ayrılman gerekir. Schengen vizesi süresi ilk 6 ayda maksimum 90 gün ve sonraki 6 ayda da 90 gün olmak üzere toplamda 180 gün Schengen bölgesinde kalabilirsin.
Önemli: Schengen vizenizi Belçika'dan aldıysanız, mutlaka o vize ile adım atacağınız ilk Schengen ülkesinin Belçika olması gerekir. Sonra Schengen Bölgesi'nde istediğiniz gibi serbestçe dolaşabilirsiniz. Yani ilk hangi ülkeden Schengel Bölgesi'ne girecekseniz o ülkenin konsolosluğuna başvurun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri