Tavuk ciğeri ile tatlisuda perch , yayın, denizde izmarit , kefal , kaya balığı , gelincik yakalanabilir.
Çipura, karagöz, mercan, izmarit, kaya balığı, orfoz, trakonya, gümüş balığı gibi dip balıklarının çoğu tavuk etine gelir. Tuzlayıp hazırladığınız tavuk eti ile kıyıdan da güzel avlar yapmanız mümkündür.
Genellikle çipura, mercan, karagöz, mezgit gibi yassı balıklar için karides, midye, kurt ya da mamun kullanılır. İstavrit, tırsi gibi ufak balıklar için ortalama 10 iğneli bir çapari yeterli olurken, büyük balık yakalamak için en ideal yöntem sırtı çekmektir.
* Bir diğer yöntem de; ciğerlerin üzerine çıkana kadar su ilave edip, pişirme suyuna tane karabiber ve tuz ekleyerek haşlamak ve süzdükten sonra kısık ateşte kavurmaktır. Ciğeri çok uzun süre pişirmek sertleşmesine neden olur.
* İçerdiği zengin besin kaynakları ile bağışıklık sistemini güçlendirir. * Kolesterolü dengeler ve bu konudaki sağlığı korur. * İçerisinde yüksek oranda protein bulunduğu için tok tutma imkanı verir. * Her gün ihtiyaç duyulan kolesterol sağlıklı bir şekilde tavuk ciğerinden alınabilir.
İlgili 35 soru bulundu
Lezzetli bir ciğer pişirmenin ilk sırrı ciğeri doğru seçmektir. Tarifleriniz için dana veya kuzu ciğeri seçebilirsiniz. Kuzu ciğeri tercih ederseniz kavururken ufalanabileceğini ve kıvamında pişmezse de sert kalabileceğini aklınızda tutun.
Tavuk ciğeri, içerdiği zengin protein ve mineraller sayesinde kırmızı etin yerini tutabilen önemli bir besindir.
Ciğerleri ekleyip iyice kavuruyoruz. Önce suyunu salıp çeker sonra kavrulmaya başlar soğanları ay şeklinde büyükçe doğruyoruz. Biberleri jülyen olarak kesiyoruz fesliğenleri çok büyük olmadan kesiyoruz ki kokuyu yok etsin.
Ciğeri pişirmeden önce yapılan en büyük hataların başında ciğeri yıkamak geliyor. Kullanacağınız ciğer türü (kuzu, dana vb) hangi tür olursa olsun yıkmamanızı öneririz. Ciğerleri pişirmek istediğiniz boyutlarda kestikten sonra bir süzgecin üzerine alın. Altına bir kap koyun ve yıkamadan bu şekilde bekletin.
Diğerlerine göre nispeten büyük balıkları, taşlık sahillerde ya da kayalıklı meralarda yakalamanız olasıdır. İstavrit, izmarit, mercan gibi küçük balıkları yakalamak için ise: 7, 8, 9 numaralı ince çapraz iğneler kullanabilirsiniz.
Piyasada çok ucuza bulabileceğiniz salam, sucuk, sosis gibi malzemeler büyük bir rahatlıkla kullanılan malzemelerdir.
Işık Kullanımının Gece Balık Avcılığında Faydaları Nelerdir? Işık kullanılarak çinekop, hamsi, sardalya, istavrit, zarğana, kalamar, sübye, kolyoz, tirsi, istavrit türü balıklar ışığa çekilerek toplanır eğer amaç bu tür balıkları avlamak ise olta veya ağ gibi çeşitli malzemeler ile zevkli şekilde kolayca avlanabilir.
En sevdikleri yemler, ilarya, sardalya, ispari, pisi, gelincik, dil balığı, yılan balığı yavrusu, aterina ve kraça gibi balıklar ile sübye, karides ve çağanozdur. Levreğin en fazla av verdiği saatler güneş çıkana kadar gün ağarırken ve güneş batışından hemen sonradır.
Ekmek içi ile sardalya, sazan, uskumru ve istavrit gibi balıklar tutulur.
İstavrit akyem olarak kullanılan balıkların başında gelir. Yaprak, tam göz, yarım göz, şakşak, mama olarak veya canlı halde birçok ayda yem olarak kullanılır. Anüs yüzgeci bir jiletle kesilip çıkarılırsa "kuyruk altı" tabir ettiğimiz yem elde edilir.
Oldukça lezzetli bir tada sahip olan sazan balıklarını kolayca yakalamak için solucanlar, mısırları ve minnowları tercih edebilirsiniz.
Ciğerin yumuşacık pişmesi için zarının temizlenmiş olması gerekir. Kasaptan alırken zarının sıyrılıp, küp küp kesilmiş olmasına dikkat etmelisiniz. Ciğer fazla pişerse sertleşir, bu sebeple çok uzun pişirmemek gerekir.
- Buzdolabı poşetine düzgün bir şekilde koyduğunuz ciğerlerin üzerine biraz bastırın ve poşetin içindeki havayı iyice çıkartınız. - Taze olarak almış olduğunuz ciğerler buzdolabının içerisinde en fazla 2 ila 3 gün boyunca ve derin dondurucunun içerisinde de en fazla 2 ay boyunca sağlıklı bir şekilde saklanabilir.
Tavuk ciğerin yanına güzel bir yayla çorbası pişirebilirsiniz. Tavuk ciğer ile domatesli meyhane pilavı servis edebilirsiniz. Soğan salatası veya çoban salata ile güzel bir sofra kurabilirsiniz.
Paketleme işlemi sırasında ciğerlerin havasını almayı ihmal etmeyin. Ciğer, buzdolabında 2-3 gün kalabilirken, dondurulmuş haliyle 2 ay boyunca sağlıklı bir şekilde muhafaza edilebilir.
Temizlenmiş tavuk ciğerlerini tavaya alıp aralarda karıştırarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Az miktarda domates salçası, tuz, kimyon, taze çekilmiş tane karabiber ve arzuya göre pul biber kattığınız tavuk ciğerini kısık ateşte 4-5 dakika daha pişirdikten sonra servis tabaklarına alın.
Tavuk ciğer sote öncesi iç ısıtan sıcak bir mercimek çorbası iyi gider. Ciğer soteyi patates püresi veya pirinç pilavı eşliğinde servis edebilirsiniz. Bu leziz menüyü marul salatası ile tamamlayabilirsiniz.
Marine için saf zeytinyağı kullanımı, fayda sağlar. Zeytinyağının içerisine dilediğiniz türdeki baharatları katabilirsiniz. Özellikle kekik, kimyon, tercihe göre pul biber konulabilir. Hazırladığınız bu sosta tavuk ciğerlerini yaklaşık 2 saat kadar bekletmek yeterli gelecektir.
Ama diğerleriyle kıyaslandığında tavuk ciğer daha hafif ve lezzetlidir. Ayrıca daha kısa sürede piştiği için pratik yemekler kategorisine girer. 10 dk. hazırlaması, 10 dk. pişirmesi sürüyor. Piştiği sırada hazırlayacağınız çoban salata gibi basit bir salata ile 20 dk.da muazzam bir akşam yemeği hazırlamış olursunuz.
Ciğerin süt ile terbiyelenmesi kanın ciğerden temizlenmesini ve koku yapmamasını sağlarken, daha çok yumuşaklık, lezzet katıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri