Meslek Liselerinde 9. sınıflarda İngilizce ders saati 5 idi, 4 oldu. Anadolu Liselerinde 9. ve 10. sınıflarda seçmeli İngilizce dersi kaldırıldı.
SEÇMELİ YABANCI DİL DERSİ VE GÜZEL SANATLAR DERSLERİ YOK
Anadolu liselerinde seçmeli yabancı dil dersleri ise kaldırıldı. 2022-2023 eğitim öğretim döneminde seçmeli ders olarak çizelgede de yer alan güzel sanatlar dersleri 2023-2024 eğitim öğretim döneminde çizelgede yer almıyor.
Değişiklik sonrası Anadolu liselerinde yabancı seçmeli dersler olmayacağından 2022/2023 eğitim öğretim döneminde seçmeli ders çizelgesinde yer alan güzel sanatlar dersleri 2023/2024 eğitim öğretim döneminde çizelgeden çıkarılmıştır.
Seçmeli Derslerde Yenilik!
MEB'in açıklamasına göre, seçmeli derslerde de değişiklikler var. Seçmeli dersler 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren tüm sınıf seviyelerinde uygulanacak. Öğretim programlarında belirli gün veya günler altı ders saatlik zaman dilimi "seçmeli ders saatleri" olarak belirlendi.
Seçmeli yabancı dil dersi kaldırıldı MEB'in çizelgesine göre, ortaokul ve liselerde din derslerinin sayısı artırılırken seçmeli yabancı dil ve güzel sanatlar dersleri müfredatta yer almıyor.
İlgili 18 soru bulundu
MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, Avrupa Birliği standartlarına uyum çerçevesinde yaptığı düzenlemeyle, söz konusu liselerin hazırlık sınıflarında, haftada 4-6 saat ikinci yabancı dil dersi okutulmasını zorunlu kıldı.
ZORUNLU HAZIRLIK YABANCI DİL YETERLİK SINAVI HAKKINDA
Sınava katılım zorunlu değildir. Sınava katılmayan öğrencilerimiz hazırlık sınıfı öğrencisi olarak eğitimlerine devam edeceklerdir. (Hazırlık okuma süresini aşan öğrencilere yönetmelik hükümleri uygulanır.)
-- Evet. Öğrenciler eğitim öğretim süreleri boyunca önlisans programlarında bir, lisans programlarında iki Üniversite Seçmeli Dersi almak zorundadırlar.
Öğrencinin başarısız olduğu seçmeli ders, ilgili dönemde açılmazsa öğrenci yeni bir seçmeli ders alabilir. (5) Seçmeli dersler, öğrencinin önerilenler içinden seçerek alabileceği derslerdir.
ders seçme işlemini yapmazsanız bir sonraki dönemle sorun yaşayabilirsiniz. Hayır. Tekrarlanan derslerde önceki dönemde devam koşulu yerine getirilmişse, devam koşulu aranmaz. Fakat başarısız olduğunuz seçmeli ders yerine yeni seçtiğiniz seçmeli derse devam şartınız doğacaktır.
Eğer hazırlık okumak istemiyorsanız İngilizce Yeterlilik (Muafiyet) Sınavı'na mutlaka girmek zorundasınız.
Millî Eğitim Bakanlığı; Ağustos 2023'te yayımlanan Tebliğler Dergisi 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılından itibaren 9. sınıftan başlamak üzere Almanca dersinin kademeli olarak zorunlu dersler arasından kaldırılacağını duyurdu.
SEÇMELİ YABANCI DİL;
3. ve 4. sınıftaki yabancı dil dersleri zorunlu seçmeli olmaktan çıkartılarak normal bölüm seçmeli haline getirilmiştir. Dolayısıyla dileyen öğrenciler (toplam 11 seçmeli şartını tamamlamak kaydıyla) hiçbir seçmeli yabancı dil almadan da mezun olabilecektir.
elective course n. elective n. option [uk] n.
YKS-3 (YDT) ülkemizde bulunan üniversitelerin yabancı dil bölümlerine yerleşmek isteyen adayların girmeleri zorunlu olan dil sınavıdır.
ZORUNLU İNGiLİZCE DERSLERİ NEDİR? T.C. Yükseköğretim Kurulunun çerçeve yönetmeliğine göre öğretim dili Türkçe olan bütün ön lisans ve lisans programlarına iki yarıyıl yabancı dil dersi okutulması zorunludur.
a) Zorunlu dersler; öğrencinin almakla yükümlü olduğu, b) Seçmeli dersler; öğrencinin istekleri de göz önüne alınarak belirlenen, derslerdir. Öğrenci bölümün belirlediği sayıdaki seçmeli dersi almak zorundadır.
NOTLAR: Üniversite Seçmeli Dersleri (Alan Dışı Seçmeli Dersler), öğrenci hangi yıl girişli olursa olsun (2) ulusal kredi ve (3) AKTS sağlar ancak öğrenci dersi alıp başarısız olursa yine aynı gruptan ve aynı modülden ders seçmek suretiyle derslerini tamamlamak zorundadır.
Mezun olabilmen için toplamda asgari 240 AKTS'ye ihtiyacın var. zorunlu) dersleri ve AKTS ihtiyacın kadar seçmeli ders seçmen ve bu derslerin tümünden başarılı olman gerekir.
Her öğrenci seçmeli dersler arasından ilgisini çeken ve yeteneğinin yeterli olduğu dersleri seçer. Böylece hem keyifli zaman geçirir hem de seçmeli dersler sayesinde not ortalamasını yükseltme imkanına sahip olur. Seçmeli derslerin kredileri vardır ve her öğrencinin belirli miktarda kredi doldurması gerekir.
Bölümdeki her öğrenci en az 4 tane Ortak Seçmeli Ders almakla yükümlüdür. 4 tane ortak seçmeli ders yerine toplamda aynı AKTS yüküne sahip 1, 2 ya da 3 tane ortak seçmeli ders alındığı takdirde mezuniyet şartları sağlanamaz.
Öğrenciler mezun olabilmek için 14 adet bölüm seçmelisi ve 3 adet serbest seçmeli almak zorundadırlar. Bu 14 seçmeli dersin en fazla 3 tanesini bölüm dışı seçmeli ders kategorisinde alabilirler ancak kalan 11 ders bölüm seçmeli derslerinden olmak zorundadır.
Eğitim dili %30 İngilizce olan programlara yeni kayıt yaptıran öğrenciler, kayıt döneminde süreleri 2 yılı geçmemiş olmak şartıyla aşağıdaki sınav sonuçlarını Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı'na ibraz etmeleri durumunda İngilizce hazırlık programından muaf olarak lisans programlarına başlayabilirler.
Yabancı Dil Testi puanının hesaplanabilmesi için, adayların Temel Yeterlilik Testi sınavından 150 ve üzeri puan almaları gerekmektedir. Ayrıca Temel Yeterlilik Testi'nde de Türkçe veya Matematikten en az 0,5 net yapmaları gerekmektedir.
YDS Zor mu? YDS sınavı, yeterli İngilizce bilgiye sahipsen hiç zor değil. YDS, en basit tanımıyla İngilizce anlama becerini ölçen bir sınav. Güncel sınav programına göre sana 80 soru soruluyor ve bu soruları 180 dakika çözebilmen bekleniyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri