Oyun modu sayesinde oyunlarda aldığınız FPS değerini arttırabilirsiniz. Performans arttırmanın haricinde Windows oyun modu açıldığında bilgisayarınızdaki bildirimlerde sessize alınıyor. Bu sayede de oyun oynarken rahatsız edecek bir durum ile karşılaşmıyorsunuz.
Oyun Modu Windows 10'da en iyi oyun oynama deneyimini oluşturmaya yardımcı olur. Oyun Modunu kullandığınızda, oyun oynama, bilgisayarınızda öncelikli olur ve daha iyi bir oyun kalitesi ve performansı elde edersiniz.
Bir oyunu çalıştırdığınızda, Oyun Modu: Windows Update'in sürücü yüklemeleri gerçekleştirmesini ve yeniden başlatma bildirimleri göndermesini engeller. İlgili oyuna ve sisteme bağlı olarak daha kararlı bir kare hızı elde etmeye yardımcı olur.
Güncel kalmanız FPS'den çok güvenlik ve hata düzeltme amaçlıdır. Yeri geldiğinde FPS artışı yeri geldiğinde FPS düşüşü yaşayabilirsiniz. Güncel kalmanız sizin için daha iyi olacaktır. Ek olarak performans istiyorsanız Windows Home kurmanız ve sürücüleri güncel tutmanınız daha iyi olacaktır.
Giriş Çubuğu'na favoriler ekleme
Giriş Çubuğu, Game Bar ekranının üst kısmındaki çubuktur. Game Bar'ı açmak için Windows logo tuşu + G tuşlarına basın, ardından Giriş Çubuğu'nda Pencere öğesi menüsü'nü seçin. Pencere öğesi menüsünden bir veya birden fazla Favori (yıldız simgesi) seçin.
İlgili 26 soru bulundu
Microsoft tarafından geliştirilen Windows 10 iletim sisteminin 32 bit sürümü 16 GB yer kaplamakta, 64 bit sürümünü yüklemek için 20 GB'lık bir boş alana sahip olmalısınız.
Windows tuşu + CTRL + F = Bilgisayar Bul'u açar. Windows tuşu + Shift + M = Masaüstünde simge durumuna küçültülmüş pencereleri geri yükler. Windows tuşu + Numara tuşları = Görev Çubuğu'nda bulunan uygulamaları sırasına göre açar.
Çevrim içi bilgisayar oyunlarında RAM belleğinin iyi bir kapasiteye sahip olması önemlidir. Ancak RAM, FPS üzerinde işlemci ya da ekran kartı kadar etkili değildir. Ancak hızlı bir RAM, FPS'nin iyileşmesinde rol oynar. Bellek ne kadar iyi olursa oyun içi FPS değeri o kadar yüksek olur.
SSD ile birlikte daha hızlı okuma yapılacağı için daha iyi bir oyun performansı sunulmaktadır. Daha az gecikme ile birlikte oyun arasındaki bekleme süreleri de kısalmaktadır. SSD ile birlikte FPS iyileştirmesi yaşanılacağı düşünülse de bu durum geçerli değildir.
Sisteminizin gücüne bağlı. Eğer sisteminiz windows 10'a göre yetersiz ise windows 7'de artar ancak aksi ise windows 10 daha performanslı olur.
Bu modu açmak için ilk önce klavyenizden 'Windows' tuşuna ve 'G' tuşuna aynı anda basın. Bu tuş kombinasyonunu yaptıktan sonra 'Oyun Çubuğu' menüsü açılacak.
Özelleştirilmiş ses efektleri sunan Ultra Oyun Modu ise oyun tutkunlarını uzak dünyalara ve gerçekçi savaş alanlarına taşıyor. 5000 mAh süper büyük pil ve yapay zekâ tabanlı güç tasarrufu teknolojisi ile Y53s, tam şarj kapasitesiyle 7,05 saat oyun oynama imkanı sağlıyor.
Ayarlardan yerel ağda paylaşa girin. Sonra hilelere izin vere tıklayın. Daha sonra da /gamemode 1 yazın.
Windows 11; FPS düşürür ve sürekli FPS drop da yaşatır. Sistem performansı da düşürür. Pil ömrünü azaltır.
Windows 10 Pro, özellikle işletme sahipleri veya geliştiricilere yönelik en iyi performansı sağlayabilme konusunda en iyi işletim sistemi olarak görülmektedir. Windows 10 Pro sürümü bu doğrultuda profesyonel yaşamınızın güvenliğini sağlamak adına çok sayıda güvenlik programlarına da sahiptir.
RAM çalışma MHz sinin düşük olması da düşük FPS ye neden olabilmektedir. Bu yüzden oyun sistemi toplarken veya bilgisayar satın alırken olabildiğince yüksek RAM MHz çalışma destekleyen anakarta sahip bilgisayar almanızı ve yüksek MHz de çalışan RAM ler kullanmanızı tavsiye ederiz.
Ram arttırmanın FPS'e etkisi olmaz. Oyunlarda işlemcinin de FPS'e çok çok faydası olmaz. En önemli etmen, Ekran kartıdır. Ancak takılmalar, donmalar, kasmalar azalabilir.
Bazı durumlarda ihtiyaç duyduğunuz FPS değerini alamayabilirsiniz. Yeni nesil oyunlar, yüksek kalitede grafikler içerir. Bu durum da ekran kartının kapasitesini zorlayabilir. Ekran kartı, RAM ve işlemcide değişiklik yaparak FPS değerini yükseltebilirsiniz.
Render Distance, Texture Quality, Shadow Depth gibi ayarları arayın. Bunları düşürerek FPS'i artırmanız olasıdır. Oyunu daha düşük çözünürlükte çalıştırma da FPS'i artırır. Çözünürlüğü düşürerek, daha yüksek kalitede FPS seviyesine odaklanabilirsiniz.
8 GB bellek: Temel kullanım senaryosunda fiziki belleğin %70-85'i doluyor. 16 GB bellek: %40-50 arası doluyor. 32GB bellek: %20-25 arası doluyor. 64GB bellek: %10-12 arası doluyor.
Eylemi geri almak için Ctrl+Z tuşlarına basın.
CTRL+Shift+N tuşları ile tarayıcıların tümünde, yeni bir gizli pencere açılmaktadır. Komutlar çok hızlı bir şekilde çağrıştırıldığından, CTRL+Shift+N tuşları kullanılmaktadır.
Kopyalamak ve yapıştırmak için klavye kısayollarını kullanabilirsiniz: PC: Kopyalama için Ctrl + c, Kesme için Ctrl + x ve Yapıştırma için Ctrl + v. Mac: Kopyalama için ⌘ + c, Kesme için ⌘ + x ve Yapıştırma için ⌘ + v.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri