Toprakta sodyum fazlası olduğunda bitkinin büyümesi yavaşlar ve yaprak kenarları kararır. Siz ne kadar sularsanız sulayın sodyum fazlası yüzünden kökler suyu alamaz. Toprakta tuz birikmesinin iki sebebi olabilir. Biri kimyasal besin kullanmak, diğeri de bitkiyi çeşme suyuyla sulmak.
Schefflera tüm yapraklarını döktü
Tüm yapraklarını dökmesi bitkinin temel ihtiyaçlarının karşılanmadığını gösterir. Bitkinizi daha fazla ışık alabileceği bir ortama taşıyıp sulama miktarınızı tekrardan ayarlamanız bitkinizi kurtaracaktır. Kısa bir süre sonra bitkinizin tepeden yeni yaprakları çıkacaktır.
· Şeflera bol ışık seven bir bitkidir. Aydınlık ortamları sever. Sabah ve akşam güneşi alabilecek mekanlarda sağlıklı bir şekilde büyüyebilir. Bitki, güneşi sevse de özellikle yaz aylarında doğrudan gün ışığından uzak tutmak gerekir.
Şeflera çiçeği, direkt güneş ışığından korunmalı ve aydınlık bir yerde, ancak doğrudan güneş ışığı almayacak şekilde konumlandırılmalıdır. Sulama işlemi ise düzenli olarak yapılmalıdır. Toprağının kurumasına izin vermeden sulama yapılmalı ve fazla sulama da yapılmamalıdır. Ayrıca şeflera çiçeği, nemli bir ortamı sever.
Şeflera çiçeğinin bakımının yapılması zor değildir. Tek gereksinimi olan durum üzerine direk olarak vurmayacak ışık, nem ve sıcaklıktır. Havanın soğuk olduğu bölgelerde alttan ısı imkanının sunulması gerekebilir. İnce uzun yapıya sahip olan Şeflera çiçeğinin budaması yapılarak enine bir gelişim sağlanabilir.
İlgili 42 soru bulundu
2. Şeflera (Schefflera)
Ev havasını temizleyen bitkiler arasında yer alan Şeflera, yaprakları el parmaklarını andıran yeşil, sarı ve beyaz renklerde olabilir.
*Şeflera çiçeği altındaki yapraklarını dökmesine rağmen üstten yeni yapraklar vererek boy olarak uzamaya devam eder.
Solmuş ve ölmüş olan saksı bitkilerinizi canlandırmanın bir diğer yolu da buz ve sıcak su yöntemidir.Bitkinizin köklerine yeterli miktarda buz koyun. Daha sonra Buzların üzerine sıcak su dökün. Bu işlemi belirli aralıklarla tekrarlayarak kurumuş saksı çiçeklerinizi canlandırabilirsiniz.
Budama işlemi, havaların ısınmasıyla birlikte, uzayan dallara şekil verilerek gerçekleştirilebilir. Fakat kesilen uçların hava almasını engellemek gerekir. Soğuk bir macunla çiçeğin budanan kısmı kapatılırsa hava alması engellenir.
10. Dracena Massengena (Dracena Fragrans) Dracena Massengena (Dracena Fragrans), hava temizleme özelliğine sahip bir bitkidir bu nedenle bir çok alanda bakılabildiği gibi yatak odası için de oldukça uygun bir bitkidir.
Bu bitki direkt olarak gelen güneş ışığından hoşlanmaz. Güneş gören yerlerde yaprakları zarar görecektir. Şeflera bitkisi iç mekanlarda kolaylıkla yetiştirilebilir. Dolaylı olarak ışık alan bölgelerde sağlıklı bir şekilde yetişir. Bulunduğu ortamda güneş yönünde uzar.
Eğer yeni bir bitki dikecekseniz ve bir an önce büyüyüp serpilmesini istiyorsanız ekeceğiniz bitki fidesinin köklerini, içine toz tarçın koyduğunuz bir kapta kısa bir süre, kökler zarar görmeyecek şekilde bekletebilir, tarçına bulanan kökleri güzelce toprağa yerleştirebilirsiniz.
İnce, uzun ve zarif yapraklarıyla Şeflera bitkisi, ev ve ofislerde en çok tercih edilen bitki türlerinden bir tanesi. İçinde bulunduğu tüm mekanlara tropik bir hava katan bu egzotik bitki, yaydığı pozitif enerji ve havayı temizleme özelliği ile de en ideal ev bitkilerinden biri olarak görülüyor.
Tek yapmanız gereken 2 çay kaşığı sirke ve 2 çay kaşığı şekeri çiçeklerinizin bulunduğu suya eklemek. 2-3 günde bir sirkeli suyunuzu yenileyip çiçek aranjmanınızın ömrünü biraz daha uzatmanız mümkün.
Çiçekler topraktan yeteri kadar besin alamadığı zaman yapraklarında sararma gibi belirtiler gösterir. Bu durumda kesinlikle çiçeklerinize besin takviyesi yapmanız gerekmektedir. Bunun yanı sıra toprak değişimi de yapabilirsiniz. Yetiştireceğiniz her çiçeğin su, ışık ve hava ihtiyacı çeşitlerine göre değişmektedir.
Tesbih çiçeği bakımı yapılırken etrafındaki kuruyan dalların alınması ve toprağının arada bir yenilenmesi gerekmektedir. Tesbih çiçeği fazla bakım istemeyen bir çiçektir. Yetişmesine uyumlu koşullar oluştuğunda rahatlıkla gelişerek çiçek verebilmektedir.
Bitkinin üzerindeki yapışkanlık ve yaprak canlıları bitene kadar disk pamukla yaprakları silmelisiniz. Şeflera yaprakları yapışkanlığını giderdikten sonra bitkinin özel bakıma ihtiyacı olabilir. Yaprakları aşağı sarkıyorsa, cansız görünüyorsa veya renk değişiklikleri varsa sebebi bu bitlerin özsuyu emmiş olmasıdır.
Ev ortamında yetiştirilen bitkiler gündüz süresinin kısalması ile beraber havadaki nemin, sıcaklığın ve güneş ışınlarının oranının farklılaşmasıyla bünyeleri için yeteri kadar fotosentezi sağlayamadıklarında bitkinin kendisi için fazla mühim olmayan yaprak kısımlarını dökebilirler.
Evet, bu bitki yılda bir kez, yaz aylarının sonunda, beyaz salkım şeklinde çiçek açar. Yuka çiçeği bakımı çok kolaydır.
Çiçek coşturan, bitkilerin ihtiyacı olan bitki besini takviyesini sağlayan gübredir. Günümüzde çiçekçilerde paketlenmiş, kullanıma hazır olarak satılan gübreler bulmak mümkün. Ancak dilerseniz evdeki besinleri de çiçek coşturan olarak kullanabilirsiniz.
Onlara toprak, su, güneş ışığı ve sıcaklık verdin. Bir bitkinin büyümesi için tüm bu koşullara ihtiyacı vardır. Ev hanımları denedi ve onayladı: Çiçeğin coşması ve toprağın tazelenmesi için toz şekeri toprağa serpiştiriyor. Böylece toz şeker zamanla kendisi nemlenerek eriyor ve vitamini toprağa salıyor.
Şeflera bakımı kolay olması ve ihmale iyi dayanması sebebiyle evlerde ve bitki bahçelerinde süs amaçlı yetiştirilir. Hem iç mekan hem de dış mekan için oldukça elverişli olan bu tür; güzel görünmesi ve çevresinin havasını değiştirmesi amacıyla genellikle iç mekanda bakılıyor.
Barış Çiçeği Nasıl Çoğaltılır? ⏩ Çoğaltılması sırasında köklerinden ayrılan Spati bitkisi hemen başka bir saksının içine dikilerek çoğaltılır. Bu yönteme kökten ayırma yöntemi denir. Kökten ayrılan bitki en kısa zamanda büyür ve çiçek açar, ve bu bitki de tekrar kök vermeye başlar.
Kauçuk çiçeği, nem ihtiyacı yüksek bir bitkidir. Sıcak yaz günlerinde haftada 1 kez, soğuk havalarda da 2 haftada bir sulamanız yeterli olacaktır. Kauçuk çiçeği sulama işlemini gerçekleştirirken gövdeden toprağa doğru sulamak önemlidir. Gövde tamamen suya erişmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri