Şeftali suyu, A ve C vitaminin yanında güçlü bir antioksidan ve A vitamini aktivitesi gösteren beta karoten bakımından zengin bir içecek. İçerdiği diyet lifleri ve antioksidan maddeler, kalp damar sağlığının korunmasında ve kanserden korunmada etkili.
Yaz aylarında severek tükettiğimiz şeftali, diyet lifi açısından zengin olduğu için kilo vermek ve diyet yapmak için ideal bir tercihtir. Şeftali ayrıca serbest radikalleri kontrol ederek kanserli hücrelerinin oluşumunu engeller. Bağırsak hareketlerini iyileştirir ve kabızlıktan kurtulmaya yardımcı olur.
En sağlıklı meyve suları arasında yer alan elma suyu, beyin hücrelerindeki toksik maddelerin sebep olduğu stres ve yaşlanmanın etkilerini de azaltıyor.
Tatlı ekşi bir tada sahip olan şeftali içerdiği C,E ve K vitaminleri ile fosfor, magnezyum, bakır, çinko, potasyum, manganez,demir ve kalsiyum minareleri ile tam bir besin deposu olarak vücudun ihtiyaç duyduğu besinleri bünyesinde barındırıyor.
İlgili 34 soru bulundu
Şeftali suyu, A ve C vitaminin yanında güçlü bir antioksidan ve A vitamini aktivitesi gösteren beta karoten bakımından zengin bir içecek. İçerdiği diyet lifleri ve antioksidan maddeler, kalp damar sağlığının korunmasında ve kanserden korunmada etkili.
C vitamini deposu bu meyve aynı zamanda kanı temizliyor.
Uzmanlar sindirim sisteminde oluşan sıkıntıları gidermek için A, B3 ve C vitaminlerini barındıran bir bardak şeftali suyunun içilmesini öneriyor. Yemeklerden sonra içilen bir bardak şeftali suyu sindirim problemlerinin hafiflemesine yardımcı olur.
Vücudun ihtiyacı olan su, suyun kendisinden ve tüketilen yiyecek ya da diğer içeceklerden sağlanabilmektedir8. Dolayısıyla taze sıkılmış meyve suyu, yeşil çay, ayran gibi içecekler sayesinde de su ihtiyacının bir kısmı karşılanabilir.
Papaya suyu Papaya, mide iltihabını azaltacak doğal maddeler içerir. Gastrite yardımcı olur.
Üzüm ve erik suyu da kabızlık için önerilebilir. Meyve sularının etkisi ise çabuk olur ancak reflü yapabilir.
Yüksek lif içeriği sayesinde sağlıklı bir sindirim sistemini destekleyen şeftali kabızlığı önleyerek bağırsak çalışmalarını düzenler.
Vitamin ve mineral zenginliğinin yanı sıra hoş kokusu ve lezzetli bir tadı olan şeftalinin faydalarını gelin birlikte sayalım. · Şeftali mide asidini dengeler ve hazımsızlık problemini giderir.
Şeftali bağışıklık sistemini güçlendirir
Antioksidanlar, vücudunuzu hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı korumaya yardımcı olur.
Günde 1 orta boy şeftali tercih edilebilir. Tüylü yapısı boğazı tahriş edebileceği için kabuğunu soyarak tüketebilirsiniz” diyor.
Şeker tüketimi ve çocuklarda ortaya çıkan obeziteyi azaltmak için harcanan uluslararası çabalara dikkat çeken araştırmacılar, “Sağlıklı bir içecek seçeneği olarak görülen yüzde 100 meyve suyu tüketiminin rolü göz ardı ediliyor" dedi.
Ananas, elma ve portakal
Meyveler yüksek oranda su ve posa içerdikleri için aynı kaloride meyve suyu ya da tatlılara göre midede çok daha fazla yer kaplıyorlar ve doygunluk hissine katkı sağlıyorlar.
BAĞIRSAKLARI TEMIZLEMEYE YARDIMCI OLAN BESİNLER
Kuru kayısı, kuru erik, kuru incir ve hurma gibi kuru meyveler içerdiği lif sayesinde bağırsak yüzeyinde kayganlık yaratır ve temizlik aşamasına katkıda bulunur. Kurubaklagil içeren çorbalar da yüksek miktarda lif içerdiği için bağırsak temizliğinde ilk sırada yer alır.
Bağırsak çalıştıran meyve ve sebzeler kayısı, hurma, elma, armut, kivi, incir, turunçgiller, erik, avokado, üzüm, pancar, ıspanak, pazı, enginar, kabak, lahana olarak da sayılabilir. Yulaf ezmesi, çiya tohumu, keten tohumu, zeytin ve zeytinyağı bağırsakları çok çalıştıran gıdalar arasında yer alır.
KAYISI VE ŞEFTALİYLE GRİBE SAVAŞ AÇIN
Kayısıda bulunan vitaminlere ek olarak, C vitamini, folik asit, betakaroten ve potasyum içeren şeftalinin tüketimi, gribe karşı vücudun savunma mekanizmasını güçlendiriyor.
Meyve suyunu günlük 2-3 bardak kullanmak yeterlidir. Tüketimde de fazlaya kaçmamak gerekiyor.
Bu nedenle günde 150 ml (bir çay bardağı) meyve suyunun mantıklı olduğu ifade ediliyor. Uzmanlar tam meyvenin meyve suyundan daha yararlı olduğunu söylüyor. Ancak bunun meyve ve sebze tüketimini destekleme amaçlı olması gerekiyor. Meyve suyunu susuzluğu gidermek amacıyla ve fazla miktarda tüketmemek gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri