Şeftali Suyu Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir? Bu tarifi hazırlamak için toplamda 20 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 5 dakikası hazırlık, 15 dakikası da pişirme süresidir.
Kabuklarını soyduğunuz ve çekirdeklerini çıkardığınız şeftaliler istediğiniz büyüklükte doğrayın ve derin bir tencereye alın. Şeftalilerin üstüne 2,5 litre suyu ekleyerek orta ateşte pişirmeye başlayın. Tenceredeki şeftali suyu kaynamaya başladığında altını kısın ve 10 dakika kaynatın.
Blenderdan geçirdiğiniz şeftali püresini cam kavanoz veya şişeye aktarıp, oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın. Servis edeceğiniz zaman yarım bardak püreye, yarım bardak içme suyu ilave edip karıştırın. Afiyet olsun.
Şeftali suyu, A ve C vitaminin yanında güçlü bir antioksidan ve A vitamini aktivitesi gösteren beta karoten bakımından zengin bir içecek. İçerdiği diyet lifleri ve antioksidan maddeler, kalp damar sağlığının korunmasında ve kanserden korunmada etkili.
Derin bir tencereye şeftali dilimlerini koyun. Daha sonra şeftalilerin üzerine 1,5 litre su ekleyip, yumuşayana kadar kaynatın. Şeftaliler iyice yumuşadıktan sonra ocaktan alın. Ilımaya bırakın.
İlgili 27 soru bulundu
Şeftalilerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Doğranmış şeftalileri geniş bir tencereye alıp sırasıyla şeker, karanfil ve limon suyu ekleyin. Şeftalileri 10-11 saat dinlendirin. Daha sonra su ilave edip 30 dakika kaynatın ve limon kabuklarını ilave edin. 5-10 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.
Hatta şeftali, kayısı gibi yoğun kıvamlarından dolayı %100 meyve oranı elde edilemeyen ürünlerde, şeker kullanmamak için tatlandırmak amacıyla elma suyu kullanıyoruz.
Safra kesesi ve karaciğer hareketlerini düzenlemeye yardımcıdır. İdrar söktürücü etkisi vardır.
Yüksek lif içeriği sayesinde sağlıklı bir sindirim sistemini destekleyen şeftali kabızlığı önleyerek bağırsak çalışmalarını düzenler.
Ambalaj açılmadığı veya delinmediği sürece meyve suyu bozulmuyor. Fakat ambalaj açıldığında veya delindiğinde havadan mikroorganizma bulaşıyor ve meyve suyu zamanla bozuluyor. Bozulma süresi sıcaklığa göre değişiyor. Buzdolabında daha geç, oda sıcaklığında daha çabuk gerçekleşiyor.
Meyveleri küp küp doğrayarak bir tencereye alın. Üzerine 2-3 su bardağı kadar su ilave edip ocağın altını açın ve meyveler yumuşayana dek pişirin. Meyveler yumuşamaya başlayınca içine şekeri de ilave edin ve güzelce karıştırarak şekerin erimesini sağlayın ve ocaktan alın.
Su kaynamaya başlayınca içine 1 su bardağı kadar toz şeker koyup, 2-3 kere karıştırın. Şeftalileri yumuşayıncaya kadar pişirin. Şeftaliler yeterince yumuşadıktan sonra tencereyi ocaktan alıp, ılımaya bırakın. Daha sonra yumuşayan şeftalileri suyu ile birlikte iyice blenderdan geçirin.
Doğradığımız şeftalileri tencereye alalım, 5 dakika boyunca pişirelim. Şeftalilerimiz yeterince yumuşacıktan sonra ocaktan alalım. Eğer kış için saklayacaksanız sıcağı ile kavanozlara dolduralım.
- Elma, armut, şeftali gibi meyveleri de suyun içine batırılmış az miktarlı beyaz sirke ile yıkayabilirsiniz. Sirke kokusu geçene kadar suyun altında ovalayarak yıkayınız.
Şeftali içerisinde; kalsiyum, magnezyum, demir, çinko, fosfor, manganez, bakır mineralleri bulunmaktadır. Şeftali; lif bakımından da çok zengin meyvedir. 3 gram lif içeriği ile bilinen şeftali; kalp hastalığını önler. Kolesterol seviyesini dengede tutar. Şeker hastalığı ve obezite gibi hastalıkları da önler.
Şeftalinin içindeki çözünmez lifler genel olarak bağırsaklardan geçerken dışkıyı da nemlendirir. Bu şekilde dışkının kolay bir şekilde çıkması sağlanır. O nedenle şeftali kabızlığın çözülmesinde çok etkilidir.
Günde 1 orta boy şeftali tercih edilebilir. Tüylü yapısı boğazı tahriş edebileceği için kabuğunu soyarak tüketebilirsiniz” diyor.
Kansere karşı koruyucudur. Sakinleştirici etkisi ile uykusuzluğu gidermeye yardımcıdır. Kalp dostudur. Kanı temizler.
Dünyanın en sağlıklı meyvesi: Acai.
Portakal suyu gibi kanı sulandırır ve damarları korur. ŞEFTALİ SUYU: Şeftali suyu idari söktürücüdür ve hazmı kolaylaştırır.
Yazın bol sulu, elden düşmeyen meyvesi şeftali de içindeki şeker miktarıyla üzmüyor değil. 150 gramlık bir şeftalide -ki bu ağırlık ortalama 1 şeftaliye denk geliyor, 13 gram şeker var.
Şeftali glisemik indeksi ve yükü düşük olan bir meyvedir. Aynı şekilde portakal, çilek, erik, armut, çarkıfelek meyvesi, elma, guava meyvesi, avokado, kiraz gibi meyveler glisemik yük ve glisemik indeksi düşüktür. Böylece şeker hastalarının beslenmesi için en uygun meyvelerdir.
Ancak tek başına tüketilen incir, muz, üzüm gibi meyveler kan şekerini çok hızlı yükselteceği için risk oluşturuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri