Soru: Bayanların baş ve işaret parmaklarına yüzük takmalarının hükmü nedir? el Cevab: Kadınların uygun olan ziynetleri uygun olan ve imkan olan bütün azalarına takmaları ve süslenmeleri mübahtır.
Peygamberimiz (s.a.s) Yüzüğü Hangi Parmağa Takardı? Bütün bu rivayetlere göre orta ve işaret parmağına yüzük takmak tasvip edilmezken serçe parmak veya yüzük parmağına uygun görülmektedir.
İşaret parmağına yüzük takanların genel olarak megolaman bir yapısı olduğunu söyleyebiliriz. Sağ el işaret parmağına yüzük takılması güce duyulan özlemi ifade eder. Genelde takdir görmek isteyenler sağ el işaret parmağına yüzük takar. Sol el işaret parmağı ise çoğunlukla kendini güçlü hissedenlerin tercihi olmuştur.
Erkekler için tarih boyunca başparmağa takılan yüzükler gücü temsil etmiş ve gücünü vurgulamak isteyenleri cezbetmiştir. Günümüzde de bu inanıştan yola çıkarak baş parmağına yüzük takan erkeklerin özgürlüklerine düşkün ve kendilerinden emin bir kişiliğe sahip oldukları düşünülür.
Evlilik öncesi söz ve nişanlanma olduğu taktirde çiftler nişan yüzükleri için sağ ellerindeki yüzük parmaklarını kullanırlar. Eğer bir kişinin yüzüğü sağ parmağa takılı ise nişanlı yada sözlü oluşu, sol parmağa takılı ise evli olduğunu gösterir.
İlgili 38 soru bulundu
Bazı toplumlarda evlilik yüzüğü sol elin yüzük parmağına takılır. Ancak bazı toplumlarda da sağ elin yüzük parmağına takılır. Sol ele evlilik yüzüğü takmak, İslam dinine göre uygun değildir. İslam' göre evlilik yüzüğünün sağ elin parmağına takılması gerekir.
Evlilik yüzüğü; iki elin sağ ve sol parmaklarına takılır. Ancak, yüzüğün sağ parmakta olduğu hallerde nişan yüzüğü olarak tanımlanabileceğinden bahsetmek gerekir. Bunun yanı sıra, sol parmaktaki yüzük ise evlilik yüzüğü olarak değerlendirilir. Türk toplumunda tektaş yüzük ile kadınlara evlenme teklifinde bulunulur.
İşaret parmağına yüzük takmak günah değildir. Bu durum her ne kadar büyük bir günahmış gibi yansıtılmaya çalışılsa da aslında işaret parmağına takılan yüzük hakkında kesin bir uyarı yoktur. Bundan dolayı işaret parmağınıza her türlü yüzükleri takabilirsiniz.
yahudiler ise evlilik yüzüklerini işaret parmaklarına takmayı tercih ediyorlar.
İşaret parmağı veya şahadet parmağı başparmak ile orta parmak arasında yer alır. Sağ el baz alındığında insan elinin ikinci parmağıdır. Anatomide digitus secundus veya digitus II olarak anılır.
Eğer yüzük sol elinde ise taharetleneceğinde parmağından çıkarmalıdır (Ibn Abidin, a.g.e., V, 317). Yüzük, her iki elin her hangi bir parmağına takılabilir. Ancak, küçük parmağa takılması sünnettir (Ibn Abidin, a.g.e., V, 316; Kamil Miras, Tecrid Tercemesi, XII, 108).
Erkekler sadece gümüş yüzük takabilir. Ağırlığı da 4.8 gramdan fazla olmamalıdır. İki yüzük takılırsa bu ağırlığı geçmemelidir. Kadınlar ise, altın ve gümüşten başka yüzük takamazlar ve taktığı yüzüklerini de yabancı erkeklere gösteremezler.
Nişan için dahi olsa; altın yüzük takınmak erkeklere haramdır. Hz. Ali'nin yaptığı rivayete göre, Peygamberimiz (asm) "Altın yüzük takınmayı yasakladı...” (Tirmizi, 264; Sabuni, Fıkhu'l-İbadat 148).
Sağ eldeki yüzük parmağı, geleneksel olarak nişan yüzüğünün takıldığı yerdir. Çiftler, nişanlanırken yüzükleri sağ ellerindeki yüzük parmağına takılır. Evlendikten sonra ise bu yüzük, sol ellerindeki yüzük parmağına geçer.
Anlaşma ve ittifak anlamına gelir. Erken çağlarda evlilik yüzüğü sonsuzluğu ve kalıcılığı sembolize ediyordu. Çemberin sonsuzluğu simgelemesi evliliğin yüzükle sembolize edilmesine neden olmuştur. Hem eski Mısırlılar hem de Romalılar alyansı sol taraftaki parmağında takıyorlardı.
Serçe parmak ile orta parmak arasında yer alır. Yüzük parmağının adı çiftlerin evlendiklerinde yüzüklerini sol ellerinin yüzük parmaklarına takmalarıdır. Bu geleneğin sebebi ise eski bir Latin Avrupa inancıdır. İnanca göre sol elin yüzük parmağında bulunan damarlardan biri kalp ile doğrudan bağlantılıdır.
İşaret Parmağı: Jüpiter Parmağı olarak da bilinir. Kişiliğimizin Ego yönünü temsil eder. Şuuraltı kalıpları tarafından kontrol edilen enerjilerin sembolüdür. Enerjisi geliştiricidir, hava ve rüzgarı temsi eder.
Katılımcıların el şekli ve ilişkideki davranışları incelendi. İşaret ve yüzük parmakları eşit boyda olanların daha sadık olduğu sonucuna varıldı. Yüzük parmağı daha uzun olanların ise daha az seçici olabileceği görüldü.
Yüzük parmağı işaret parmağından daha uzun olan insanlar çoğunlukla cazibe sahibi ve çekici insanlardır. Çoğunlukla problem çözme yetenekleri yüksek olur. Çoğu zaman gereğinden fazla şekilde agresif olurlar. Eğer sizin de parmaklarınız böyleyse sosyal, aktif ve dışa dönüksünüz demektir.
Birçok kültürde farklı gelenek olarak evlilik yüzüğü yani alyans, kadın ve erkeğin sol elinin 4. parmağına takılır. Eski Romalılar, sol elin 4. parmağına aşk damarı manasına gelen Vena Amoris demişler ve bu yüzden alyanslarını bu parmağa takmayı adet etmişler.
Evlilik yüzüğünün sol elde kullanılmasını içeren bu çok özel gelenek, Eski Mısır ve Roma'dan günümüze kadar ulaşmıştır. Sol eldeki yüzük parmağından geçen bir damarın kalbe ulaştığı düşünüldüğü ve evlilik yüzüğünün sevgi ve aşk ile doğrudan bir ilgisi bulunduğu için evlilik yüzükleri, sol elde kullanılır.
Küçük detaylar, yaşanan olaylar, renkler ve daha fazlası rüyalarda bulunur. Rüyada siyah yüzük gören kişinin hayatı yolunda gitmeyebilir. Özellikle hiç umulmadık sorunların baş göstermesin mümkündür. Bunun yanında rüyada siyah yüzük görmek yakın zamanda maddi kayıpların olacağını işaret eder.
Yüzüğün Takılan Parmağa Göre Anlamı:
Sağ el manevi, sol el ile varlıklar dünyasıdır. Kişilerin parmakları ise farklı gezegenleri temsil etmektedir. Örneğin sağ elin serçe parmağına yüzük takan kişi flört etmeyi seven kişidir.
Bu çeşit beyaz altının yüzde elli sekiz buçuğu has altın, yüzde kırk bir buçuğu paladyum olup, altın kısmı daha. fazla olduğundan erkeğin bu yüzüğünü takması caiz. değildir.
Eğer bir kişinin yüzüğü sağ parmağındaysa o kişi nişanlı veya sözlü, sol parmağındaysa da evli olduğunu simgeler. Günümüzde evlilik teklifi yapılırken tek taş takacak kişiler sağ el dördüncü parmağa takarken, alyans, evliliği simgelediği için sol elin yüzük parmağına takılması uygun görülmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri