Sırbistan'da ikamet izni almak ve bunu güvence altına almak için başvuru sahibinin Sırbistan'da bir adrese sahip olması gerekmektedir. Oturma iznini almak için Sırbistan'a iki kez gitmek yeterlidir – birincisi “Beyaz Kart” almak ve başvuruda bulunmak, ikincisi ise 30 ila 35 iş günü içinde izni almak.
Sırbistan'da yaşamak ve çalışmak isteyen tüm yabancı vatandaşlar, 1 yıl içinde 180 gün geçerli olan bir VISA D için başvurmalı ve Sırbistan'a vardıklarında oturma ve çalışma izinlerini düzenlemek için başvuruda bulunmalıdır. D vizesine başvurmak için gerekli belgeler: geçerli pasaport. pasaport boyutunda fotoğraf.
sınır kapılarında beyan edilmesi gerekmektedir. Sırbistan'a uyuşturucu, zehir ve toksik niteliği olabilecek her türlü malzeme, her türlü silah (kurusıkı ve pompalı silahlar dâhil), silah mühimmatı, ticari madde ile altın, değerli taş, gümüş ve külçe değerli maden sokulması veya çıkartılması yasaktır.
Sırbistan Çalışma Vizesi: Anılan ülkede çalışma iznine sahip olmak için, Sırbistan Çalışma Bakanlığı birimine başvuru yapılması zorunludur. İzni alabilmek için çeşitli belgeler istenmektedir. Onaylanan izinler, 6 ay ya da 1 yıl süre için verilmektedir.
İlgili 32 soru bulundu
Türk yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği ülkelerden Sırbistan'da 600'den fazla Türk firması faaliyet gösteriyor. Resmi kayıtlara göre Sırbistan'da ortak ve kurucularından birinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğu 636 firma faaliyet gösteriyor.
Sırbistan vatandaşlığını kan bağı yani köken (orijin) yoluyla elde etmek isteyenler şu kişiler olabilir: – Sırbistan'da doğan ve hayatta olan kişiler Sırbistan çifte vatandaşlığına başvurabilir. Yani Yugoslavya'nın şu anki Sırbistan sınırları içerisinde kalan bir yerleşim yerinde doğduysanız başvurabilirsiniz.
Sırbistan'da ev kiraları her ülkede olduğu gibi yaşayacağınız şehre ve evin yer aldığı bölgeye göre değişkenlik gösterir. Sırbistan'ın en büyük şehri olan Belgrad'ta 50 m2 lik ortalama bir evin kirası 300-350 Euro arasında değişirken bu rakam bir diğer bilinen şehri olan Niš şehrinde ortalama 200 Euro civarındadır.
Sırp Vatandaşlık Kanunu'na göre Sırp Vatandaşlığı uluslararası anlaşmalar çerçevesinde kan bağı ile de kazanılabilmektedir. Sırbistan Vatandaşlığı alınması süresi kişilerin hukuki statü ve durumlarına göre değişiklik gösterebilmektedir. Tüm sürecin tamamlanması bir yılı bulabilmektedir.
Bu kapsamda, diplomatik, hususi, hizmet, umuma mahsus ve seyahat belgesi hamilleri, Sırbistan'a yapacakları turizm amaçlı seyahatleri veya transit geçişlerinde, toplam ikamet süresi ilk giriş tarihinden itibaren altı ay içerisinde 90 günü geçmemek kaydıyla vizeden muaftır.
Türk turistlerin oldukça fazla tercih ettiği destinasyonlardan olan Sırbistan güvenli ülkeler arasındadır. Sırbistan'da güvenli bir şekilde seyahat edebilir ve tüm ülkeyi baştan sonra güvenle kat edebilirsiniz.
Sırbistan'a Getirilen Kişisel Bagajlar Şunları İçerebilir:
1 litre alkollü içki, 200 sigaraya veya 50 puroya eşdeğer tütün ürünleri veya. 250 g sarma tütün veya bu ürünlerin hepsini toplam 250 g olacak şekilde ve. tedavi için gerekli miktarlarda ilaç (ilaçlar için doktor reçetesi gerekli değildir).
Türkiye'den gelen ziyaretçiler Belgrad'ı bir çok bakımdan pahalı bulacaktır. Yeme, içme, ulaşım gibi konularda Türkiye ile karşılaştırıldığında Sırbistan'ın daha pahalı olduğunu göreceksiniz. Belgrad Sırbistan'ın diğer şehirlerine göre yüzde 30 daha pahalıdır.
Yatırım yapılacak sektörler turizm, otomotiv, gıda, enerji, ve tekstil olarak görülebilir. İnşaat alanında da Sırbistan'da çok ciddi yatırımlar düşünülebilir. Yabancı yatırımcılar için dış ticaret mevzuatları da oldukça basit ve işletme maliyetleri de düşük olduğundan cazip bir ülke.
Halkbank, 2015'ten bu yana faaliyet gösterdiği Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da yeni bir şube daha açtı. Belgrad'daki Vojvoda Stepe Caddesi'nde açılan şubeyle ülkedeki temsilcilik sayısını 41'e çıkartan Halkbank, hizmet ağını genişletti.
T.C. ve Sırbistan'ın imzalamış olduğu protokol doğrultusunda, Hususi, T.C Umuma Mahsus, ve Hizmet Pasaport Hamilleri, Sırbistan'a olan yolculuklarında 90 günlük vize muafiyetinden faydalanırlar. Bu pasaporta sahip kişilerin Sırbistan'a girişi esnasında vize almaları gerekmez.
2.) Başvurucunun durumunun 3 soy kuralına uygun olması gerekmektedir. Yani Arnavutluk' ta doğan üst soy ile başvurucu arasında 3 soydan fazla soy araya girmişse başvuru yapılamaz.
Türkiye'den Sırbistan'a seyahat için vize almak gerekip gerekmediği araştırılan konulardan biridir. 180 gün içerisinde 90 güne kadar Sırbistan'da konaklamak vizesizdir. Sırbistan'a 90 günden az bir süre için gitmek isteyen kişilerin yanlarında yalnızca kimlik kartlarını ve güncel pasaportlarını bulundurmaları gerekir.
Resmi Dili
Sırbistan'da resmi dil, Rusça ile oldukça benzerlik gösteren Sırpçadır.
Sırbistan ekonomisi temel olarak yabancı sermaye destekli imalat sektörüne ve ihracata dayanmaktadır. Sırbistan mevcut ekonomi politikasıyla makroekonomik istikrar içinde düşük enflasyon ve istikrarlı yüksek büyüme oranlarının yakalanmasını hedeflemektedir.
Bir paket sigara için 300 dinar bile: Sırbistan'da tütün fiyatı çok daha yüksek - Free Press.
Sırp pasaportu her yaşta Sırp vatandaşlarına Sırbistan tarafından yayınlanan uluslararası seyahat belgesidir. Pasaport İçişleri Bakanlığı tarafından verilir ya da Sırp vatandaşı yurt dışında bulunuyorsa büyükelçilikten alabilir. Pasaport gerekirse vatandaşlığın kanıtı olarak kimlik yerine kullanılabilir.
Bir ada devleti olan Dominik Cumhuriyeti en ucuz vatandaşlık veren ülkeler arasında yer alıyor. Dominik Cumhuriyeti tek kişi için 100 bin ABD Doları, çift kişi için 150 bin ABD Doları karşılığında vatandaşlık veriyor. Üç kişi ve daha yukarısı için ise 175 bin ABD Doları ve üstü fiyatlar söz konusu.
Batı Balkan düzenlemesi olarak bilinen ve 2016'dan beri Arnavutluk, Bosna, Kosova, Kuzey Makedonya, Karadağ ve Sırbistan vatandaşlarının Almanya'da çalışmasına ilişkin 2023'te sona erecek olan düzenleme de süresiz hale getiriliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri