Devlet hastanesinden randevu alarak doktora göründüğünüzde ehliyet için sağlık raporu alacağınızı belirtmeniz gerekir. Yapılan kontroller sonucunda sağlık raporunuzu muayene eden doktor hazırlayarak size teslim eder. Doktor tarafından alınan belge artık sağlık raporunuzdur.
Ehliyet için sağlık raporu aile sağlık merkezleri, özel hastaneler ve tıp merkezlerinden alınabilmektedir.
Eğer rahatsızlığınız yoksa ve sadece kuruma ibraz etmek için sağlık raporu almak istiyorsanız, aile hekiminize veya hastanenin sekreterlik bölümüne gidebilirsiniz.
Ehliyet için sağlık raporu, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan özel sağlık kuruluşlarında, aile sağlığı merkezlerinde (eski adıyla sağlık ocağı), Sağlık Bakanlığı hastanelerinde ve üniversite hastanelerinde alınabiliyor. Sağlık raporu üzerine kaşe ve imzasını atan doktor, raporu onaylayarak teslim eder.
Bazı sürücüler evraklarını hazırlarken “Ehliyet yenileme için sağlık raporu aile hekiminden alınır mı?” sorusunun cevabını merak edebiliyor. Ehliyet yenilemek için sağlık raporu almanız gerektiğinde bağlı olduğunuz aile hekimliğine başvuruda bulunabilirsiniz.
İlgili 39 soru bulundu
İşe giriş sağlık raporu Ortak Sağlık Güvenlik Birimleri olan OSGB firmalarından alınabilir. Ayrıca az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için Aile Hekimliği de tercih edilebilir.
Devlet hastanesinden randevu alarak doktora göründüğünüzde ehliyet için sağlık raporu alacağınızı belirtmeniz gerekir. Yapılan kontroller sonucunda sağlık raporunuzu muayene eden doktor hazırlayarak size teslim eder. Doktor tarafından alınan belge artık sağlık raporunuzdur.
Heyet raporu ne kadar? Tam teşekküllü bir sağlık raporu almanın ücreti, devlet hastanelerinde 200 TL olarak belirlenmiştir. Üniversite hastanelerinde ise bu ücret 300 TL'dir. Ancak Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimlerinde çalışan hekimler, sağlık raporları için ücret talep etmemektedir.
Ehliyet almaya engel teşkil edecek bir rahatsızlık yoksa sağlık raporunu aile hekimliği ücretsiz veriyor. - Aile hekimi devlet hastanesine yönlendirirse tek hekim ücreti 135 TL, Üniversite ve Eğitim araştırma hastanesi tek hekim ücreti 195 TL'dir.
Ehliyet yenileme ve yeni tip sürücü belgesi için ALO 199, "ALO 199 Mobil Uygulama" veya "nvi.gov.tr" adresinden randevu alabilirsiniz.
13:00 16:00 saatleri arasında da Sağlık Kurulu kararı alınmaktadır.Raporlar bilgisayar formatında düzenlenerek tüm muayenelerini tamamlayan hastalarımıza aynı gün içerisinde rapor sonuçları teslim edilmektedir. Sağlık Kurulu Randevuları Alo 182 den alınmaktadır.
Göz Çizdirme Ameliyatı
Ehliyet almak için gerekli sağlık raporuna göre göz muayenesi olmak gerekmektedir. Ehliyet için göz muayenesi ile görme dereceleri saptanarak yeterli görme seviyesine sahip kişilere ehliyet almak için rapor düzenlenmektedir.
Örneğin ehliyet aldığınız dönemde gözlük kullanmıyorsanız yani o dönem gözle ilgili bir şikayetiniz yoksa ehliyet yenilemek için aile hekiminiz sizi bir göz hekimine yönledirebiliyor. Söz konusu sağlık merkezinde ilgili hekim yoksa bir devlet hastanesinden önce randevu almanız ve teşhis edilmeniz gerekiyor.
Aile Sağlık Merkezleri ya da eski adıyla Sağlık Ocağı aracılığıyla da temin edilebilen sağlık raporu, belirli koşullar altında verilebiliyor.
Aile Hekimi Neden Sağlık Raporu Vermiyor? Aile hekimliğinden sağlık raporunun alınamamasının iki farklı sebebi mevcuttur. Bunlardan ilki, kişilerin kendi aile hekimlerinden sağlık raporu almamalarıdır. Diğeri ise kişilerin ihtiyaçları olan sağlık raporunun aile hekimliğinden alınmamasıdır.
Sağlık raporu almak isteyen kişilerin ana sayfada bulunan e-hizmetler bölümüne giriş yapması gerekir. e-Devlet sistemine girdikten sonra sağlık raporunun alınması için sağlık hizmetleri bölümüne giriş yapılması gerekir.
Heyet raporu genel olarak ortalama 3 ve ya 4 gün içinde alınabilir. Özellikle tam teşekküllü sağlık raporu için 7 iş günü belirlenmiştir. Heyet raporunun çıkması 7 iş gününü bulur.
Sürücü sağlık raporu için size en uygun sağlık kuruluşundan randevunuzu alın. Daha sonra ehliyet sağlık raporu için doktora giderken yanınızda kimlik ve iki adet biyometrik fotoğrafınızı da götürmeniz gerekiyor. Eğer lens ya da gözlük kullanıyorsanız Sağlık raporu randevunuzda yanınızda bulundurmalısınız.
Bu rapor aile hekimleri, özel tıp merkezleri, poliklinikler ve özel hastanelerden alınabiliyor. Sağlık raporu için kuruma gidildiğinde gerekli adımlar hakkında bilgi verilir. İş için sağlık raporu ise aile hekimi veya iş yeri hekiminden alınabilmektedir.
Özel hastaneler 6 ayrı işlem yerine 1-2 işlem yaparak raporu düzenliyor. Bu da daha düşük bir ücret ödenmesine yol açıyor. Özel hastanelerde alınan sağlık raporu için ödenene ücret ise 50-70 lira arasında değişiyor.
Ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu sağlık kurulu raporu için 200 TL üniversite fiyatı ise 300 TL olarak belirlenmiştir. Genel itibariyle ortak sağlık ve güvenlik birimi işyeri hekimi tarafından verilen raporlar için ücret ödenmez.
Sağlık Bakanlığı, devlet hastaneleri ile kamu üniversite hastanelerinde ehliyet için sağlık raporu ücretini 23/01/2023 tarihinden itibaren; Tek Hekim 222 TL, 2 Hekim 321 TL, Sağlık Kurulu ise 532 TL olarak belirledi.
11) Sağlık raporunda kişinin durumuna özgü daha kısa sürelerde kontrol muayenesi öngörülmemişse düzenlenen sağlık raporu düzenlendiği tarihinden itibaren iki (2) yıl süreyle geçerlidir.
Sağlık raporu almak için 4 adet vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi ve aslı ve hangi raporu ne amaçla almak istediğinizi belirten dilekçe gerekmektedir. Dilekçeyi, sağlık kuruluşunun danışma bölümünden alabilirsiniz. Belgelerinizin eksik ya da yanlış olması durumunda sağlık raporu alamazsınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri