İyi bir çorbanın lezzeti kadar dokusu da kıvamlı olmalı. Çorbanız çok koyu olursa bir miktar sıcak su ekleyerek çorbanızın kıvamını açabilirsiniz. Eğer çorbanız çok sulu olduysa ayrı bir tavada yağ ve unu kavurup kıvamını koyulaştırabilir ya da çorbanızı bir süre daha kaynatabilirsiniz.
Çorbayı koyulaştıracak bir kaşık nişastayı az suda ezerek yavaş kaynamakta olan çorbaya karıştırarak nişastayı döktüğünüz zaman koyulaştığını görebilirsiniz.
Kıvamlı unlu çorbalar yapıyorsak, çorbayı arzu ettiğiniz ölçüde un ile besleyerek kıvamını attırabilirsiniz. Un dışında kıvam artırıcı olarak nişasta takviyesi yapabilirsiniz. Kıvamı koyu olan çorbaya, yapımında kullanılan su, sıcak bir şekilde eklenmelidir.
Çorba kıvamı püf noktaları
Kıvamı koyu olan çorbaya, yapımında kullanılan su, sıcak bir şekilde eklenmelidir. Eğer çorbanın unu az gelmiş ise ayrı bir kap içerisinde un ve tereyağını pişirerek çorbaya ilave edilebilmektedir. Un dışında nişasta ilave edilerek de çorbanın yoğunluğu rahatlık ile arttırılabilir.
İlgili 28 soru bulundu
Süt kullanıldığındaysa da çorbaya eklenen sıvı miktarı artıyor doğal olarak. Bu nedenle normalde çorbaya eklenmesi gereken su miktarını ekleyeceğim süt miktarı kadar azaltıyorum. Örneğin 1 su bardağı süt ekleyeceğim çorbaya normalde 5 su bardağı su koymam gerekiyorsa bunu 4 su bardağına indiriyorum.
Tereyağında unu kavurup salçayı ekleyin. Biraz daha kavurup suyunu katın ve karıştırın. Tel şehriye, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip şehriyeler pişene kadar kaynatın.
Bu noktada dikkat edilmesi gereken şey, her terbiyenin içinde yumurta oldudur. Terbiyenin kesilmesinin nedeni işte bu yumurtadır. Çorba sıcak ve terbiye soğuktur. Yumurtalı terbiye sıcak çorbaya birden eklenirse, yumurta direk olarak pişer, topaklanır ve terbiyeden ayrılır.
Çorbanın terbiyesi için; 1 yumurtanın sarısı ile limon suyunu iyice çırpın. Çorbayı ocaktan alıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Terbiyeyi ekleyip tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra kaselere paylaştırın. Üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
Kıvamından memnun kalmadığınız çorbanın içerisine bir miktar mısır nişastası ekleyerek ideal bir kıvam yakalayabilirsiniz.
Sadece suyu fazla koyduğunuzda değil, yağını fazla koyduğunuzda ya da mercimeğini az koyduğunuzda da çorbanız dilediğiniz kıvamda olmayabilir. Özellikle de mercimeğini az koyup blenderdan geçirdiğinizde çorbanız daha sulu olacaktır.
Çorbanın Kesilmemesi İçin Ne Yapmalı? Genellikle çorbalara eklenen terbiyeler, un, yoğurt, limon ve yumurta ile hazırlanır. Öncelikle çorbanın kesilmesini önlemek için taze malzemeler kullanmaya özen gösterin. Terbiyeye ekleyeceğiniz yoğurdun tadına mutlaka bakın.
Sarhoş gelip, ayık çıktılar Doktorlara göre mide rahatsızlıklarına işkembe çorbası iyi geliyor. Bizim lokantamızın en büyük özelliği işkembeyi ilaçla değil kazıyarak temizlemiyoruz. İşkembe çorbasının bilimsel olarak vücuttaki alkol oranını düşürüp düşürmediği hakkında kesin bir fikrim yok.
1 saatte şehriye şişip yenecek duruma gelecektir. Ama hemen yiyecekseniz piştikten sonra içine 1 su bardağı soğuk su dökün. Bu şehriyelerin şişmesini önleyecektir.
Şehriyeler şişince, unun koyuluğuna göre su ilavesi yapalım. Pişmeye yakın tuz, karabiber, pul biber ekleyelim ve sarımsak rendeleyelim. 5-6 dakika kadar daha pişirelim ve çorbamız hazır.
Kavrulmuş Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Tencereye tereyağı, şehriye ve 1 yemek kaşığı un koyup, şehriyeler pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Ardından naneyi ekliyoruz ve biraz da onunla kavuruyoruz.
Terbiyeli arpa şehriye çorbası nasıl yapılır? püf noktaları Terbiyeli çorbalarda en önemli püf noktası yoğurdun kesilmemesidir. Yumurta sarısı, yoğurt ve un ekleyerek karıştırdığımız terbiyeyi iyice pürüzsüz hale getiriyoruz ki terbiye kesilmesin.
Çorbamızın terbiyesi için uygun bir kase içerisine yoğurt, yumurta ve unu ilave ederek tel çırpıcı ile çırpalım. Terbiyemiz pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra çorbamızın suyundan 1-2 kepçe kadar ekleyelim ve ılıtalım.
Salçayı hafif kavurduktan sonra şehriye ve naneyi ekleyip 1-2 dakika kavuruyoruz. Suyu, 3 tane bulyonu ve yarım limonu ekleyip kaynatıyoruz. Şehriyeler piştiğinde servise hazırdır.
Unutmayın içinde yoğurt, süt, yumurta olan çorbalara tuz mutlaka çorba kaynadıktan sonra eklenmelidir ve hemen çorba karıştırılarak tuz çorbanın içinde eritilmelidir. . .
Karıştırma kabınıza yumurtanın sarısını ve limonun suyunu alın, güzelce çırpın. Bu karışımı çorbanız kaynarken yavaş yavaş ilave edin. Bu terbiye daha çok taneli çorbaların içerisinde kullanılır. Bu terbiye çorbanıza hem kıvam hem de ekşi bir aroma vererek daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
Dilerseniz yumurtasız da hazırlayabilirsiniz. Yumurtasız hazırlarken un miktarını biraz daha arttırmaya özen gösterin mutlaka. Çorba terbiyesinin kesilmemesi için mutlaka ocakta kaynayan suda terbiyenize su ilavesinde bulunun.
PATATES, PİRİNÇ YA DA ŞEHRİYE KULLANIN
Çünkü nişasta ısındıkça su çeker ve bu tür malzemelerin aşırı kullanımı çorbanızın lapa kıvamı almasına neden olur. O nedenle azar azar ilave etmenizde fayda var. Bu malzemeleri püre haline getirip ekleyebileceğiniz gibi doğrudan tencereye ekleyebileceğinizi de hatırlatalım.
Tencerenin içerisine sıvı yağ döküp naneyi ve salçayı kavuralım. Üzerine şehriyeyi ve tuzu ekleyelim. Hemen ardından et suyunu ve sıcak suyumuzu ilave edelim. Şehriyeler şişinceye kadar pişirelim.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri