Şehzade kebabı, Amasya yöresine ait bir et yemeği.
Şehzade kebabı, Amasya yöresine ait bir et yemeği.
Kebabın Orta Doğu gibi yerlerde çok eski bir tarihi olsa bile, Türkler tarafından yaygın hale getirilmiştir. Türk usulü kebap şiş üzerinde yapılabildiği gibi, güveç, köfte ve diğer formlarda da olabilir. Kebap mutfağı dünyaya Müslümanlık etkisiyle paralel olarak yayılmıştır.
Tepsi kebabı, namıdiğer lahm-ı sini, Antakya'ya ait olan lezzetli yemeklerden sadece biri. Tepsinin içerisinde dev bir sebzeli köfte olarak gözükse de aslında o her şeyiyle özel bir kebap.
Şehzade kebabının yanına toyga çorbası yapabilirsiniz. Şehzade kebabının yanına pirinç pilavı ve cacık çok yakışacaktır.
İlgili 40 soru bulundu
Isıya dayanıklı bir kap içerisine önce patatesler sonra patlıcanlar en üste de salçalı soslu etler konulur. İstenirse üstüne biraz domates dilimlenir. 200 derece fırında 15-20 dakika daha pişirilip servis edilir. Afiyet olsun.
Konya'da yapılan fırın kebabıdır. Konya Fırın Kebabı/Konya Fürun Kebabı 18.05.2022 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Testi Kebabı - Nevşehir. Kapadokya bölgesinin kendine özgü tatlarından birisi de meşhur testi kebabıdır. Başlangıç itibariyle tandır kültürü etrafında oluşan bir yemektir. Günümüzde tandırın yanı sıra fırınlarda ve açık ocaklarda da yapılmaktadır.
Bu gelenekle üretilen Malatya Kâğıt Kebabı Malatya'nın yöresel yemeklerden biri olup kutlama yemeklerinde de ikram edilir. Bu sebeple Malatya Kâğıt Kebabının, coğrafi sınır ile ün bağı bulunur.Malatya Kağıt Kebabı 18.03.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Arapçadan dilimize geçen “kebap” kelimesi “kebuba” kökünden gelmektedir ve bu kelime “kavurmak, közlemek” anlamını taşımaktadır. Bin yılı aşkın süredir Anadolu topraklarında yapılan kebabın anavatanı Güneydoğu Anadolu ve Doğu Akdeniz'dir.
İskender kebap , iskender döner veya Bursa Kebabı; Bursa yöresinin meşhur kebap yemeklerinden biridir. 1867 yılında Kayhan Çarşısı'nda başlamıştır.
Urfa kebap, Şanlıurfa ve çevre illere özgü Türk mutfağında kebap türüdür. "Kebap" ve "Urfa" kelimesi buluşarak Urfa kebap adını doğurmuştur. Urfa kebap (haşhaş kebap) acısız, zırhta çekilmiş sade kebaba verilen isimdir.
Bildiğimiz anlamdaki Adana Kebabı, 19. yüzyılın ikinci yarısında, Adana'nın tarihî çarşısı olan Kazancılar Çarşısı'nda ortaya çıktı. Günümüzde de faaliyette olan Tarihî İstanbul Lokantası ise Adana Kebabının halkın beğenisine ilk kez sunulduğu yerdir.
Yörük kebabı Antalya'nın sevilen et yemeklerinden. Bu kebabı benzerlerinden ayıran en önemli özelliği içine erişte de ilave edilmesi.
Sultan kebabı, yufka ile hazırlanan bir kebap türüdür. Yufkanın içi garnitür ve et parçaları ile doldurulur. Üzeri beşamel sosla zenginleştirildikten sonra fırına verilir. Özel günlerde ve davet sofralarında tercih edebileceğiniz bu kebabı hem kırmızı et, hem de tavuk eti ile hazırlayabilirsiniz.
Büryan, püryan ya da biran olarak da adlandırılan, Türkiye'nin birçok yerinde yapılan fakat daha çok Siirt ve Bitlis yöresine ait bir et yemeğidir. Arapça'da Perive olarak da adlandırılır. Sonuç olarak kuyu kebabının bir türevidir.
Nevşehir ilinde yapılan testi 293 sayı ile tescilli Avanos Çömleğinin özelliklerini taşır. Nevşehir Testi Kebabı; genellikle kebabın pişirildiği testi kırılarak sunulur. Nevşehir Testi Kebabının hazırlığı geleneksel bilginin ustalık ile nesiller boyu aktarılması ile oluşmuştur.
Akşehir Tandır Kebabı geçmişten günümüze ulaşan, Konya ilinin Akşehir ilçesi ile özdeşleşen yöresel bir yemektir. Akşehir Tandır Kebabı, kuzu etlerinin meyve odunu (meşe) ile ısıtılmış taş fırınlarda, yöreye mahsus közde pişirme tekniği kullanılarak yapılan yöresel bir yemektir.
Kuyu Kebabı (Tak Tak Kebabı) İzmir'in Tire İlçesi'ne has bir lezzettir. Tire çarşısında bu kebabı yapan birkaç işletme vardır. Zeminden aşağıda kuyu şeklinde yapılan tandıra bütün bir kuzunun geceden asılarak yavaş yavaş, sabaha kadar odun ateşinde kızartılması ile hazırlanan bir kebap şeklidir.
Yozgat ilinde yapılan "Yozgat Tandır Kebabı" adını yıllardır Yozgat ilinde kendine has üretim yöntemiyle yapılmasından dolayı almaktadır.
Osmanlı mutfağında şişe geçirilerek pişirilen tüm kebap tariflerinde ortak bir yöntem uygulanırdı: Kuzu ya da koyun etleri, önce küçük küçük doğranıyor -tavuklar genellikle parçalanıyor ya da parçalanmadan kemikleri çıkarılıyordu- malzeme, tuz ve baharatla iyice tatlandırılıyor ve uzunca bir süre soğan suyunda ...
Pişirme (teflon veya yapışmaz olmalı) tenceresine sırayla; yağ, et, patlıcan, patates, biber, soğan, domates, sarımsak dizilir (resimdeki gibi). Yeterince tuz serpiştirilerek ocağa altı son kısık olarak koyulur ve bu şekilde tencerenin ağzı hiç açılmadan 1;10 saat pişirilir. (70dk). Sıcak servis edilir. Afiyet olsun.
İlk olarak vazgeçilmez pirinç pilavını islim kebabınızın yanında tercih edebilirsiniz. İslim kebabınızın yanına patates püresi de yapabilirsiniz. Sebzeli bulgur pilavı da köfteli islim kebabınızın yanında güzel olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri