Turkiye.gov.tr sayfasını açıyoruz. T.C kimlik numarası ve şifreniz ile giriş yapıyorsunuz. Giriş yaptıktan sonra açılan pencerede 'Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama' kelimelerini yazarak büyütece tıklıyorsunuz. Açılan sayfada sosyal yardım sorgulama bilgileriniz gözükecektir.
AİLE DESTEK YARDIMI SORGULAMA EKRANI
e-Devlet sistemi üzerinden, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" ekranına T.C kimlik numarası ile giriş yapılması gerekiyor. Sisteme giriş sağlandıktan sonra ödemelerin yatırıldığı tarih ekrana yansıyor.
Vatandaşlar adlarına yatan PTT yardım parası olup olmadığını ALO PTT hattı olan 444 1 788 numaralı telefon üzerinden öğrenebilirler.
Ödemelerin hesaplarına yatırılıp yatırılmadığını vatandaşlar e-devlet üzerinden öğrenebilecekler. e-Devlet sistemi üzerinden, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" ekranına T.C kimlik numarası ile giriş yapılması gerekiyor.
İhtiyaç sahipleri, ücretin yatıp yatmadığını e-Devlet kapısı üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının "Sosyal Yardım Sorgula" başlıklı kısmından öğrenebilecekler. Başvuru şartlarını taşıyanlar bu ekrandan sonuçları sorgulayacaklar.
İlgili 26 soru bulundu
Öncelikle bireysel emeklilik bakiyenizi sorgulamak için e-devlet sistemine giriş yapmalısınız. TC kimlik numaranızı ve şifrenizi girdikten sonra arama motoruna “Takasbank” yazın. En üstte açılan sekmeye tıkladığınızda sistemde birikmiş paranız olup olmadığını görebilirsiniz.
Ödemelerin hesaplarına yatırılıp yatırılmadığını vatandaşlar e-devlet üzerinden öğrenebilecekler. e-Devlet sistemi üzerinden, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" ekranına T.C kimlik numarası ile giriş yapılması gerekiyor.
AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NASIL SORGULANIR? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen aile destek ödemeleri her ay vatandaşların hesaplarına yatırılıyor. Vatandaşlar ödemelerin hesaplarına yatırılıp yatırılmadığını e-Devlet üzerinden kolayca sorgulayabiliyor.
Aile Destek Programı başvuru sonuçları başvuruların değerlendirilmesine göre belli oluyor. Vatandaşların e-devlet üzerinden yaptığı başvuru sırasında verdiği bilgiler ilgili kurumlar tarından teyit ediliyor ve kişinin ihtiyaç sahibi olduğu da böylelikle tespit edilmiş oluyor.
2. PTT Üzerinden Yapılan Kurum Ödemeleri Sorgulama ve Hesaba Aktarma hizmeti seçilir. 3. Ödemenin görüntülendiği sayfada aktarım yapabilmek için “Hesabıma Aktar” seçeneği seçilir.
PTT hesaplarınızda ödeme var mı yok mu e-Devlet şifresi ile öğrenmek mümkün. Bunun için tabi ki e-Devlet şifresine sahip olmalısınız. E-Devlet şifresi olmayan vatandaşlar PTT şubelerinden şifre alabilirler. E-Devlet şifresi aldıktan sonra hesabınızda para olup olmadığını sistem üzerinden kontrol edebiliyorsunuz.
T.C. KİMLİK NO İLE PTT PARA SORGULAMA
Bunun için ALO PTT numarası olan 444 1 788 hattını aramanız yeterlidir. Zaten menüden hangi seçeneği seçmeniz gerektiği size telefon ile anons ediliyor. Ayrıca PTT'nin web sitesindeki online işlemler kısmını kullanarak da PTT kart hesap bakiyesi öğrenme işlemi yapabilirsiniz.
→ Bir haber sitesi tarafından yayımlanan 13 Nisan 2023 tarihli habere göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Aile Destek Programı kapsamında hane başına 12 ay boyunca düzenli ödeme yapacak. Habere göre bu destek programından faydalanmak için tek şart T.C. kimlik numarasının (TCKN) son rakamının çift sayı olması.
Başvuru sonucu ödemeler 1 ay içerisinde yapılıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız belediyelerden her hafta vefat listesini alıyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Türkiye Aile Destek Programı'nın uzatıldığı müjdesini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz ay vermişti. Hazırlanan takvime göre ilgili ödemeler Ağustos ayının 15'inde hesaplara aktarılmaya başlanacak."
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine verilen ödemeler normal şartlarda temmuz ayında sona eriyordu. Alınan karar doğrultusunda ödemelerin bir yol boyunca daha devam edeceği müjdelendi. Aile destek ödemeleri hanenin gelir durumuna göre tutarı 850 TL ile 1250 TL arasında yatırılıyor.
Yardım durumu devam ediyor ne demek sorusunun cevabı sosyal yardım başvurunuzun yüksek ihtimal onaylandığını ve talepte bulunduğunuz sosyal yardımdan faydalandığınızı göstermektedir.
Eğer başvuru durumunuzda '' Devam Ediyor '' yazıyorsa yüksek ihtimal başvurunuz kabul edilmiş demektir. '' Devam Ediyor'' kısmını '' Süreç Devam Ediyor '' kısmı ile karıştırmamak gerekmektedir.
Sosyal Yardım Ödemelerinizi PTT iş yerlerimize gelmeden kolaylıkla alabilirsiniz! e-Devlet sistemi üzerinden Pandemi Sosyal Destek Programı Ön Başvuru Formu'nu doldurup, IBAN numaranızı belirterek sosyal yardım ödemenizin banka hesabınıza yatırılmasını sağlayabilirsiniz.
Aile Destek Paketi ödemeleri PTT şubelerinden yapılacak olup, e-Devlet üzerinden paranızın yatıp yatmadığını sorgulayabilirsiniz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulamak için aşağıdaki bağlantıya tıklayın.
PTT karta yatırılan ödemeler başvurunun onaylanması ile birlikte ilk ay ya da sonraki ay hesapları aktarılıyor.
Şahıs ödemeleri sorgulama yapmak için gerekli adımlar ise şöyle; e-devlet'e TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın. Arama alanına ister SGK yazın burada yer alan hizmetler içerisinden “şahıs ödemeleri sorgulama” sekmesine tıklayın, isterseniz de arama alanına direkt “şahıs” yazarak ilgili hizmeti seçin.
Turkiye.gov.tr sayfasını açıyoruz. T.C kimlik numarası ve şifreniz ile giriş yapıyorsunuz. Giriş yaptıktan sonra açılan pencerede 'Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama' kelimelerini yazarak büyütece tıklıyorsunuz. Açılan sayfada sosyal yardım sorgulama bilgileriniz gözükecektir.
Para almak için; İsminize gönderilen para transferleri için işleme ait referans numarası ve geçerli kimlik belgeniz ile en yakın PTT işyerine giderek, paranızı alabilirsiniz. Yurtiçi veya yurtdışındaki banka hesabınıza veya yurtiçindeki kartınıza gönderilen para transferleri otomatik olarak hesabınıza yansımaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri