2) Seker hamurunu kurabiyeye yapıştırırken bal, şeker hamurunu şeker hamuruna yapıştırmak için su sürülür. 3)Kurabiyeler ağzı kapalı cam kapta 3 ay tazeliğini korur.
Yine kurabiyelerinizi 4 saat dinlendirin ve sonrasında paketleyin. Çünkü paketli olarak 5- 6 gün bayatlamadan dayanıyor.
Ev yapımı kurabiye hamuru buzdolabında bir hafta, dondurucuda ise üç aya kadar dayanır.
Şeker hamuru bozulur mu? Şeker hamuru oda sıcaklığında uzun süre saklanabilir. Ancak şeker hamurunun kurumaması için hava ile temasının önlenmesi gerekir.
Şimdi pastanızı istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.Bittikten sonra pastanızı gönül rahatlığıyla streç folyo ile sarıp bu şekilde hiç korkmadan buzdolabında bir kaç gün saklayabilirsiniz.
İlgili 24 soru bulundu
Şeker hamuru için bir alt katman olan yağlı kremayı pasta keki üzerine sürün. En güzeli keki bir gün önceden pişirmek, kremasını sürmeyi bir sonraki güne bırakmaktır.
Şayet ikram edilen ürünler şeker hamuruyla çevriliyse, hamuru sıyırıp içindeki yiyebilirsiniz.
Tatlı yada tuzlu istediğiniz kurabiye hamurunu yapın. Hamurun yarısını dilerseniz pişirin yarısını da buzdolabı poşetine koyup buzluğa atın. Bir kaç gün içinde istediğiniz zaman çıkarıp çözülünce top top yapıp pişirin. Tadında hiç bozulma olmuyor.
Şeker hamurunu yapıştırmaya sıra geldiğinde 1 bardak suya 1 çay kaşığı bal ekleyerek hamurunuzu kurabiye ye kolaylıkla yapıştırabilirsiniz. Üzerine şeker hamuru yapıştırırken su kullanın. Hamurunuzu açarken nişasta da kullanabilirsiniz.
Beyaz Şeker Hamuru 1 kg Fiyatı 51,90 TL.
Bayatlamayan Kurabiye (Saklama Kabında 60 Gün Saklanabilir)
Elmanın yayacağı nem sayesinde kurabiyeleriniz 2 hafta boyunca taze kalacaktır. Kurabiyelerinizi buzdolabı poşetine koyup, buzlukta 6 ay saklayabilirsiniz.
Birkaç günden fazla saklanması gereken kurabiye hamuru muhakkak derin dondurucuya alınmalıdır. Alınmadığı takdirde hamurda bozulma olacaktır.
Kapaklı saklama kaplarının içerisinde de kurabiyelerinizi uzun süre saklayabilirsiniz. Gün ışığından uzak bir yerde ve buzdolabında muhafaza etmemeye de özen gösterin.
Bu durumun en önemli nedeni ise kuru pasta çeşitlerinin içerisinde bulunan nişastanın, hava ile temas ettikten sonra kristalleşerek kurumasıdır. Bu, kurabiyenin bayatlamasına neden olacağı için nişasta ile yapılan kurabiyelerin eğer mümkünse kapalı ve hava almayan bir saklama kabında muhafaza edilmesi gerekmektedir.
KURABİYELERİ SOĞUMADAN SAKLAMA KABINA KOYMAYIN
Bu sebeple onları bir kaba koymadan önce soğumalarını bekleyin. Ayrıca farklı malzemelerle hazırladığınız kurabiyeleri ayrı kaplarda saklamalısınız.
Soğuyan kurabiyeler istenilen şekilde şeker hamuruyla süslenir. 200 gram şeker hamurundan 50- 60 tane kurabiye çıkıyor. Ufak kalıpsa 100 e yakın çıkar.
Şeker hamurundan butik kurabiyelerin adet fiyatları 10-20 TL arasında değişiyor. Cupcakeler ise 15-25 TL arasında. Cupcakelerde 3 boyutlu figürler kullanıldığında ise fiyatlar 25-30 TL'ye çıkabiliyor.
Şeker hamurunu kurabiye üzerine yapıştırmak için kurabiyenin soğumasını bekledikten sonra küçük bir fırça ile kurabiyeye su sürüp, üzerine şeker hamurunu yapıştırın.
Kalan kurabiyeleri ufalayıp az yağlı tavada ısıtın. İsterseniz badem, fındık, tarçın ya da çikolata parçacıklarıyla karıştırın. Muhallebi, dondurma ya da yoğurt üzerine serpiştirin. Yeterince kurabiye kaldıysa ufaladıktan sonra biraz erimiş tereyağı ile karıştırıp kek tabanı ya da pay hamuru yapmak için kullanın.
Buzlukta en az 6 saat donana kadar bekletin. 2- Donan kurabiye hamuru parçalarını fermuarlı poşete yerleştirip üzerine saklama tarihini yazıp buzluğa koyun. Uyarı: Kurabiye hamuru 3 aya kadar dondurucuda saklanabilir.
Pişmiş kurabiyeleri 3-4 aya kadar kilitli buzdolabı poşetinin içerisinde, buzlukta bekletebilirsiniz. Yemeden önce çıkarıp fırın tepsisine dizin ve 180 derecelik fırında bir süre ısıtın. Ardından afiyetle tüketin.
Normal şeker hamuruna eser miktarda CMC katarak modelleme hamuru elde edebilirsiniz. Sıcak hava koşullarında kullandığınız CMC size vakit kazandırır. Çok miktarda kullanmanız durumunda hamurunuzun çatlamasına sebep olabilir.
Şeker hamuru öncelikle yoğurularak yumuşatılır. Şeker hamuru çok kuru olursa, açmak, işlemek ve şekil vermek güçleşir.
Şeker hamuru sıcak ve sıvı ile temas ettiğinde erir. Hamur yumuşadığında tezgahın üzerinde merdane yardımı ile açılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri