Sert kıtır bir kurabiye üzerine incecik dahi su sürmeniz kimya ve fizik kanunları gereği kıtır kurabiyeniz ile üzerine yapıştırdığınız şeker hamuru arasında yumuşayan bir hamur oluşturur. Uzun süre yenmeyen saklanan kurabiyelerde su ile yapıştırıyorsanız kalkmalar yaşamanız olası.
Şeker hamurunu sertleştirmek için CMC-Tylose'dan yaralanabilirsiniz. CMC hamurunuzu daha sert bir yapı kazandırarak sağlamlaştırır. Normal şeker hamuruna eser miktarda CMC katarak modelleme hamuru elde edebilirsiniz. Sıcak hava koşullarında kullandığınız CMC size vakit kazandırır.
Şeker hamuru çok kuru olursa, açmak, işlemek ve şekil vermek güçleşir. Merdane ile açma sırasında tezgah üzerine az miktarda nişasta serpilmelidir. Nişasta serpilmiş tezgahta şeker hamuru açarken nişastalı kısım altta kalıcak şekilde açılır ve pasta yada muffinlerin üzerine bu şekilde yerleştirilir.
Şeker hamuru yapısı gereği hava ile temas ettiğinde çok kolay sertleşmektedir. Bunun önüne geçmek için hamuru hava almayan bir poşette saklamak sadece kullanılacak miktarı poşetten çıkarıp kullanmak hamurun sertleşmesini engeller. Hamuru kullanmadan önce elde yoğurarak ısıtıp yumuşatmak gerekir.
İlgili 22 soru bulundu
Şeker hamuru yumuşatma için elinizle şeker hamurunu ovabilirsiniz. Şeker hamurunu açmak için yapışmayan merdanelerden kullanabileceğiniz gibi evde her zaman kullandığınız bir merdaneyi ya da kalın bir oklavayı da kullanabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken kullanacağınız aletin hamura yapışmamasıdır.
Hamuru parmaklarınızın arasında yoğurarak veya ellerinizin arasında yuvarlayarak yumuşatmayı deneyebilirsiniz. Hamuru ısıtın. Hamuru biraz ısıtmak için düşük dozda mikrodalgaya atabilirsiniz, sıcak güneş alan bir kısma koyabilirsiniz. Hamur ısıyla yumuşar ve soğukla sertleşir.
Şeker hamuru tarifi
Yaklaşık 1,2 kg çıkar ve ortalama 28 cm'lik bir pastayı kaplamak ve süslemek için yeterlidir.
Şeker Hamurlu 2 Katlı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
4+4 adet yumurta. 1+1 su bardağı toz şeker. 1. 5 +1. 5 su bardağı un.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Şeker hamuru ile yapılan pasta yenir mi? Şayet ikram edilen ürünler şeker hamuruyla çevriliyse, hamuru sıyırıp içindeki yiyebilirsiniz.
Şeker hamurunu yapar yapmaz önce streç film ile sarın daha sonra hava geçirmeyecek kaliteli bir saklama kabına koyun. Hava almayan şeker hamuru kolay kolay bozulmaz. Şeker hamurunu yaptıktan sonra 1 gün bekletirseniz uyguladığınız kek ve kurabiyelerde daha başarılı sonuçlar alırsınız.
Gramaj seçenekleri: 200 gr196,00 TL/kg. 1 kg80,00 TL/kg.
Krem şantiyi olabildiğince eşit düzgün sürelim ki şeker hamuru ile kaplarken hava sorunumuz olmasın. Şeker hamurunu kaliteli olmasına özen gösterin kötü olursa açamazsınız yapışır pastanız ziyan olur. Şeker hamurunu mutlaka nişasta ile açın. Şeker hamuru üzerine şeker hamurundan şekil yapacaksanız.
Pasta kekini bir spatula yardımıyla ince bir katman halinde pasta kreması ile kapla. Bu krema şeker hamurunun keke yapışmasını sağlar, bu yüzden kremanın kekin üstüne ve yanlarına sürüldüğünden emin ol. Kekin yüzeyini mümkün olduğunca pürüzsüz yapmaya çalış, herhangi bir çıkıntı görünecektir.
Şeker hamurunu yapıştırmaya sıra geldiğinde 1 bardak suya 1 çay kaşığı bal koyarak hamurunuzu kurabiye ye yapıştırabilirsiniz. FAKAT ŞEKER HAMURU ÜZERİNE ŞEKER HAMURU YAPIŞTIRIRKEN SU KULLANIN. Hamurunuzu açarken nişasta kullanabilirsiniz.
Yine kurabiyelerinizi 4 saat dinlendirin ve sonrasında paketleyin. Çünkü paketli olarak 5- 6 gün bayatlamadan dayanıyor.
Pastalara kattığınız fındık, ceviz vs. dibe çökmemesi için una buladıktan sonra karışımın içine katın. Böylece piştiğinde pastanın içine eşit dağılmış olurlar.
Soğuyan kurabiyeler istenilen şekilde şeker hamuruyla süslenir. 200 gram şeker hamurundan 50- 60 tane kurabiye çıkıyor. Ufak kalıpsa 100 e yakın çıkar.
Dışta kalan kısımları keselim ve üzerine bir kağıt tabağın kenarları kesilmiş şekilde çöp şişlerin üzerine koyalım ve ikinci kat pastamızı bu kağıdın üzerine yerleştirelim ve ortalayalım, düzgün bir şekilde. Bu sayede alttaki pastamız bozulmayacak ve çökme olmayacak.
Uygulayacağınız yüzeyden 20-25 cm uzaktan sıkınız. Isı ve ışıktan uzak tutunuz. Ateşle yaklaşmayınız ve yakmayınız. Gözle temasından kaçınınız.
Su, şeker ve limon suyunu ocağa alalım. 15 dakika kadar kaynatalım. Karışım soğuyup jöle hâline gelince hamur kıvamına gelene kadar pudra şekeri ekleyelim. Hazırladığımız hamuru iki parçaya bölelim. Bir parçaya kakao ile renk verelim.
Şeker hamuru için en ideal olan jel renklendiricidir. Toz renklendiriciyle çalışmak daha zahmetlidir. Sıvı renklendirici ise yapıyı gevşetir. Renklendirici şeker hamuru üzerine damla damla eklenip dıştan içe doğru yoğurularak hamura nüfuz etmesi ve bu yoğurma şekli ile eşit şekilde dağılması sağlanır.
Su, tuz ve maya katılan un hamur haline getirilir. Hamur yumuşak, esnek ve pürüzsüz hale gelene kadar yaklaşık 15 dakika kadar yoğurulur. Yoğurma süresi ne az ne çok olmalıdır. Hamur en katı durumuna ulaştığı zaman yeterince yoğurulmuş demektir.
Hamurunuzun sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakırsanız daha çabuk mayalanacaktır. Mayası gelen hamurumuzun üzerini açalım ve hafifçe ıslattığımız elimizle hamurumuzun havasını alalım. Sonrasında hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha boşaltalım ve elimizle güzelce özleşene kadar yoğuralım.
Hamurunu hazırlarken süt, su gibi sıvıları mutlaka ılık bir şekilde kullanın. İlk aşama mayayı aktif hale getirmek ile başlıyor. Bu sayede poğaçanız çok daha güzel kabarıyor. Süt veya ılık su veya her ikisini birlikte bir kaba ilave edin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri