Evet, konsantre elma suyudiğer tatlandırıcılardan daha sağlıklı bir beslenme rutininin parçası oluyor.Öyle ki glutensiz beslenenler, vegan olanlar, rafine şekersiz yiyecek veiçecekler tüketenler, katkısız beslenmeye gayret edenler ve diyabet hastaları,güvenle organik elma suyu konsantresi tüketebiliyor.
Diyabet hastalarında şeker kontrolü daha iyi sağlanabilir.
Organik Elma Suyu Konsantresi, meyve tadı ve kokusu içermez.
Organik elma suyu konsantresi, üretim koşulları gereği oldukça yoğun şeker oranına sahip bir tatlandırıcı çeşidi olarak öne çıkıyor.
Sütlü tatlı, reçel, kek, kurabiye, ya da şerbetli tatlıların yapımında; 1 su bardağı rafine şeker yerine 4/3 bardak elma suyu tatlandırıcısı kullanmak yeterlidir.
Elma suyunda lif bulunur. Bu lifler sayesinde yağ yakımı başlar. Eğer zayıflamak istiyorsanız elma suyunu diyet yaparken tüketebilirsiniz.
İlgili 21 soru bulundu
Eklenmiş şekerlerde yüksek bir diyet, diyabet ve kalp hastalığı gibi kronik hastalıklarla bağlantılıdır. Özellikle, birçok meyve suyu konsantresi sağlıksız koruyucuların yanı sıra ilave şekerler de barındırmaktadır. Bu nedenle, mümkün olduğunda ilave şeker içermeyen konsantreleri tercih edilmelidir.
Çay, kahve, süt gibi sıcak ve soğuk içeceklerde, pasta, kurabiye, reçel ve sütlü tatlılarda şeker yerine kullanabileceğiniz katkısız, rafine şekersiz elma suyu konsantresi. Öneriler: 1 su bardağı şeker yerine 3/4 sub ardağı kullanımı önerilir.
Elma Suyu Konsantresi Yapımı ve Tarifi
Elmalar yıkanıp temizlendikten sonra katı meyve sıkacağından geçirilir. Hazırlanan elma püresi tel süzgeç yardımı ile iyice sıkılır. Ayrıca tülbent de kullanılabilir. Elde edilen elma suyu kısık ateşte koyulaşana kadar iyice kaynatılır.
Sağlık açısından oldukça faydalı olan elma suyu konsantresi, usulüne uygun miktarlarda gönül rahatlığıyla şeker yerine kullanılabilir. İçeriğinde yüzde yüz doğal elmadan kullandığımız konsantre, standart bir şekerin verdiği tatları verdiği gibi aynı zamanda hem sağlıklı hem de besin içeriği çok zengin bir gıdadır.
Aynı şekilde portakal, çilek, erik, armut, çarkıfelek meyvesi, elma, guava meyvesi, avokado, kiraz gibi meyveler glisemik yük ve glisemik indeksi düşüktür. Böylece şeker hastalarının beslenmesi için en uygun meyvelerdir.
Öğünler arasında bir avuç üzüm veya orta boy bir elma, şeker hastalarının halihazırda çok çalışan, insülin üreten pankreaslarını zorlayabilecek ani bir artış yaratmadan kan şeker düzeyini koruyabilir.
1 ölçü şeker kullanılan bir tarifte, yarım ölçü elma konsantresi kullanımı önerilir. 1 çay bardağı toz şeker olan bir tarifte şeker yerine elma konsantresi kullanmak isterseniz, yarım çay bardağı yeterli olacaktır. Yetişkinlerin damak tadına uygundur.
Diyabet hastaları için sebze suyu, meyve suyundan çok daha iyi bir alternatiftir. Özellikle maydanoz, kereviz, salatalık gibi yeşil sebzeler ile hazırlanmış sebze suları kan şekerini yükseltmeden, vitamin ve mineral alımının artmasına katkı sağlayacaktır.
Tüm meyveler şeker hastaları için uygun değildir. Doğal bileşimleri nedeniyle güçlü bir şeker yüküne sahip olanlar, şeker hastaları tarafından tüketilmemelidir. Bazı örnekler üzüm, incir, muz, mango ve papayadır.
Elma Suyu(Dondurulmuş Konsantre, Sulandırılmış), (1 bardak) içinde 112 kadar kalori mevcut.
Meyve suyu içmek için en doğru zaman sabah ise vaktidir. Meyve suyu sabah kahvaltıdan yarım saat önce içilmelidir.
Organik elma suyu konsantresi, herhangi bir meyve tadı ve koku içermez. Renksiz ve kokusuzdur. Ürünümüzü çay, kahve ve süt gibi sıcak ve soğuk yiyeceklerde kullanabileceğiniz gibi aynı zamanda pasta, kurabiye, reçel ve sütlü tatlılarda, rafine şeker yerine kullanabileceğiniz bir lezzet sırrıdır.
Diyetisyen Zeynep Çapay yazdı. pancar şekeri, akçaağaç şurubu, agave şurubu, pekmez, bal, hurma şekeri, mısır şurubu ve esmer şeker kıyaslanmış, hangisi daha faydalı diye araştırılmış. Bu kıyaslanan doğal şeker gruplarında en faydalı ve en yüksek antioksidana sahip şeker türünün hurma şekeri olduğu anlaşılmış.
Aspartam şeker hastaları ve kalori hesabı yapanlar için avantajlı tatlandırıcılardan; diyet içeceklerin birçoğunda da kullanılıyor, ayrıca tablet veya toz hali de bulunabiliyor. Ancak onun da ağızda bıraktığı tat sakarinden pek farklı değil.
1- Stevia. Stevia düşük kalorili tatlandırıcılar arasında çok popüler. Stevia rebaudiana adı verilen bitkinin yapraklarından elde ediliyor. Bitki Güney Amerika'da tatlılığı için ve tıbbi amaçlarla yüzyıllardır üretiliyor.
Organik Elma Suyu Konsantresi Saklama Koşulları Nedir? Ambalajı açtıktan sonra yeniden saklamak için hava almayacak şekilde ağzını kapatınız. Serin ve kuru yerde muhafaza ediniz. Direkt güneş ışığından uzak tutunuz.
Elma suyu iyice koyulaştığında kavanozlara bölüştürüp ağzını sıcak kapakla sıkıca kapatın ve ters koyun. Oda sıcaklığında soğumasını beklediğiniz elma özlerini soğuduktan sonra güneş almayan serin bir yere kaldırın. Kapağı açıldıktan sonra buzdolabında saklanmalı ve 15 gün içinde tüketilmeli.
Meyveleri küp küp doğrayarak bir tencereye alın. Üzerine 2-3 su bardağı kadar su ilave edip ocağın altını açın ve meyveler yumuşayana dek pişirin. Meyveler yumuşamaya başlayınca içine şekeri de ilave edin ve güzelce karıştırarak şekerin erimesini sağlayın ve ocaktan alın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri