Özellikle daha yaşlı, hastalık süresi uzun olan ve sigara içen şeker hastalarında daha çok sertleşme zorlukları olmaktadır. Sinir hasarına bağlı olarak boşalma problemleri görülebilmektedir. Retrograd boşalma denilen meninin mesaneye kaçması ya da boşalmanın yetersiz olması bu sorunlar arasında sayılabilir.
Diyabet damarlar ve sinirlerde oluşturduğu hasar nedeniyle cinsel bozukluklara yol açar. İyi bir cinsel yaşam için sağlıklı bir vücut gereklidir. Hem erkek hem de kadında cinsel organların iyi kanlanması ve sinirsel olarak canlılığını koruması gerekmektedir.
Şeker hastalığı; peniste sertleşme fonksiyonunu sağlayan, kan damarları ve çevresel sinirler üzerinde olumsuz etkisinden dolayı sertleşme sorununa neden olmaktadır.
Şeker hastalarının yaklaşık %35-75'inde değişik derecelerde ereksiyon sorunu vardır. Bu durum yaşla birlikte artar. 50 yaş üstü erkeklerin % 50-60'ında. 70 yaş ve üstü diyabetik hastaların yaklaşık % 95'inde ereksiyon sorunu vardır.
Şeker hastalığı, yani diyabet, aynı zamanda cinsel fonksiyon üzerinde de negatif etkiler yapabilir. Bu problemin uzun vadeli komplikasyonları arasında, erkeklerde görülen sertleşme sorunu da yer almaktadır. Vasküler sisteminiz ve sinir sisteminizin etkilenmesi sonucu erektil disfonksiyon yaşayabilirsiniz.
İlgili 20 soru bulundu
Şeker hastalığı olan hastaların sertleşme sorunu ile karşılaşma ihtimalleri oldukça yüksektir. Bu sebeple; 1.Şeker ilaçlarını düzenli kullanmaları, 2.Egzersizlerini yapmaları, 3.Kilo kontrollerini sağlamaları, 4.Tansiyon değerlerini normal sınırlarda tutmaları, 5.Diyetlerine mutlaka uymaları gerekir.
Meyvelerden ananas, üzüm, nar, incir ve karpuz, sebzelerden roka, kuşkonmaz olmak üzere mevsiminde tüm taze sebze-meyveler; deniz ürünleri cinsel gücü artıran doğal yiyeceklerdir. Bu besinler vücut sağlığına iyi gelerek sertleşmeye iyi gelen hormonların salgılanmasına katkıda bulunabilir.
Sağlıksız ve düzensiz beslenme alışkanlıkları, hareketsiz yaşam, sigara ve alkol kullanımı gibi çeşitli faktörlerin etkisiyle tüm dünyada diyabet hastalığı her geçen gün artan ciddi bir sağlık sorunudur. Şeker hastası olan erkeklerin çocuğu olur mu? Şeker hastası olan erkeklerin de çocuk sahibi olma şansı vardır.
Evet, şeker hastalığında erkeklerin üreme sağlığını olumsuz yönde etkileyerek kısırlığa neden olabilir. Şeker hastalığının yol açtığı bu semptomların ve bozuklukların ilaç tedavileri ile giderilmesi mümkündür.
Sürdürülebilir kilo kaybı hastalığın ilerlemesini yavaşlatabilir veya tip 2 diyabeti tersine çevirebilir. Uzmanlar, yoğun yaşam tarzı müdahalelerine ihtiyaç duyulduğunu ve klinik kılavuzların güncellenmesi gerektiğini söylüyor.
Diyabet ilaçlarının kendisi sertleşme sorununa yol açmamaktadır.
Sildenafil, tadalafil, vardenafil içeren ilaçlar penise giden kan akışını artırarak burada sertleşmeyi ya da sertleşmenin sürekliliğini sağlar. Bu ilaçların dozları ve etki süreleri içerdiği etken maddeye bağlı olarak değişmektedir. Bu ilaçlar erektil disfonksiyonun tedavisinde ilk olarak denenmektedir.
Viagra kullanan kişilerde vücudun diğer bölgelerinde de atardamarlarda genişlemeler olacaktır. Bu nedenle baş ağrısı, baş dönmesi gibi şikayetler görülebilir. İlacın diğer yan etkileri de; görmede bulanıklaşma, midede yanma, yüzde kızarma, burun akıntısı, ışığa karşı hassasiyettir.
Tam anlamıyla enerji deposu olan keçiboynuzu, cinsel isteksizliği ortadan kaldırarak cinsel gücü arttırmaktadır. Ayrıca, sperm azlığında da etkili rol oynamaktadır.
Tip 1 şeker hastalığının başlıca belirtileri; ağız kuruluğu, susama hissi, sık idrara çıkma, yorgunluk ve halsizlik, sık acıkma, diyet yapmadığı halde zayıflama, bulanık görme, ellerde ve ayaklarda hissizlik veya uyuşma ve karıncalanmadır.
Şeker düzeyinde olan düşmeler de üşümeye neden olabilir. Genellikle şeker hastalığında uygun olmayan tedavilerin kullanılması veya diyete uyumsuzluk sonrası ortaya çıkan bu durumda üşüme dışında, çarpıntı, bulanık görme, terleme, bilinç bulanıklığı da görülebilir.
Şeker ve tansiyon hastaları köpük görünümüne dikkat etmeli
Köpüklü idrar görülmesi, böbrekler yoluyla protein kaçağının belirtisidir. Genellikle tek başına fark edilir.
İstiridye, muz, çikolata, fındık, keçiboynuzu gibi yiyecekler hormonları tetikleyerek cinsel isteği artırmaktadır. Bu yiyeceklerin dengeli ve düzenli olarak tüketilmesi cinsel isteği arttırmakta önemli rol oynamaktadır.
Cinsel ilişki yaşamak isteyen çiftlerden, 30'lu yaşta olanlar haftada 2 kez, 40'lı yaştakiler haftada 1 kez, 50'li yaştakiler 15 günde bir kez, 60 ve üzeri yaş grubundakiler ise ayda bir kez ilişkiye girmeliler. Bunun dışında kendini zorlayanlar, nefes darlığı, kalp çarpıntısı problemleri ile karşılaşabilir.
Şeker hastalığı, prostat sorunları, kalp hastalıkları, kronik alkolizm, aşırı sigara tüketimi, madde bağımlılığı, tiroid hastalıkları gibi bazı hormonal bozukluklar, bazı nörolojik hastalıklar, yüksek tansiyon, bazı ilaçların sürekli kullanılması, damar sertliği, peyronie hastalığı (penis içinde plakların varlığı), ...
Ergenlikte en üst seviyede salgılanan cinsellik hormonu testosteron, 30 yaşından itibaren yavaşlamaya ve miktarı azalmaya başlar. Azalan testosteron, penis boyu ve hacminde yaşın ilerlemesine paralel olarak küçülme meydana gelir.
Diabetes Mellitus, insulin salgılanmasında ya da etkisindeki yetersizlik sonucu gelişen şeker, yağ ve protein metabolizmasında bozulma sonucu ortaya çıkan, kan şekerinin yükselmesi ile sonuçlanan ömür boyu süren bir hastalıktır.
Birinci sonuç: Tip 2 diyabetin en azından bazı hastalarda doğru diyetle tamamen düzelebilen bir hastalık olduğu. İkinci sonuç: Tip 2 diyabetlilerin doğru beslendiklerinde fazla kilolu olsalar bile gene de diyabetten kurtulabilecekleri.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri