1 su bardağı içme suyuna, 1 tatlı kaşığı tarçın ile hazırlanan tarçınlı su tarifi, bir cezvede kaynatılmalıdır. Kaynadıktan sonra ocaktan alınmalı ve biraz ılıdıktan sonra tüketilmelidir. Tarçınlı su karışımını, sabah aç karna ve yatmadan önce içilmesi gerekmektedir.
En güçlü adaylardan bir tanesi de tarçındır. Tarçının en çarpıcı yararı kan şekerini kontrol edebilmesidir. Örneğin; günde yarım çay kaşığı tarçının şeker hastalarında kan şekerini anlamlı olarak düşürdüğü, trigliserid ve kötü kolesterol (LDL-kolesterol) düzeylerinde azalmaya yol açtığı gösterilmiştir.”
Sonbahar ve kış mevsiminde kokusuyla büyüleyen tarçın, özellikle kan şekerini dengelemesiyle diyabet hastalarının dostu kabul edilir.
1 bardak suyu cezvede kaynatın. İçine 1 adet çubuk tarçın atıp 5 dk boyunca kısık ateşte kaynatın. Ilıyınca süzüp akşam yemeklerinden 2 saat sonra için.
İlgili 39 soru bulundu
Elma sirkesi de kan şekerini düşürmede güçlü bir etkiye sahiptir. Sirkenin kan şekeri ve insülin seviyeleri için çok sayıda faydası olduğu çalışmalarda gösterilmiştir.
Canan Karatay “Şeker hastalığı irsi değildir, çevresel faktörlere ve yanlış beslenmeye bağlıdır, önlemek için bol bol katkısız zeytinyağı tüketmek gerekir” dedi. Milas Zeytin Hasat Şenliği'nde sorularımızı cevaplayan Karatay, “Zeytinyağı 'virjin' olarak içildiğinde kanser hücrelerini öldürür, şeker hastalığını önler.
Tarçın mucizesinden yeterince faydalanabilmek için 20 gün boyunca yarım çay kaşığı tarçın tüketmeniz, kronikleşen yüksek kan şekeri seviyenizi düşürmede yardımcı olacaktır.
En fazla 15 gün içilmesi tavsiye edilen tarçınlı su kürünün uygulanması ile olumlu sonuçlar elde edebilirsiniz.
Ilıdıktan sonra tüketilmesi önerilen tarçınlı su, günlük 1-1.5 litre kadar tüketilebilir.
2) Kan Şekerini Dengeler
Kan şekeri seviyesi yükselince tarçınlı yoğurt tüketebilirsiniz. Tarçınlı yoğurt hem faydalı hem de lezzetlidir. Bu şekilde kan şekeri seviyenizi dengeler.
Bir su bardağı suyu bir cezveye ya da küçük bir tencereye dökün ve içine tarçını da ekleyerek kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın, bir kenarda ılınmaya bırakın. Ilıdıktan sonra karışımı tüketebilirsiniz. Bu karışımı sabah aç karnına ya da akşam yatmadan önce bir bardak olmak üzere için.
Çin tarçını, seylan tarçınından biraz farklı bir uçucu yağ bileşimine sahip olduğundan, daha güzel aromaya sahip olan Seylan tarçını gıda ürünlerinde tercih edilmektedir. Ancak kan şekeri üzerinde bir etki beklendiğinde Çin tarçını tercih edilmelidir.
Akşam yatmadan bir bardak suyun içine bir adet çubuk tarçın, 2 karanfil, 1 dilim limon ekleyin. Sabah kalkar kalkmaz bu suyu için. Bu gün içindeki kan şekerini kontrol altına almanızı sağlar, tatlı ihtiyacını bastırır.
Toz tarçının günde en fazla bir çay kaşığı (2,3 gram) tüketileceği düşünülürse, bu miktar yaklaşık olarak sadece 5,6 kaloriye tekabül ediyor.
Uzmanlara göre, limonun halk arasında şekeri düşürdüğü söylenir. Ancak bununla ilgili bilim dünyasında yapılan net bir araştırma yoktur. Yani bu bilgi yanlış bir bilgidir. Öte yandan limonda bulunan çözünür lifler kan şekerini dengelemeye yardımcı olur, şeker düzeyini sağlıklı bir aralıkta tutmaya katkı sağlar.
Bir litre kaynamış suya 1 adet çubuk tarçın dâhil edilir. 5-10 dakika demlenmeye bırakılır. Demlendikten sonra gün içerisinde tüketilir.
Çubuk tarçını aromasının gitmemesi için 1 kez kullanmak en iyisidir fakat 2-3 kez de kullanabilirsiniz. Aynı zamanda tarçın tüketmek enfeksiyonları tedavi etmeye yardımcı olur.
Mideyi korur: Tarçın sinnamaldehit adlı bir uçucu yağ içerir. Bu yağ mide bağırsak hareketlerinin hızlanmasında yararlıdır, ülser oluşumunu engeller. Sadece sabah aç karnına değil yemeklerden sonra içilen bir su bardağı tarçınlı su karın ağrılarını hafifletir.
Günümüzde toz tarçın yerine Kabuk Tarçın daha sık kullanılmaktadır. Çünkü kabuk tarçının ömrü toz tarçına göre çok daha uzundur. Bunun yanında içeriğinde uçucu yağlar da barındırmaktadır. Kabuk tarçınlarının toz haline getirilmesi ile uçucu yağ özelliği de ortadan kalkmış olur.
Erdem Yeşilada, özellikle kış aylarında sıklıkla kullanılan ve faydaları saymakla bitmeyen tarçının aşırı tüketiminde insan vücudu için bazı riskler taşıdığını söyledi. Prof. Dr. Yeşilada, "Tarçında bulunan 'kumarin' adlı madde kanı sulandırdığı için beyin kanamasına neden olabiliyor" dedi.
Evet, şeker hastası olarak limon tüketebilirsiniz.
İnsülinin 1921 yılında kullanıma girmesinden bu yana diyabetin tüm türleri tedavi edilebilmektedir ancak "kesin-yani-kalıcı bir tedavisi yoktur". TİP2 ŞEKER HASTALARI kan şekeri düzeylerini düşürmek için HERGÜN VE DAİMA ilaç yada insülin yapıması gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri