Şeker ilavesi olmayan reçel çeşitlerinin üretim aşamasında tatlandırması amacı ile elma suyunun konsantresi kullanılır. Bu sayede ürünler eşsiz lezzetini tamamen meyvelerin doğal aromalarından alır. Ürünlere ayrıca şeker ilavesi yapılmaz.
Diyet için ev yapımı kolay şekersiz reçel tarifleri. Anadolu mutfağının enfes tatlarından biri olan birbirinden farklı ve lezzetli reçel tarifleri, kahvaltılarımızın olmazsa olmazıdır. Tatlı ihtiyacımızı gidermeye yarayan reçelleri sizde diyete uygun hale getirerek gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.
İlk sorunu çözmek için su molekülleri ile bağ yapan, reçelin jel formuna kavuşmasını sağlayacak şeker ilave edilir. Diğer sorunumuz negatif yükler ise, meyvede doğal olarak bulunan asitlerle bir miktar azalır fakat bazı meyve reçellerine ekstra asit ilave etmek gerekir.
Reçele ne kadar şeker eklemeniz gerektiği konusunda ise en doğrusu tariften, reçeteden şaşmamak. Ancak şu denklemler de sıkıştığınızda sizi kurtarabilir: Çok tatlı meyvelere kullandığınız meyve oranı ile eş değer miktarda toz şeker ekleyin. Az tatlı meyvelerde bu oranı 1,5 katına, ekşi meyvelerde ise 2 katına çıkarın.
Şeker ilavesiz / İlave şeker içermez: Gıdada herhangi bir monosakkarit, disakkarit veya başka bir şeker bulunmaması anlamına gelmektedir.
İlgili 33 soru bulundu
Orta bir tencereye elma suyu koyun ve rengi koyulaşana kısık ateşte kadar kaynatın. Elma suyu koyulaşınca içine çekirdekleri çıkarılmış meyveleri ekleyin. Ocağın altını kısın ve meyvelerin elma suyuyla beraber pişmesini bekleyin. Bu esnada karışıma pekmez ve tuzu ekleyin.
Şekersiz reçel, tatlı ihtiyacınızı sağlıklı bir şekilde karşılamanıza yardımcı olan düşük kalorili besinlerden birisidir. Doğal yollardan üretilmesi, reçelin içerisinde yer alan meyvenin de faydalarını tam olarak görebilmenizi sağlamaktadır.
Ayva reçeli, doktorların özellikle tüberküloz hastalığında önerdiği çok şifalı bir besindir. Ayva pişirilerek yendiğinde çok daha faydalı bir besindir. Ayvanın yazdığımız tüm şifalarına reçeli de sahiptir ve özellikle göğüs hastalıkları için uzmanlar tarafından önerilir.
Eğer büyük bir bölümü şekerlendiyse, yeniden kaynatma aşamasında daha fazla su ve 1 tatlı kaşığı kadar limon suyu eklenmelidir. Şekerlenmeye karşı sıcak etkili olduğundan dolayı belirtilen yöntemlerle şekerlenen reçelleri atmadan, tüketmeye devam edebilirsiniz.
Diyabetik Reçel Nedir? Diyabet hastalarının tüketimine uygun şekilde düzenlenen ve içeriği bu hastalara özel oluşturulan reçellere diyabetik reçel denir. Şeker hastaları için çilek reçeli üretilirken şeker yerine alternatif ürünler kullanılmaktadır.
Şekersiz Reçel Bozulur mu? Yeterince kaynamayan ya da doğru hazırlanmayan reçel, tıpkı şekerli reçel gibi bozulur Reçeli cam kavanozlarda, açık, serin ve güneş ışığından koruyarak muhafaza etmelisiniz. Aksi halde bozulacaktır. Şekersiz reçelin en büyük özelliği şekerlenme yaşamamanızdır.
Cam kavanozda buzdolabına koyarak bir hafta saklayabilirsiniz. Daha uzun süre saklamak isterseniz konserve yapmalısınız.
İçine şeker konmamış olan. 2. Şekeri az olan, tadı az.
Tokluk kan şekeri yani besin alımından 2 saat sonra ölçülen kan şekeri değeri 140 mg/dl'ye kadar normal kabul edilir. Bu değer 140-200 mg/dl arasında olduğunda pre-diyabet (gizli şeker) durumu söz konusudur. Tokluk kan şekerinin 200 mg/dl'nin üzerine çıkması ise şeker hastalığını ifade eder.
Şayet reçel yemediyseniz tabii ki. Onun dışında abartılmadığı sürece reçelin (şeker dışında) zararı değil faydaları vardır. Karaciğer ve göbek yağlanması olan kişilere ise zararı. Aşırı tatlı isteği olan kişiler de kendilerini sorgulamalıdırlar ve bir doktora görünmelerinde fayda vardır.
Reçelin kıvama geldiğini anlamak için, koyulaşmaya başlayan reçel şurubundan kaşığın ucu ile alarak, porselen ya da cam bir tabağa sıra ile damlatın. En son damla yayılmadan toplu bir şekilde duruyorsa reçel kıvama gelmiş demektir.
Reçeli kaynatmak için kullandığınız tencerenin içerisine bir cam bilye atarsanız dibinin tutmasını engellemiş olursunuz. Reçelin kabarmaması için içine bir miktar tereyağı koyup, tahta kaşıkla karıştırın. Yapımı sırasında reçelin kıvamını kontrol etmek isterseniz, suya birkaç damla reçel damlatın.
Reçeli kaynatırken üzerinde oluşan köpükler görüntüsüne ve berraklığına zarar verebilir. Bu nedenle kaynama sürecinin sonunda reçelin üzerindeki köpükleri bir kaşıkla toplayın. Aşırı köpürmeyi önlemenin yolu ise tencereye bir çay kaşığı kadar tereyağı ekleyin. Reçeliniz daha parlak ve berrak olacak.
Not: Eğer 1 kilo çilekten yapacaksanız, 4 su bardağı şeker kullanın.
Eğer 1 kilo çilekten, çilek reçeli yapacaksanız, 4 su bardağı şeker kullanılması gerekmektedir.
Reçel Yaparken Tenceredeki Köpükleri Almamak
Reçel kaynarken tencerede köpük oluşması oldukça normal bir durum. Ancak, reçelinizin görüntüsünün daha sade ve berrak olmasını istiyorsanız, kaynama aşaması bittikten sonra tencerenin üzerindeki köpükleri bir kaşık yardımıyla almalısınız.
Şekersiz reçel kaç kalori? 1 porsiyon şekersiz reçel yaklaşık olarak 10 gramdır. Yani şekersiz çilek reçelinin 1 porsiyon için kalori miktarı 18 kcal olarak belirlenebilmektedir.
1 tatlı kaşığı ayva reçeli: 11 kalori. 1 çay kaşığı ayva reçeli: 7 kalori. 1 yemek kaşığı ayva reçeli: 19 kalori. 100 gram ölçüde ayva reçeli: 139 kalori.
Diyabetik-Şekersiz Vişne Reçelinin Hazırlanışı
Kıvam almaya başladığında saplarını ve çekirdeklerini çıkardığınız vişneleri tencereye alın. Elma suyu ile birlikte kaynayan meyvelere pekmez ve çay kaşığının uzuyla limon tuzu ilavesini yapın. Kısık ateşte pişen reçel kıvamını aldığında ocağı kapatın.
İçinde glikoz ve fruktoz bulunan hazır reçellerin fazla tüketilmesi, gerek içerdikleri kalori değeri gerekse fruktozun metabolik özelliklerinden, obezite ve diyabet başta olmak üzere birçok metabolik hastalığa yatkınlığı artırmaktadır."
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri