Şerbeti veya şekerpareyi soğutursanız o zaman şerbetini emmez ve sert olur.
Hala tatlı şerbetini çekmemişse fırınınızı 100 derecede ısıtın ve tatlıyı içerisine yerleştirin. Yaklaşık 15 dakika kadar bekletip tatlınızı ısıttıktan sonra da fırından alın. Daha sonra yine oda sıcaklığına alın ve tatlınızı dinlendirmeye bırakın.
Tatlınız sıcaksa soğuk şerbet, tatlınız soğuksa da mutlaka sıcak şerbet ilave etmelisiniz. Soğuk tatlı - soğuk şerbet ya da sıcak tatlı - sıcak şerbet olduğu durumlarda tatlı kolay kolay şerbetini çekmez. Şerbetini verirken aniden dökmek, azar azar yedirmemek de şerbetini çekmemesinin nedenlerinden biri.
En önemli püf noktası şerbetin soğuk, şekerparelerin sıcak olması. Lezzetin ve kıvamın tam olması için bu kuralı atlamayın. Şerbeti döktükten sonra üzerini başka bir fırın kabı veya tepsisi ile kapatıp, kendi sıcağı ile bekletin. Arzunuza göre üzerine hindistan cevizi veya antep fıstığı dökebilirsiniz.
İlgili 24 soru bulundu
Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin. 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti ( püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dk kadar pişirin. Üzeri pembeleşmeye yakın olunca alın. Tam pembeleşmeyecek.
Faydalı Bilgiler: Şekerpare Ne Kadar Dinlenmeli? Fırından çıkan şekerpare kurabiyelerin üzerine soğuk şerbet döktükten sonra hemen servis edilmez. Şerbetini çekmesi için en az 1 saat beklemeniz gerekir. Şekerparelerin şerbeti tamamen çekmesi için ideal süre 2 saat sonra servis etmektir.
Öncelikle tatlının şerbetini hazırlamak için toz şeker ve suyu tencereye alın. Ocağın üzerinde kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatın. Kaynayan su-şeker karışımına limon suyu ilave edin ve 1-2 dakika daha kaynatılıp ocaktan alın. Hazırlanan şerbeti oda ısısında soğumaya bırakın.
Pişen şekerpareler başka bir tepsiye alınır ve ılık şerbet dökülür. Soğuduktan sonra kapağı kapalı olarak bir gece dinlendirilir. Ara sıra kontrol edebilirsiniz. Afiyet olsun..
Oda sıcaklığındaki içme suyu ve şeker tencereye eklenir. Bu karışım şeker eriyene kadar tahta bir kaşık yardımı ile karıştırılır. Ocak orta ateşte açılır. Şerbet kaynamaya başlayınca ocak kısılır ve kıvam alıncaya kadar yaklaşık 15–20 dakika kaynatılır.
Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. 3 su bardağı suya 2 su bardağı şeker ekleyip karıştırıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayan şerbetin içerisine bir iki damla limon suyu sıktıktan sonra koyu bir şerbet kıvamını alana kadar kısık ateşte bırakıyoruz ve ocaktan aldıktan sonra şerbeti ılımaya bırakıyoruz.
Şerbetli tatlıları eğer 2-3 gün içinde tüketebilecekseniz kuru ve serin alanlarda saklamayı tercih edebilirsiniz. Böyle bir durumda onu buzluğa ya da buzdolabına kaldırmanız gerekmez.
Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak yoğurt, sıvı yağ, yumurta, tuz, kabartma tozu, vanilya ve un hamur yoğurma kabında güzelce yoğrulur ve el ile istenilen şekil verilir.
Şekerpare Tarifi
1 çay bardağı sıvı yağ 5 yemek kaşığı irmik. 5 yemek kaşığı toz şeker.
Şekerparelerin daha parlak görünmesi için ayırdığınız yumurta sarısını 1-2 damla sıvı yağla karıştırıp tatlıların üzerine sürebilirsiniz.
Mesela şekerpare gibi kurabiyemsi tatlılarda şerbetin sıcak, tatlının da sıcak olması gerekiyor. Hatta tepsiyle üzerini kapatıp şerbetin iyice içine işlemesini sağlamalısınız.
Şekerpare hamuru neden dağılır? Şekerparenin fırından erken çıkartılması dağılmasına sebep olacaktır. Şerbet tam olarak kıvam almadan şekerparelerin üzerine dökülürse şekerpareleriniz dağılacaktır.
Şekerpare (60 Adet - 1kg) Tarifi İçin Malzemeler
Su. 2 Kg toz şeker.
Hazırlanışı: Şerbet için 400 ml su 400 g şeker bir kaba konularak 15 dakika kaynatılır. Bir paket şekerpare tepsiye dizilir ve üzerine sıcak şerbet dökülülerek soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servise hazırdır. Afiyet olsun.
Şerbetli Tatlılarınızı Buzdolabına Koymayın!
Tatlınızı buzdolabına koymak ona yapacağınız en büyük kötülüktür. Bu nedenle tatlılarınızı buzdolabına koymak yerine, kuru, serin ve güneş almayan bir yerde saklamanız daha uygun olacaktır. Böylece tatlılarınızın uzun süre tazeliğini kaybetmeden kaldığını göreceksiniz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar kopararak yuvarlayın, bir fırın tepsisine dizin ve ortalarına fındık yerleştirip, bastırın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika altın sarısı renge gelinceye kadar pişirin. Fırından çıkan şekerparelerin üzerine ılık şerbeti dökün ve çekmesini sağlayın.
Fırından çıkan sıcak şekerpareleri tamamen soğumaya bırakalım ve hava almayan bir kaba koyup buzluğa koyalım. Şerbetlendireceğiniz zaman buzluktan çıkarın ve tepsiye dizin.
Suyu ve şekeri, tencereye alalım. Sonra ocağa alıp, şeker eriyene kadar karıştıralım ve kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başladıktan sonra, 15 dakika daha kaynatalım.
1 yemek kaşığı sirke, 3,5-4 su bardağı un, 1 çay kaşığı karbonat, 1 paket vanilya.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri