Şekersiz çilek reçeli chia tohumlu olarak hazırlandığında lif oranı ve Omega-3 bakımından daha zengin bir besine dönüşüyor. Çilek tohumlarına da çok benzeyen chia tohumu, reçele kıvam veriyor. İçerisinde ilave sofra şekeri olmayan, meyvenin şekeriyle hazırladığımız şekersiz çilek reçeli elma suyuyla da yapılabilir.
Şekersiz çilek reçeli en sık tercih edilen şekersiz reçel çeşidi olsa da, hemen her meyve ile şekersiz reçel üretilebilmektedir.
Şeker İlavesiz Çilek Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır? Elma suyu kaynatılır. Biraz kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte alınır (kıvam alması için) Üzerine yıkanıp, suyu süzülmüş çilekler ve ½ su bardağı pekmez ilave edilir. Kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
Özellikle diyabet sorunu olanlar bu reçeli gönül rahatlığıyla tüketebilirler. Çünkü içeriğinde işlenmiş şeker yok, bunun yerine doğal elma suyu ve pekmez var. O kadar lezzetli oluyor ki şeker tüketmesinde sakınca olmayanlar bile bu reçele bayılacak.
Diyabetik reçel üreten firma Naturatürk'ün Genel Müdürü Deniz İçöz iddiaları doğruladı: Ürünün adı her ne kadar diyabetik de olsa fazla tüketmek zarar verir. Diyabetik reçel doyumluk değil, tadımlıktır. İçeriğindeki fruktoz şekerin başka bir türevi olduğundan zararlıdır.
İlgili 28 soru bulundu
İçinde işlenmiş şeker bulunmayan şeker ilavesiz reçel ürünlerinin şeker tadı meyvelerin doğal aromasından gelmektedir. Diyabet hastalarının da rahatlıkla tüketebileceği şekersiz reçel ürünleri, lezzeti ve aroması ile her yaştan insanın keyifle tüketeceği bir üründür.
Ayva reçeli, doktorların özellikle tüberküloz hastalığında önerdiği çok şifalı bir besindir. Ayva pişirilerek yendiğinde çok daha faydalı bir besindir. Ayvanın yazdığımız tüm şifalarına reçeli de sahiptir ve özellikle göğüs hastalıkları için uzmanlar tarafından önerilir.
Kışın tüketmeyi planladığınız reçellerin şekerlenmemesi için içerisine limon ya da limon tuzu katabilirsiniz. Böylece şekerlenmesini önlemiş olursunuz. Taze ve olgun meyvelerin kullanımı reçelinizin lezzetine doğrudan etki edecektir. Reçeli pişirme sırasında tahta kaşıkla hep aynı yönde karıştırmanız gerekmektedir.
Cam kavanozda buzdolabına koyarak bir hafta saklayabilirsiniz. Daha uzun süre saklamak isterseniz konserve yapmalısınız.
Not: Eğer 1 kilo çilekten yapacaksanız, 4 su bardağı şeker kullanın.
Diyabetik Reçel Nedir? Diyabet hastalarının tüketimine uygun şekilde düzenlenen ve içeriği bu hastalara özel oluşturulan reçellere diyabetik reçel denir. Şeker hastaları için çilek reçeli üretilirken şeker yerine alternatif ürünler kullanılmaktadır.
Küçük ve sulu meyvelerin kaynarken dağılmalarını önlemek için akşamdan şekere yatırmalısınız.
Ya da reçele biraz daha su katılıp kaynatmaya bırakmak da şeker miktarını dengeli bir seviyeye getirecek ve tadını normalleştirecektir. Bir diğer yöntem ise limon kabuklarını reçelin içine atıp kaynamaya bırakmak olacaktır. Limon kabukları şekeri absorve edecek ve reçelin aroma kazanmasını sağlayacaktır.
Çileklerinizi bir tencereye alıp üzerine şekeri ilave edin. Çilek reçeli yaparken ideal oranınız 1 kg çileğe 3 su bardağı kadar toz şeker diyebiliriz. Ancak çilekleriniz çok tatlıysa şeker miktarını azaltmanız da bir seçenek. Buradaki en önemli püf noktalardan biri şekeri ilave ettikten sonra 1 gece dinlendirmek.
Reçel ve marmelatlarda şekeri kestirmek için limon suyu ya da limon tuzu sulandırarak kullanılır. Bu işlem yoğunlaşıp kıvama gelen reçel ocaktan alınmadan 2-3 dakika önce yapılır. Reçelin şekerlenmesini önlemek için “Kıvama gelen reçelin içine limon suyunu ekleyerek 2-3 dakika daha kaynatarak ocaktan alın.”
Reçeller neden küflenir ve şekerlenir? Sıcaklığı, doğru saklamamak, içerisine ıslak kaşık vs daldırmak, doğru koşullarda muhafaza etmemek... Bunların hepsi şekerlenme ve küflenmeye neden olan nedenler. Reçeller oldukça hassas yapıda oldukları için mutlaka doğru ısılarda saklanmalılar.
Reçel yaparken birebir ölçü kullanmak diğer en önemli püf noktalarından biridir. Yani yarım kilo çilek yarım kilo toz şeker ya da 1 kase çilek 1 kase toz şeker gibi. Çilek reçeli kaynama esnasında çok fazla köpük yapar.
Şimdi gelelim Çilek Reçeli Pişirmenin Püf Noktalarına; Çilek reçeli hazırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta birebir ölçü kullanmak. 1 kilo şeker 1 kilo çilek şeklinde de gidebilir 1 tas çilek 1 tas toz şeker şeklinde de.
Özellikle kahvaltılarda tatlı ihtiyacını gideren reçel çeşitleri, besin değerinin büyük kısmını şekerden aldığı için diyette uzak durulması gereken yiyeceklerdendir.
Çilek reçeli kanserden koruyucu reçellerden bir tanesidir. Çilek reçeli kemiklerin güçlenmesini ve kuvvetlenmesini sağlamaktadır. Çilek reçeli kan temizleyici özelliği ile de oldukça dikkat çeken reçellerden bir tanesidir. Çilek reçeli bünyesinde bulundurduğu C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.
10 gram gelen 1 çorba kaşığı çilek reçeli 21 kalori değerindedir. 50 gram gelen orta porsiyon çilek reçeli 107 kalori değerindedir.
Çilek reçelinin 1 çorba kaşığı (10 gr) 21 kalori, 1 çay kaşığı (3 gr) 6 kaloridir. Çilek reçelinin 100 gramı 46.35 gram karbonhidrat, 0.4 gram protein, 0.21 gram yağ, 0.97 gram lif içermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri