Fıstık ezmesi her ne kadar sağlıklı bir besin olsa da kişiler üzerinde yan etkilere de yol açabilir. Fıstık ezmesini uzun süre ve sık tüketmek sağlığa zararlı olabilir. Yüksek kolesterole sahip olan kişilerin fıstık ezmesi tüketiminde dikkatli olması gerekmektedir.
Kalp hastalıkları riskini azaltır
Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltan besin, yüksek potasyum içeriği sayesinde felç ve inme riskini de azaltır. Günlük beslenme programınıza kalori ihtiyacınız doğrultusunda fıstık ezmesi ekleyerek genel sağlık durumunun korunmasına yardımcı olabilirsiniz.
Bu maddelerin birçoğu açlık hissini artırdığı için kilo alınmasına neden olur. Ancak şekersiz fıstık ezmesi içerisinde bulunan yüksek lif ve protein sayesinde uzun süre tok tutar. Bu sebeple açlık hissini bastıracağı için fıstık ezmesi kilo vermek isteyen kişiler tarafından yenebilir.
Şekersiz fıstık ezmesi faydaları açısından özellikle diyet listelerinde geniş yer buluyor. Diyet uyguluyorsanız beslenme rutininize rahatlıkla ekleyebilirsiniz.
Fıstık Ezmesi Kilo Aldırır Mı? Fıstık ezmesi zayıflama amacında olanlar için pek ideal bir besin türü değildir. İçerisinde bulunan yağ ve karbonhidrat nedeniyle kontrolsüz bir şekilde tüketildiğinde kilo aldırabilmektedir. Bu nedenle fıstık ezmesi diyet yapanlar tarafından çok fazla tercih edilmemektedir.
İlgili 44 soru bulundu
En iyi fıstık ezmesi markaları arasında yer alan Fitnut, içerisinde ekstra yağ, şeker, tuz ve katkı maddesi bulundurmaz. Saf fıstık ezmesi tadı arıyorsanız ürünü kahvaltılarınızda ve ara öğünlerinizde güvenle tüketebilirsiniz. Tamamen doğal ürün, yerli fıstıklardan üretilir ve içinde domuz yağı ve türevleri yer almaz.
Özellikle sağlıklı olması, trans yağ ve doymuş yağ içermemesi, diyetlerde tercih edilmesine olanak sağlamaktadır. Yağ oranı düşük ve protein bakımından zengin olması da diyet yapan kişiler tarafından sık tercih edilmesine neden olur. Protein içermesi, tok tutması ve açlık hissettirmesi yönünden oldukça önemlidir.
Fıstık ezmesi protein deposudur, kas yapımına ve onarımına yardımcı olur. Protein açısından o kadar yüksektir ki, düzenli olarak egzersiz yapanlar için beslenme listelerinin başındadır. Fıstık ezmesi yüksek oranda doymamış yağlara sahiptir.
Yüksek Kalorili Olması
100 gram yer fıstığı yaklaşık 588 kalori içermektedir. 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi ise yaklaşık 94 kalori içermektedir. Fazla miktarda tüketildiğinde kilo alımına ve yağlanmaya sebep olabilir. Zayıflamak isteyen bireyler diyet kalorilerine göre 1-2 yemek kaşığı fıstık ezmesi tüketebilirler.
Fıstık Ezmesinin Yararları
İçerisinde B6 vitamini ve potasyum barındıran fıstık ezmesi, bir yandan vücudun direncini artırırken, bir yandan da bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Ayrıca fıstık ezmesi içerisinde yüksek miktarda doymamış yağ bulunur. Doymamış yağlar kalp sağlığı açısından önemlidir.
2 yemek kaşığı fıstık ezmesi yediğinizde ortalama 180 kalori almanız, onu bir kalori bombası gibi gösterebilir.
100 gr fıstık ezmesi 587 kcal enerji sağlamaktadır. 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi 6 gr ve 35 kcal değere sahiptir.
1 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi tokluk sürecini uzatmakta, kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olarak yağ yakımını hızlandırmakta. Yağ içeriği ve kalorisi yüksek bir besin olmasına rağmen içerdiği sağlıklı yağlar, protein, vitamin ve mineraller sayesinde bir çok olumlu etkiye sahiptir.
Günde 2-3 yemek kaşığına kadar tüketilebilir. Fıstık ezmesi günde 3 yemek kaşığını geçmeden tüketildiği taktirde kişiyi uzun süre tok tutar, şekeri dengeler ve abur cubur yeme isteiğini azaltır. Bu nedenle fıstık ezmesi kontrollü tüketildiği sürece kilo aldırmaz.
Nut Master yer fıstığı ezmesi, yüksek enerji ve besin içeriği sayesinde besleyici olmasının yanı sıra, enfes lezzetiyle sofralarınızda taht kuracak olan bir kahvaltılık ürünüdür. %93 ve şekersiz Yer Fıstığı içerir.
Kahvaltınıza eklediğiniz fıstık ezmeniz gün içerisinde de canınızın tatlı çekmesini engelleyecektir. Bu da demek oluyor ki gün sonunda enerjinizi tüketip şekerlemelere sarılmayacaksınız. Yer fıstığı aynı zamanda çok iyi bir magnezyum ve E vitamini kaynağı olup, içerdiği yağlar vücuda yararlı yağlar olarak bilinir.
Eğer bitkisel protein ağırlıklı beslenmeyi tercih ediyorsanız, spor yapıyorsanız ve daha lifli besinler tercih ediyorsanız; önceliğiniz fıstık ezmesi olabilir. Az yağ tüketmek istiyorum, kalorisi daha düşük olsun ve ben tam bir fındık tutkunuyum diyorsanız o zaman fındık ezmesi sizin için harika bir besin olacaktır.
Çikolata, fıstık ezmesi ya da kafeinin sivilce yaptığına dair hiçbir inandırıcı delil bulunmuyor.
Yazımızda 100 gram fındık ezmesinin 652 kalori olduğunu belirtmiştik. Peki, fıstık ezmesinin kalori değeri ne kadar? 100 gram fıstık ezmesi 588 kaloridir. Bu değerlere baktığımızda fındık ezmesinin daha fazla kilo aldırdığı söylenebilir.
Yulaf kompleks karbonhidrat kaynağı olarak birincil enerji kaynağı olacaktır. Antrenmanlardan önce tüketildiğinde performansı olumlu etkileyebilir. Fıstık ezmesi de aynı faydayı sağlayabilir. Fıstık ezmesi ise günün her saatinde tüketilebilir.
Kahvaltının önemi bir kez daha ortaya çıktı. Araştırmalar kahvaltı seçiminizin cinsel performansınızı etkilediğini söylüyor. Her sabah fıstık ezmesi yiyen insanlar cinsel hayatlarını daha tutkulu yaşıyor.
Fıstık Ezmesi Protein Oranı Analiz Edilmeli
Sporcular fıstık ezmesi satın alırken çoğu zaman fıstık ezmesini içindeki protein oranının yüksek olması nedeniyle tercih ediyor. Fakat her fıstık ezmesi aynı protein oranına sahip olmayabilir. Bazı ezmelerde yağ oranı daha yüksek olabilir.
Fıstıkların bazıları yüksek kalorili olduğu için kilo aldırır. Yer fıstığının kalorisi az olduğu için kilo aldırmaz.
Fıstıklardaki triptofan adı verilen amino asit , uyku hormonu, melatonin ve mutluluk hormonu serotonini artırır. Sizi sakinleştirir, vücudunuzun süreçlerini yavaşlatır ve iyi bir gece uykusunu teşvik eder. Bu noktada yatmadan önce sadece 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi yemeniz yeterli olacaktır.
Şekersiz fıstık ezmesi kan şekerini hızlı bir şekilde yükseltmediğinden diyabet hastaları için iyi bir seçenektir. Ayrıca tip 2 diyabette vücuttaki magnezyum oranı düşüktür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri