Uzmanlık ve bilgi gerektiren bir konuda uzman bir kişinin ilgili gruba sunu yapmasıdır. Daha çok Yüksek Lisans ve Doktora düzeyindeki eğitim kademesinde kullanılır. En yaygın kullanım biçimi yazılı bir tez ya da çalışma üzerinde grupça tartışılmasıdır.
Seminer: Bir alandaki uzman kişilerin bir konu üzerinde yaptıkları bilimsel çalışmayı sundukları bir tekniktir. Sunulan çalışma spesifik bir alanla ilgili olduğundan dinleyicilerinde konu ile ilgili ön bilgilere sahip olmaları gereklidir.
Seminer; bir konu veya araştırma üzerine bilgi verme, tartışma ve karşılıklı monolog tarzında yapılan konuşmadır. Aslında çeşitli versiyonları mevcut olsa da temelinde konuyla alakalı bilgi alışverişi sağlamak vardır. İş yahut eğitim hayatında sıklıkla seminerlerin düzenlenmesi pek çok avantajı içinde barındırır.
KONFERANS VE SEMİNERİN FARKI
Konferans bilimsel bir alanda konunun uzmanı tarafından yapılan konuşmalardır. Seminer ise bir veya birden fazla yetkilinin araştırdıkları konuyla ilgili olarak bilgi verdiği ve tartıştığı konuşmalardır.
Bir konunun belirli bir grup tarafından tartışıldığı, genellikle eğitim amacı taşıyan toplantılardır. Profesyonel bir alanda bilgi edinmek, farkındalığı artırmak ve ağ kurma şansı elde etmek için düzenlenirler.
İlgili 29 soru bulundu
Kurs ve Seminer arasındaki fark nedir? Bir kurs, konuya göre düzenlenmiş destekleyici kaynaklar ve bilgiler içeren bir bilgi bütünüdür, örneğin Temel DNA bir ThetaHealing kursudur. Seminer, bir kursun öğrencilere bir eğitmen tarafından yüz yüze veya çevrimiçi olarak öğretildiği bir forumdur.
Seminer Dersi öğrencinin seçilen bir konuyu anlatabilme ve topluluk önünde konuşabilme yeteneklerinin geliştirilmesi amacıyla yürütülmektedir. Ders, hem yüksek lisans hem de doktora programlarında yer almaktadır. Öğrenci, ders döneminin ilk iki haftası içinde danışmanıyla birlikte seminer konusunu belirler.
Seminer, bir konuyla ilgili katılımcılara bilgi vermek amacıyla düzenlenen organizasyondur. Genelde bir ya da birkaç konuşmacı olur.
Cevap: Bir konu ile ilgili bilgi vermek ve bu bilgiler üzerinde tartışmak amacıyla birkaç yetkilinin yönetimi altında düzenlenen toplantı.
Sempozyum veya bilgi şöleni, genellikle alanında uzman kişilerin bir araya gelerek, akademik konuların çeşitli yönleriyle ele alındığı seri konuşmalara denir. Genellikle bilimsel konular ele alınıp izleyicilere bilgi sunulur. Sempozyumdan önce ilgili konular ile başkan ve konuşmacılar belirlenir.
Seminer, belirli bir konu veya konularda bilgi aktarımının yapıldığı, genellikle uzmanlar, akademisyenler veya sektör profesyonelleri tarafından yönetilen etkileşimli bir öğreti ve öğrenme etkinliğidir.
bilgi vermek ve bu bilgiler üzerinde tartışma amacıyla birkaç yetkilinin yönetimi altında düzenlenen toplantılara seminer denir. Bilgilendirmek amacıyla uzman bir kişinin topluluk karşısında yaptığı konuşmaya denir. Bunun dışında uluslararası bir sorunun çözümlenmesi için yapılan toplantılara da konferans denmektedir.
Seminerde genellikle bir konuda uzman olan yetkili kişi tarafından öğrencilere ya da dinleyicilere o konuya dair örneklerle birlikte açıklamalı bir sunum hazırlanır. Konuşma ya da sunum bitimindeyse dinleyicilerden gelen sorular cevaplanarak bir tartışma ortamı oluşturulur.
h) Konferans: Belli bir konuda çeşitli uzmanlarca açıklama yapmak, bilgi vermek amacıyla yapılan bir konuşma türüdür. Sosyal Bilgiler dersinde her konuda uzmanlar sınıfa getirilebilir, öğrenciler konferansçıya soru sorabilir, sorular önceden hazırlanmalıdır.
Seminer, kolay anlaşılır akıcı bir dille ve yazım kurallarına uygun olarak yazılmalıdır. Anlatım üçüncü şahıs ağzından yapılmalı, tümceler kısa ve özlü olmalıdır. çizelgelerin açıklamaları ile alıntılar, dip notlar, eşitlikler, dizinler ve kaynaklar listesinin yazımında ise 1 satır aralığı kullanılmalıdır.
Seminer programları, bir konu veya konular hakkında bilgi aktarmak, farkındalık oluşturmak, eğitim sağlamak ve katılımcıların belirli bir konuda yetkinlik kazanmasını sağlamak için düzenlenen etkinliklerdir.
15- Ödevler için herhangi bir sayfa kısıtlaması yoktur. Fakat bir ödev 5 sayfa olamayacağı gibi 25 sayfa da olmamalıdır. Konunun yoğunluğuna göre sayfa sayısı kendini gösterecektir. 16- Özet bölümünde tüm ödevin 150- 200 sözcük tutarında bir özeti yer alacaktır.
okulların kapandığı tarih ile temmuzun ilk günleri arasındaki zamanı kapsayan ,okullarda öğretmenlerin mesleki gelişiminin sağlanması ve eğitim öğretiminin değerlendirmesinin yapılması hedeflenen döneme verilen isimdir. bu dönemde bütün öğretmenlere (bkz: ek ders)de ödenir.
Seminer Programları 35 ila 240 dk arasında sürecek olup bant kaydıdır. Kayıt olduktan sonra hemen izlemeye başlayabilirsiniz. Seminer Katılım Sertifikanız semineriz bittikten hemen sonra e-Devlet sistemine 48 saat içerisinde eklenecektir.
Milli Eğitim Bakanlığı her yıl okullarda bir hizmet içi eğitim faaliyeti olan bakanlığın mesleki çalışma olarak isimlendirdiği öğretmenler arasında da seminer dönemi şeklinde adlandırılan bir uygulama yapmaktadır. Çalışmanın devamında seminer dönemi olarak bahsedilecektir.
Seminer, bir konu veya araştırma üzerine bilgi verme, tartışma ve karşılıklı monolog tarzında yapılan konuşmaya denir. Kısacası bir konu üzerinde bilgi alışverişinde bulunmak ya da tartışma yapmak amacıyla düzenlenir.
Öğrenci bu derse kayıtlı olduğu yarıyıl sonunda “Başarılı” veya “Başarısız” olarak değerlendirilir. (5) Seminer dersi, ilgili anabilim dalında yetkin öğretim üyeleri tarafından verilir.
7. Seminer dersi, tezli yüksek lisansta ve doktorada derslerin biteceği dönemde alınması gereken, tez çalışmasına yönelik bir derstir.
Lisansüstü öğrenim gören öğrencilerin, danışman yönetimi altında, temel bilim alanı ya da tez çalışması konusu kapsamında inceleme ve irdelemeye dayanan, sözlü sunularak değerlendirilen yazılı metin oluşturmaya yönelik derstir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri