Semizotu iyice yıkanır sirkeli suda bekletilir. Salçalı eklenir. Semizotları tekrar yıkayıp doğranmış olarak tavaya alınır ve diğer malzemelerle birlikte harmanlanır. Tuz, limon suyu, karabiber ve 2 bardak sıcak su eklenir 20_25 dk piştikten sonra servise hazır hale gelir.
Yaklaşık 1 su bardağı kadar sıcak su ilave edelim ve tuzunu ayarlayarak tencerenin kapağını kapatalım. Semizotu yemeğimizi kısık ateşte bulgurlar şişip yumuşayana kadar pişirelim. Pişen semizotu yemeğimizi isteğe bağlı olarak sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt ile tüketebilirsiniz.
Çiğ bir şekilde salataya doğranarak tüketilebilir. Aynı zaman da yoğurt içerisine de çiğ bir şekilde ilave edilerek tüketimi son derece sağlıklı olmaktadır. Semiz otunun diğer bir kullanımı ise pişirilerek elde edilir.
Semizotları yıkanır, ardından sirkeli bir suda topraklarından arınsın diye bekletilir. Tencereye zeytinyağı koyulur ve yemeklik doğranan soğan kavrulmaya başlanır. Sarımsaklar ezilir ve soğanın yanına eklenir, salçada eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulmaya başlanır.
İlgili 30 soru bulundu
Damak tadınıza göre tuz ve 1 buçuk çay bardağı kadar su ekleyip, 1-2 kere karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, yemeği kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp, 15-20 dakika kadar pişirin. Semizotu yemeği piştikten sonra ocaktan alıp, oda ısısında soğumaya bırakın.
Temizleyip doğradığımız semizotunu ve domates rendesini ilave edip karıştırıyoruz. En son yıkadığımız pirinci, suyu ve tuzu ekleyip karıştırmadan istediğimiz kıvama gelene kadar kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz. Şimdiden afiyet olsun...
Zaten genellikle zeytinyağlılar 1 öğünde bitmediği için, gün içinde pişirilip, akşam yemeğinde tüketilip, ertesi gün öğle yemeğinde de yenip bitirilebilir. (En azından ben öyle yapıyorum).
Domatesi ekleyin ve 2-3 dakika (domatesler eriyene kadar) kavurun. Semizotlarını ve şekeri ekleyin (Semizotları ufalacak ve suyunu salıncaya kadar) karıştırın. Kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin..
1, 5 çay kaşığı tuz. 1 çay kaşığı kuru nane. 1/2 (yarım) çay kaşığı sumak. İsteğe göre bir diş rendelenmiş sarımsak.
Omega-3 yağ asitleri, A ve C vitaminleri, lif ve diğer besin maddeleri sayesinde, semizotunun kalp sağlığı, sindirim sağlığı ve genel sağlık üzerinde olumlu etkileri vardır. Özellikle sağlıklı beslenme ve doğal tedavi yöntemlerine ilgi duyanlar, semizotunu diyetlerine dahil etmeyi deneyebilirler.
Kolesterolü düşüren sebze, kan basıncının da dengelenmesi konusunda önemli bir görev üstlenir. Antioksidan etki gösteren bitki, damarları rahatlatır ve yüksek kolesterolü olanlara iyi gelir. Toksin temizleyici ve idrar söktürücü özelliğiyle dikkat çeken semizotu, böbreklerdeki taşı ve kumu dökmeye de yardımcı olur.
Semizotu, Türk mutfağında çokça tüketilen bir besin. Yoğurtla birlikte tüketilmesi durumunda müthiş faydaları ortaya çıktı Semizotu en faydalı besinlerden. Uzmanlara göre günde bir tabak yoğurtlu semizotu tüketerek uzun süre hem tok kalmayı sağlıyor hem de vücudun enerjini yüksek tutuyor.
Yöresel Yemekler
Pirinçli Semizotu Yemeği yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, yoğurtlu kabak çorbası, çoban böreği, pirinçli semizotu yemeği ve muhallebi lokumu son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Semizotu Yemek Gaz Yapar mı? (
En zararsız olması ile beraber aynı zamanda en sağlıklı yeşilliklerden biri olarak semizotu öne çıkar. Bu sebepten dolayı kişi de herhangi bir olumsuz etki yaratmayacağını ifade etmek mümkün. Yani semizotu gaz ve şişkinlik gibi problemler ortaya çıkarmaz.
Semizotu, faydaları saymakla bitmeyen önemli bir besin kaynağı. Demir, kalsiyum, potasyum ve C vitamininden zengin olan mesizotu, diğer yeşil yapraklı sebzelere oranla daha çok omega 3 yağ asidi içeriyor. Ancak zengin potasyum kaynağı olduğundan kan sulandırıcı ilaçlarla birlikte tüketilmemesi öneriliyor.
Semizotu Zararları
Fazla tüketildiğinde böbrek taşı oluşma ihtimalini arttırır. Bazı kişiler alerjen bünyeye sahiptir, tüketildiğinde alerjik reaksiyon oluşturabilir. Hassas mideye sahip olanlar için tavsiye edilmez, ishal problemi yaratabilir.
Semizotlarını yıkayıp sirkeli suda bekletin. İyice temizledikten sonra iri parçalar halinde kesin. Soğanı tencereye alın ve zeytinyağında kavurun. Salçayı da ekleyerek kavurmaya devam edin.
Daha sonra tencereye semizotlarını, 1 yemek kaşığı pirinci ve tuzu koyun. Üzerine çıkacak kadar su ekleyin. 20 dakika kısık ateşte pişirin. Zeytinyağlı semizotu yemeği piştikten sonra ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
Semizotu tamamen kuruduğunda buzdolabı poşetine yerleştirin ve hava almayacak şekilde bağlayın. Pişmiş semizotunu bu şekilde 9 aya kadar buzlukta saklayabilirsiniz.
Kilo verme sürecine yardımcı olma: Semizotu antioksidan içeriği sayesinde kilo verme sürecini destekleyebilir. Ayrıca semizotu yağ birikimini azaltarak kilo vermeye yardımcı olabilir. Kemik sağlığını destekler: Semizotu, içerdiği kalsiyum, magnezyum ve diğer mineraller sayesinde kemik sağlığına faydalıdır.
Kolay Lezzetli Semizotu Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır? Tencereye sıvı yağ konulur, önce yemeklik doğranmış soğan hemen ardından kıyma eklenerek birlikte kavrulur. Sonrasında salçada ilave edilip kavurma işlemi bitirilir. Üzerine iyice yıkanmış semizotu, pirinç, tuz eklenerek pişmeye bırakılır.
Semizotu, ince doğranmış sarımsak, bulgur ve tuzu eklenir. Bir müddet orta ateşte, sonra altı kısık bir şekilde pişirilir. Gerekli görülürse su eklenir.
Semizotunu güzelce yıkayıp doğrayalım. Tavaya sıvı yağ alıp semizotunu soteleyelim. Ardından baharatlar ve salçayı ekleyip biraz daha kavuralım. Son olarak yumurtasını ekleyip pişirelim.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri