Kolay Lezzetli Semizotu Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır? Tencereye sıvı yağ konulur, önce yemeklik doğranmış soğan hemen ardından kıyma eklenerek birlikte kavrulur. Sonrasında salçada ilave edilip kavurma işlemi bitirilir.
Havuç yıkanır ve kabukları soyulduktan sonra rendelenir. Domates yıkanır ve kabukları soyulduktan sonra küp küp doğranır. Havuç ve domates tencereye eklenir. Semizotlarının yaprakları ayıklanır ve sapları da doğrandıktan sonra tencereye eklenir.
Semizotu yapraklarını ve saplarını da ekleyerek ezmeden karıştırın, Geniş bir servis tabağına alıp üzerine zeytinyağ ve pul biber gezdirin.
Semizotlarını ve şekeri ekleyin (Semizotları ufalacak ve suyunu salıncaya kadar) karıştırın. Kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin..
Semizotu iyice yıkanır sirkeli suda bekletilir. Salçalı eklenir. Semizotları tekrar yıkayıp doğranmış olarak tavaya alınır ve diğer malzemelerle birlikte harmanlanır. Tuz, limon suyu, karabiber ve 2 bardak sıcak su eklenir 20_25 dk piştikten sonra servise hazır hale gelir.
İlgili 22 soru bulundu
Semizotunu iyice yıkayıp temizleyin, dilediğiniz büyüklükte kıyın, sarımsağı doğrayın ve bu malzemeleri yoğurtla harmanlayın, işte bu kadar basit. Her türlü ana yemeğin yanına yakışacak bu sağlıklı salatayı denemenizi öneririz.
Çiğ bir şekilde salataya doğranarak tüketilebilir. Aynı zaman da yoğurt içerisine de çiğ bir şekilde ilave edilerek tüketimi son derece sağlıklı olmaktadır. Semiz otunun diğer bir kullanımı ise pişirilerek elde edilir.
Semizotu Zararları
Fazla tüketildiğinde böbrek taşı oluşma ihtimalini arttırır. Bazı kişiler alerjen bünyeye sahiptir, tüketildiğinde alerjik reaksiyon oluşturabilir. Hassas mideye sahip olanlar için tavsiye edilmez, ishal problemi yaratabilir.
1, 5 çay kaşığı tuz. 1 çay kaşığı kuru nane. 1/2 (yarım) çay kaşığı sumak. İsteğe göre bir diş rendelenmiş sarımsak.
Tencerenin kapağını kapatıp, yemeği kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp, 15-20 dakika kadar pişirin. Semizotu yemeği piştikten sonra ocaktan alıp, oda ısısında soğumaya bırakın.
İsterseniz semizotunu çiğden kullanmak yerine hafifçe haşlayabilirsiniz.
Temizleyip doğradığımız semizotunu ve domates rendesini ilave edip karıştırıyoruz. En son yıkadığımız pirinci, suyu ve tuzu ekleyip karıştırmadan istediğimiz kıvama gelene kadar kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz. Şimdiden afiyet olsun...
Yüksek A vitamini içeriği, normal görme yetisinin korunmasına katkıda bulunur. K vitamini içeriği sayesinde normal kan pıhtılaşmasına ve normal kemiklerin korunmasına katkıda bulunur. Semizotu, demir ve folik asit gibi mineraller açısından zengin olduğu için anemiden korunmaya yardımcı olabilir.
Semizotunun yaprak ve sapları çiğ ya da pişmiş olarak yenilebilir. Salatasından turşusuna, çorbasından yemeğine kadar pek çok şekilde tüketilebilir. Vejeteryanlar ve balık yiyemeyenler için zengin bir omega-3 kaynağıdır.
Semizotu salatasının sosu için; küçük bir kase içine 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım limon suyu ve damak tadınıza göre tuz koyup, iyice karıştırın. Limon suyu yerine nar ekşisi de koyabilirsiniz. Sosu semizotu salatasının üzerine döküp, güzelce karıştırın. Hazırladığınız semizotu salatasını servis tabağına alın.
Zaten genellikle zeytinyağlılar 1 öğünde bitmediği için, gün içinde pişirilip, akşam yemeğinde tüketilip, ertesi gün öğle yemeğinde de yenip bitirilebilir. (En azından ben öyle yapıyorum).
Semizotlarının kök kısımlarını kesin ve bol suyla güzelce yıkayın. İnce ince doğrayıp derince bir kaba alın ve tekrar bol suyla yıkayın. Yoğurdu sarımsaklayın ve tuzunu da ekledikten sonra semizotu ile karıştırıp bir servis tabağına alın.
Bağırsakları yumuşatır ve mide yanmasını giderir. Kanı temizler. Zihin yorgunluğu ve uykusuzluğa iyi gelir. Cinsel gücü artırır.
Semizotu, Türk mutfağında çokça tüketilen bir besin. Yoğurtla birlikte tüketilmesi durumunda müthiş faydaları ortaya çıktı Semizotu en faydalı besinlerden. Uzmanlara göre günde bir tabak yoğurtlu semizotu tüketerek uzun süre hem tok kalmayı sağlıyor hem de vücudun enerjini yüksek tutuyor.
Yapraklar, saplar, çiçekler ve tohumlar da dahil olmak üzere tüm bitki yenilebilirdir ve binlerce yıldır farklı çeşitler ile mutfaklarımızı süslemektedir. Semizotu, kalori açısından oldukça düşük olmasına karşın besin değeri oldukça zengin bir sebze türüdür.
Madensel tuzlar ve vitaminler yönünden oldukça zengin olan semizotu nisan, mayıs ve haziran aylarında haftada 3-4 kez tüketilmelidir.''
Üzerlerindeki kirler ve yabani semizotunun içindeki minik siyah tohumlar suyun dibine çökecektir. Bu arada tohumların temizlenmesine çok da takılmayın, yenebiliyorlar.
Buzdolabına, diğer sebze-meyvelerle temas etmeyecek şekilde yerleştirin. 3 Gün içerisinde tüketin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri