Pizza unu, eğer pizza ununuz yoksa baklavalık veya ekmeklik un kullanmanızı öneririz. Klasik ve tadına doyum olmaz bir pizza hamuru yapmak istiyorsanız hamuruna süt ya da yoğurt ilave etmeyin. Hazırladığınız maya karışımı elenmiş unun üzerine aktarın.
Aralarından seçim yapabileceğiniz uzun bir un listesi olmasına rağmen, pizza yapmak için herkesin hemfikir olduğu tek bir tane var: Caputo tipo 00 unu. Diğer un türlerini kullanarak başarılı bir şekilde lezzetli bir pizza yapabileceğinize şüphe yok.
%100 makarnalık durum(sert) buğdayından üretilerek irmiksi iri partikül yapısı hamurun daha fazla su almasıyla daha kolay açılabilir özellik sağlar. Pizza ve makarna gibi ürünlerde istenilen sarımtrak rengi ve gevrek yapıyı sağlar.
Çift sıfır yada tek sıfır buğday unu esnek, gevrek ve hazmı kolay bir pizza için şart. Pizza yapımı için özel pizza unları internette mevcut .00 un bulamıyorsanız eğer ve beyaz ekmek unu kullanacaksanız protein oranı %11-12 civarında olmalı.
Gerçek pizza hamuru mutlaka mayayla olmaktadır. Fakat birçok insanın midesini maya rahatsız edebilir ya da mayadan hoşlanmıyor olabilir. İşte bu tarifte maya sevmeyenler için mayasız pizza hamuru tarifi vereceğiz. Bu tarifte maya yerine yoğurt ve kabartma tozu kullanıyoruz.
İlgili 18 soru bulundu
bugdayin, besin acisindan degerli butun kisimlari yok edilerek elde edilen en rafine un cesitidir. besin degeri son derece dusuktur.
Klasik ve tadına doyum olmaz bir pizza hamuru yapmak istiyorsanız hamuruna süt ya da yoğurt ilave etmeyin. Hazırladığınız maya karışımı elenmiş unun üzerine aktarın. Mayayı ekledikten sonra güzelce yoğurun ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Profesyonel fırıncıların çoğu, ne pişirdiklerine bağlı olarak ekmek unu, kek unu veya pasta unu kullanır. Ekmek unu güçlü bir undur, yani nispeten yüksek bir glüten içeriği vardır - genellikle yüzde 13 - 14 civarındadır. Bir avuç ekmek unu kaba hissedecek ve hafif beyaz görünecektir.
Genel Amaçlı (Tip 550/baklava/börek/kek) Unlar: Yaz ya da kış buğdayından beyazlatılmış ya da beyazlatılmamış olabilir, %9-%12.5 oranında protein içerir. Gevrek bir ekmek dokusu sağlar.
Bu un aynı zamanda beyaz ekmek yapmak için de kullanılır. 550 numaralı buğday unu çeşitli şekillerde ve ince gözenekli hamur işlerinde kullanılabilir. Dinkel (genetiği en değiştirilmemiş kızıl buğday) unu çeşitleri içerisinde 630 tipi, yaygın olarak kullanılan 405 tipi buğday ununa tekabül eder.
Pizza hamurunun kalınlığını da yine kendinize göre ayarlayın, kalın pizza da yapabilirsiniz incecik açıp az hamur bol malzeme de yapabilirsiniz. ***Pizza hamurunu pişireceğiniz zaman tabanına mısır unu serperseniz, hem yapışmasını önlersiniz hem de piştiğinde o mısır ununun pütür pütür oluşu ek lezzet sağlar.
Süt, su gibi malzemelerin aşırı soğuk ya da çok sıcak bir şekilde eklenmesi mayanın yapısını bozabiliyor. Bu durum hamurun kabarmasına hatta kabarmadan sönmesine neden oluyor. Yapılan bir diğer hata ise şekerle birlikte tuzu da ilave etmek ve o şekilde mayayı karıştırmak.
Tarifte ılık süt kullanmanız hamurun daha iyi mayalanmasını sağlar. Sütü el yakmayacak sıcaklığa kadar ısıtmanız yeterli olacaktır. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurmalısınız. Ele yapışmayan, yumuşak bir kıvam yakaladığınızda un ilavesi yeterli olacaktır.
Faydalı Bilgiler: Pizza Hamurunun İçine Ne Konur? En iyi pizza hamuru tarifi için malzemeler şöyle; un, aktif kuru maya, ılık su, toz şeker, ekmeklik un, zeytinyağı ve tuz kullanılır. Eğer kuru maya kullanmayacaksanız tarifteki ölçünün iki katı katar miktarda yaş maya ile de hazırlayabilirsiniz.
Hamurun kabarmamasındaki en yaygın neden, malzemelerin gereken sıcaklıklarda olmamasıdır. Yani çok sıcak veya aşırı soğuk olarak eklenen su ve süt gibi malzemeler, mayanın yapısını bozar ve kabarmasını önler. Yapılan diğer hata ise şeker ve tuzu mayanın içine birlikte koymaktır.
Buğdaydan Doğal Lezzet!
Her çeşit ekmek ve pide yapımında kullanılır. Su kaldırma oranının yüksek olmasına bağlı olarak daha fazla ürün elde edilir. Hamur içi gözenekleri küçük ve düzenlidir. Elastik yapıda ve kuvvetli hamur elde edilir.
Sarı Un ürünümüz, kendine özgü sarımsı rengi ve özellikle mantıya, erişteye, halep ekmeği başta olmak üzere birçok ekmek çeşidine, pastalara ve diğer tüm hamur işlerine lezzet katmasıyla adeta altın değerindedir. Çok sert ve yüksek proteinli buğdaylardan üretilir.
Simit örnekleri tam buğday ununa, %0, 30, 40 ve 50 seviyelerinde ekşi hamur ilavesi ile yoğurulması, 24 saat fermantasyona bırakılması ve pişirilmesiyle üretilmiştir.
Tam buğday ununda B vitamini, folat, çinko ve demir yer alır. Bu maddeler ise bağışıklık sisteminin güçlenmesinde aktif rol oynar. Hastalıklardan uzak bir bedene sahip olmak için rafine un yerine tam buğday unu tercih edebilirsiniz.
Şimdi, onlardan bahsedeceğiz. Kırmızı buğay unu, kirik buğday unu, menekşe unu, kunduru unu ve üveyik unu diğer sağlıklı un çeşitleri arasında yer alır. Nohut, kestane, badem ve keçiboynuzu unları da beyaz un yerine tercih edilebilir.
Süt ve yoğurdun yağ ve su oranları birbirinden farklıdır. Bu nedenle yoğurt kullanılan tariflerde süt, süt kullanılan tariflerde yoğurt bir diğerinin yerini tutmaz, aynı görevi görmez.
Tüm mayalı hamurları, ağzı kapalı bir kabın içerisine yerleştirerek buzdolabında saklamanızı öneririz. Yumurtalı yaş mayalı hamurlar buzdolabında 1 gün, yumurtasız yaş mayalı hamurlar buzdolabında 2 gün, kuru mayalı hamur da buzdolabında maksimum 3 gün bekleyebilir.
Pizza hamuru tarifi Nasıl yapılır? Bir kabın içine unu, kuru mayayı, şekeri ve tuzu karıştırıp yumurtayı kırın. Ardından da sütü ve yağı ekleyip yavaş yavaş yoğurmaya başlayın. Bu tarifte hamurunuzun mayalanmasını beklemeden şekil verip pizzanızı yapmaya başlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri