Seni yoksul bulup zengin etmedi mi? ve seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Sen fakirken (Hatice'nin malıyla ve ganimetlerden verdikleriyle, Rabbin) seni (kimseye muhtaç etmeyerek) zengin kılmadı mı?
Rabbin, seni yetim olarak görüp de sahip çıkmadı mı? O, seni yetim bulup barındırmadı mı? Seni öksüz bulup yurt vermedi mi? (Nitekim daha önce de sana nimetler vermişti.)
hayatında her şey zor gidiyorsa. ala suresinin 8. ayeti sana mucizeler yaşatacak. ala suresinin 8. ayeti öyle 1 ayettir ki. hayatında her şey zor gidiyorsa. bu ayete sıkı sıkı sarıl ve 3 defa oku. yolculukta okursan sağ salim dönersin.
*Bir başka rivayette şöyledir: "Kaybedilen şeyin bulunması için 41 defa okunması iyidir." Kaybedilen bir şeyin bulunması için Duha suresi okunursa, kendisine o şeyin yeri bi-iznillah bildirilir. *Sevdiğine kavuşmak, bağlı kapıların açılması,zenginlik için her gün 7 veya 170 defa okunur.
Ve kim, bir zerre ağırlığı şer yapmışsa görür onu. Ve kim de zerre miktarı şer işlemiş (veya kötülüğe sebebiyet vermiş)se, onun da cezasını mutlaka görecek (ve bulacaktır). Kim de, zerre miktarı bir kötülük yaparsa, cezasını da, o zaman görecektir. Kim de bir zerre ağırlığınca kötülük yaparsa onu görür.
İlgili 25 soru bulundu
Kim (dünya hayatında iken) zerre ağırlığınca bir iyilik yapmışsa, (âhirette) onu (n mükâfatını) görür. Artık kim zerre ağırlığınca iyilik yapmışsa onun karşılığını görür. Artık kim zerre kadar bir hayır yapıyorsa, onu görecek! Kim zerre miktarı hayır (iyilik) yapmışsa, onu görecek.
Zilzâl Sûresi'nin son âyeti genellikle “Kim de zerre ağırlığınca bir kötülük işlerse, onun cezasını görecektir” şeklinde tercüme edilmektedir. Âyete bu şekilde anlam verilmesi halinde, ister mümin ister kâfir olsun herkesin dünyada iken işlediği en küçük kötülüğün dahi cezasını âhirette göreceği anlaşılmaktadır.
Duhan suresinde kitaba ve peygamberlere inanmanın öneminden, inanmayanların dünya hayatında uğrayacağı sıkıntılardan ve ahiret hayatında çekecekleri azaptan bahsedilmektedir. Ayrıca iman edip kötülükten sakınanların ebedi mutluluğa erecekleri ifade edilmektedir.
Duha suresini okuyan kimsenin evinde geçimsizlik olmaz; bolluk ve bereket artar. Ahirette Allah'ın şefaatine sığınmak isteyenler Duha suresini namazlarında da okumalıdır. Oruç için niyetlenirken ve oruç açıldığı sırada da bu sure okunabilir.
Kuşluk vaktine yeminle başlayan sûreye Ve'd-Duhâ sûresi de denilir. Vahyin bir müddet kesilmesi sebebiyle Mekke müşrikleri arasında çıkan, “Rabbi Muhammed'i terketti, ona küstü” şeklindeki dedikodulardan Hz. Peygamber'in duyduğu üzüntü üzerine nâzil olmuştur (sûrenin nüzûl sebebiyle ilgili rivayetler için bk.
âyetleriyle, “Sana Kur'an'ı okutacağız ve Allah öyle dilemedikçe unutmayacaksın” meâlindeki bu sûrenin 6. âyeti inmiştir. Böylece bir taraftan Hz. Peygamber bu davranışından vazgeçirilmiş oluyor, diğer taraftan da vahyin korunmasının güvenceye alındığı bildiriliyordu (Şevkânî, V, 494). Hz.
Hz Ali (kerremallahu veche)'nin şöyle buyurduğu rivayet olunur: Yedi âyet vardır ki her kim onları sabah akşam sürekli okursa veya yanında taşırsa, gök yerin üzerine kapansa, elbette Allah (cc) ona uğradığı o sıkıntılı işten bir ferahlık ve çıkış kapısı yaratır.
Peygamber'in A'lâ sûresini çok sevdiği, vitir, bayram ve cuma namazlarında ve hatta son olarak kıldırdığı akşam namazının ilk rekâtında onu okuduğu zikredilmektedir.
1. Sana savaş ganimetlerini soruyorlar. De ki: Ganimetler Allah ve Peygamber'e aittir. O halde siz (gerçek) müminler iseniz Allah'tan korkun, aranızı düzeltin, Allah ve Resûlüne itaat edin.
Seni (çocukluğunda) gaaib olmuş bulub da yolunu doğrultmadı mı? Hem (sen henüz peygamberlik ve şer'î hükümlerden) habersiz iken seni bulup, yol göstermedi mi? Sonra seni sapmış bir halde bulup da, sonra doğru yola iletmedi mi? O, seni yolunu şaşırmış bulunup da sana yol göstermedi mi?
Duha Suresi Türkçe Anlamı
1.Kuşluk vaktine andolsun, 2.Karanlığı çöktüğü vakit geceye andolsun ki, 3.Rabbin seni terk etmedi, sana darılmadı da. 4.Muhakkak ki âhiret senin için dünyadan daha hayırlıdır.
Leyl suresinde insanların birbirine zıt olan cömertlik ile cimrilik huylarından bahsedilmektedir. İmanın cömertlik ve cimrilik huyları ile arasındaki ilişkiye dikkat çekilmektedir. Leyl Suresini okuyarak korkulardan emin olmak murat edilir. Kötülüklerden korunmak içinde bu sure okunur.
Duha Suresi Abdestsiz Okunur mu? Eğer Kuran'dan okunacaksa abdestli okunmalıdır. Ancak ezberden okunacak ise abdest almak şart değildir.
FİL SURESİ NE İÇİN OKUNUR? Peygamber Efendimiz (Sav) Fil Suresi'ni okuyan kimseyi Yüce Allah'ın kötülüklerden ve ahlak değişmesinden koruyacağını buyurmuşlardır. Fil Suresi 3, 5, 7 kez okunduğunda düşmanlara karşı zafer elde edilir. Fil Suresi akşam ve yatsı arasında 250 kez okunduğunda düşmanlar def edilir.
Yine Sûre-i Duhâ, Âyet 11'de ″Ve Rabbinin (sana verdiği) nîmetini anlat″ diye buyrulmaktadır. Hitap Peygamberimiz Sallallâhu aleyhi ve sellem'e olmakla birlikte, hüküm umûmidir. Bu hususta Hasan b. Ali Radiyallâhu anhu: ″Bir hayır elde eder yahut bir hayır işlersen, güvendiğin kardeşlerine onu anlat″ diye buyurmuştur.
Kısa bir sure olduğu için namazlarda ve günlük ibadetlerde sıklıkla okunan bu surenin diğer Vedduha Suresidir. Surenin ilk ayetinde Allahu Teala, kuşluk vaktine yemin ettiği için sureye bu isim verilmiştir.
Kim bir iyilik yaparsa, ona on katı vardır. Kim de bir kötülük yaparsa, o da sadece o kötülüğün misliyle cezalandırılır ve onlara zulmedilmez. Kim iyilikle gelirse ona getirdiğinin on katı vardır; kim de kötülükle gelirse o sadece getirdiğinin dengiyle cezalandırılır. Onlar haksızlığa uğratılmazlar.
“Kim bir kötülük yaparsa, ancak onun kadar ceza görür. Kadın veya erkek, kim, mü'min olarak salih bir amel işlerse, işte onlar cennete girecek ve orada hesapsız olarak rızıklandırılacaklardır.”
Kim de kötü bir amel yaparsa zararı kendisinedir. Sonunda Rabbinize döndürüleceksiniz. Her kim doğru ve güzel bir iş yaparsa kendi iyiliği için yapmış olur, kim de kötülük işlerse kendi aleyhine işlemiş olur. Ve sonunda hepiniz Rabbinize döndürüleceksiniz.
Hanginizin daha iyi iş yapacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratan O'dur. O, Mutlak Üstün Olan'dır, Çok Bağışlayıcı'dır. O, hanginizin daha güzel amel (ve hareket) edeceğini (hakkınızda) imtihan etmek için ölümü de, dirimi de takdîr eden ve yaratandır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri