Eğer Android telefon kullanıcısıysanız, senkronizasyon özelliğini kullanmanızı kesinlikle tavsiye ediyoruz. Hiç beklemediğiniz anlarda hayatınızı kurtaracak senkronizasyon özelliği, masaüstü ve telefonunuz arasında bir köprü kurmanızı ve aktarım sırasında daha da hızlı işlemler yapabilmenizi sağlıyor.
İpucu: Bir uygulamanın otomatik senkronizasyon özelliğini kapattığınızda uygulama kaldırılmaz. Yalnızca yeni verilerin otomatik olarak yenilenmesi durdurulur.
Senkronizasyonu açtığınızda yer işaretleri, geçmiş ve şifreler gibi tüm profil bilgileriniz Google Hesabınıza kaydedilir. Chrome bilgilerinizi tüm cihazlarınızda bulabilirsiniz. Her şeyi senkronize etmek istemiyorsanız hangi bilgilerin kaydedileceğini değiştirebilirsiniz.
Senkronizasyon aslında uygulamaların kendi içinde haberleşmesi ve bilgi paylaşımı yapması demek. Örneğin mail kutusundaki maillerin telefonla eşitlenmesi veya sosyal medyadaki resimlerinizin telefonda yedeklenmesi vs.
Bir kişi kaydında yaptığınız değişiklik, tüm cihazlarda o kişiyle ilgili kayıtlara yansıtılır. Oturum açtığınızda Google kişileriniz Android cihazınızla senkronize edilir. Kişilerinizdeki değişiklikler otomatik olarak senkronize edilir. Böylece, bu kişiler son bilgilerle birlikte yedeklenmiş olarak kalır.
İlgili 32 soru bulundu
Senkronizasyon, eşzamanlama veya eşleme, eşgüdümlü çalışan parçalı sistemlerin zamanlamalarının eşleştirilmiş olduğunu ifade eder. Birimleri, bu şekilde çalışan sistemler senkronize veya eşzamanlı olarak anılır. Bazı sistemler neredeyse eşzamanlı olduklarından plesiochronous olarak anılırlar.
"Uygulamaları cihazlara senkronize edin" özelliği, bir cihazda kurulu olan uygulamaların, aynı Google hesabına bağlı diğer cihazlara otomatik olarak yüklenmesini sağlıyor.
Senkronize etmek kullandığınız bilgisayarınızda ki veyahut telefonunuzda ki verilerin belirli aralıklarla güncel tutulması ve o an tutuluyor olduğu anlamına gelir. Kötü bir şey değildir ve güvendiğiniz uygulamalarda kullanmanız işlerinize oldukça yarar.
Senkronizenin sözlük anlamı "aynı zamanda olmak" ya da "aynı zamanda olmayan" olarak yorumlanabilmektedir. Senkronize olmak yukarıda yazanlardan "aynı zamanda olmak" durumunu ifade ederken senkronize olmamak ya da olamamak "aynı zamanda olmayan" anlamını temsil etmektedir.
Senkronizasyon özelliğini aktif hale getirdiğinizde, diğer birçok ayarın yanı sıra yer işaretleri, geçmiş, şifreler, uzantılar ve temalar nerede olursanız olun sorunsuz bir deneyim oluşturarak Google hesabınızdan senkronize ediliyor.
Senkronize etmek, genellikle teknolojik aletler arasındaki eşleşme durumunu tarif etmek için kullanılmaktadır. Buna göre akıllı telefonlardaki bilgileri başka bir telefona atmaya ve bu aktarım işine senkronize etmek denilebilmektedir.
Geçmiş, yer işaretleri, şifreler ve kablosuz ağlar gibi verileri Google Hesabınıza kaydedip senkronize edebilirsiniz. Bu şekilde, oturum açtığınız her Chromebook'ta ve diğer cihazlardaki Google Chrome'da bu bilgileri her zaman bulabilirsiniz.
Senkronizasyonu açtığınızda yer işaretleri, geçmiş ve şifreler gibi tüm profil bilgileriniz Google Hesabınıza kaydedilir. Chrome bilgilerinizi tüm cihazlarınızda bulabilirsiniz. Her şeyi senkronize etmek istemiyorsanız hangi bilgilerin kaydedileceğini değiştirebilirsiniz.
“Cihazlar senkronize edilemedi” uyarısını görüyorsanız telefonunuzun saatini doğru zamanı gösterecek şekilde güncellemeniz gerekiyor olabilir. Telefonunuzdaki tarih, saat ve saat dilimi ayarları bulunduğunuz konumla eşleşmelidir.
Bluetooth ses cihazı bağlıysa Bluetooth özellikleri nedeniyle görüntü ile ses arasında gecikme olabilir. A/V senkronizasyonu ayarıyla görüntü ile ses arasındaki gecikmeyi ayarlayabilirsiniz.
Yedeklemeyi etkinleştirdiğinizde fotoğraflarınız photos.google.com'da depolanır.
Senkronize etmek, kelime anlamı olarak ''Eşleme'' anlamına gelmektedir. Bir durumun eşgüdümlü olarak yapılması anlamını da taşır.
Ek olarak - Telefon Ayarlarınızı açıp Hesaplar kısmından Gmail senkronizasyonu kapatabilirsiniz - Google Hesap ayarlardan Senkronizasyon ayarını kapatabilir. - Gmail uygulamasının Kendi içinden ayarlar diyip e postanızı seçip senkronizasyonu kapatabilirsiniz.
İngilizce "synchronization" (senkronizasyon) kelimesinin en sık kullanılan kısaltması "sync", veri ve organizasyonların eş zamanlaması anlamına gelir. Birçok teknolojik üründe karşılaşacağınız sync'i, İnternet sitelerinin panelleri ile Android ve iOS gibi mobil cihazlarda ve yazılımlarda da kullanırsınız.
Android'de Google Rehber senkronizasyonu:
Adım #1: Cihazınızın “Ayarlar” menüsünü açın. Adım #2: “Google”a dokunarak hesap ayarlarını açın. Adım #3: “Hesap Hizmetleri” bölümünü açın. Adım #4: “Kişi Senkronizasyonu” bölümünü açın.
Google Hesabınıza gidin. Sol gezinme panelinde Güvenlik'i seçin. Cihazlarınız panelinde Cihazları yönet'i seçin. Google Hesabınızda şu anda oturumunuzun açık olduğu veya son birkaç hafta içinde açılmış olduğu cihazları görürsünüz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri