Suya dayanımları fayanslara göre daha fazladır. Bu yüzden fayanslar duvar kaplamak için uygunken, seramikler iç ve dış yer döşemesi için uygundur. Fayanslar yüke, darbeye, yaya trafiğine, kırılmalara ve çizilmelere seramik yer karoları kadar darayanıklı değildirler.
Seramik ve Fayans Farkı
Seramikler yapı itibariyle hemzemin hem de duvar kaplamalarında kullanılırken, fayans ise iç mekan olan banyo, mutfak, ofis gibi yerlerde tercih edilmektedir.
Genel olarak, seramik fayanslardan daha pahalıdır. Avantajları: Seramik fayansların döşenmesi kolaydır. Diğer malzemelerle karşılaştırıldığında seramik hafiftir.
Maliyet ve fiyat Seramik karoların maliyeti düşüktür, ancak granit seramik karolardan daha pahalıdır, bu taşın şaşırtıcı özellikleri nedeniyle bunun arkasında çok mantıklı nedenler vardır.
531,31 TL m² fiyatıdır.
İlgili 39 soru bulundu
Bir kutu seramik ürününden, 1.44 metrekarelik alan döşeyebilirsiniz.
Bu nedenle banyolar için en iyi zemin, neme dayanabilen, kaymaya dirençli ve rahat bir zemin kaplamasıdır. Bu genellikle banyoda uygun zemin seçenekleri olarak masif parke, lamine parke ve laminatı ortadan kaldırır. Bununla birlikte, seramik ve porselen karo ve LVT ve vinil ruloların hepsi uygun seçeneklerdir.
- Duvar karolarını yere ve dış mekânlara döşemeyiniz. - Yer karolarını uygun yapıştırıcılar kullanarak, duvara döşeyebilirsiniz.
Genellikle duvarlarda parlak seramik, zeminde ise mat seramik kullanmanız önerilir. Parlak seramik, mat seramiklere göre çok daha göz alıcı ve ışıltılıdır. Ancak yoğun kullanılan zeminlerde kayganlığı çok fazla olduğu için ve sürtünmeyle üzerindeki bu parlaklığı kaybetme riski olduğu için zeminde parlak cila önerilmez.
Yerden Isıtmada Hangi Çeşit Malzeme Kullanılmalı: Seramik mi Laminant mı? Ev ve iş yerlerimizde tadilat yapılmadan yerden ısıtma uygulaması istiyorsak bunun tek yolu parke altından karbon ısıtma filmleri ile ısıtma yapmaktır. Karbon ısıtıcı filmlerin seramik ya da beton altında kullanılması uygun değildir.
1.kalite seramik ürünün üzerinde veya arkasında en ufak bir hata olmayan seramiklerdir. Bu seramikler üretildikten sonra bir lazer kalite kontrol sistemi ile onaylanır ve hatasız olarak 1.kalite sıfatını alır. 2.kalite seramik ise aslında birinci kalite seramiğe yakındır.
Seramik kir, leke ve pas tutmama özelliği sayesinde yaşantınızı kolaylaştırır ve zamandan tasarruf etmenizi sağlar. Nem yaymaması ve yüzeyinde mikrop barındırmaması sayesinde oldukça sağlıklı bir seçimdir. Ortamdaki doğal nemi korur ve alerjik hastalıkları tetiklemez. Ayrıca seramik en uzun ömürlü kaplama malzemesidir.
Seramik, kırmızı ve kahverengi kilden üretilir. Porselen ise beyaz kilden üretilir. Seramik kupaların yapısı daha yumuşak ve esnektir. Porselen kupa bardak ise daha sert ama daha kırılgandır.
Seramik yapısı gereği porselene göre daha sağlamdır. Çünkü daha kalın ve esnektir. Bu bakımdan kolaylıkla kırılmaz. Hatta bu özelliği sayesinde inşaat, dekorasyon gibi işlerde daha dayanıklı olması bakımından seramik malzemeler kullanılır.
Derzsiz uygulama asla yapılmamalıdır. Derz kalınlığı en az 2 mm olmalıdır. Uygulama alanına ve kullanım amacına göre bu kalınlık arttırılmalıdır. Antisilip ürünlerde derz uygulaması mutlaka derz tabancası ile uygulanmalıdır.
Fayans ve Seramik Arasındaki Fark
Suya dayanımları fayanslara göre daha fazladır. Bu yüzden fayanslar duvar kaplamak için uygunken, seramikler iç ve dış yer döşemesi için uygundur. Fayanslar yüke, darbeye, yaya trafiğine, kırılmalara ve çizilmelere seramik yer karoları kadar darayanıklı değildirler.
1- Köşede birleşen iki seramiğin ya da duvarla seramiğin birleşim noktalarında baskı olması durumunda kabarma olabilecektir. Kabarmayı önlemek için birleşim noktalarında en az 5mm derz boşluğu bırakılmalı ve poliüretan mastik ile derz dolgu uygulaması yapılması gerekmektedir.
Fayanslar parlak yüzeyleri ile ferah bir iç mekan yaratılmasına yardımcı olan kaplama malzemeleridir. Bu nedenle kolayca temizlenebilir ve maliyet açısından da parke zemin fiyatlarına göre daha uygun fiyatlara satılması size ekonomik olarak da avantaj sağlar.
Dayanıklılık yönünden de fayans ve parke iyi seviyededir. Fakat fayans yapısı gereği üzerine sert bir cisim düştüğünde çatlama ya da kırılma riskli taşır. Parke, ahşap bir levha olduğu için böyle bir risk bulunmaz. Uzmanlara göre koridorda fayans yerine parke kullanmanız öneriliyor.
Mutfak dekorasyonu yapılırken zemini kaplamak için, fayans alternatifi olarak en çok kullanılan malzeme suya dayanıklı laminat parkeler oluyor. Laminat parkeler, fayanslara göre çok daha modern ve daha sıcak bir görünüm sunuyor.
Kutu Bilgisi: Bir kutu içerisinde 4 adet bulunmaktadır. Bir adedi 0,36 m2 dört adedi 1,44 m2 yapmaktadır. Bir palet içerisinde 43,20 m2 vardır.
Mobil Seramik
Kutu Bilgisi: Bir kutu içerisinde 8 adet bulunmaktadır. Bir adedi 0,20 m2 sekiz adedi 1,62 m2 yapmaktadır. Bir palet içerisinde 84,24 m2 vardır. Bu da 52 pakete tekabül etmektedir.
Kutu Bilgisi: Bir kutu içerisinde 2 adet bulunmaktadır. Bir adedi 0,72 m2 iki adedi 1,44 m2 yapmaktadır. Bir palet içerisinde 46,08 m2 vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri