Bir miktar Miss Arap Sabunu'nu suya ekleyin ve yavaşça homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Paspas veya temizleme bezinizi sabunlu su karışımına batırın ve çıkarın. Çıkardıktan sonra bezini neredeyse kuru oluncaya kadar iyice sıkın. Seramik yüzeyleri silerek temizleyin.
1.Bir sprey şişesinde sirkeli su karışımı yapıldıktan sonra fayansların üzerine sıkılmalıdır. Yaklaşık 10-15 dakika bekletildikten sonra sünger veya fırça ile yüzey iyice ovalanmalıdır. Daha sonra suyla durulanmalı ve temiz bir bez ile kurulanmalıdır.
Fayanslar nasıl parlatılır? Sirke en kirli fayans yüzeylerini bile temizleyecek güçtedir. Bir sprey şişesine sirke koyun ve bu spreyi fayans yüzeyine sıkın, 10 dakika kadar bekleyin ve saf su ile yıkayın. Ardından fayansları görseldeki gibi yumuşak bir mikrofiber bez ile kurulayın.
Örneğin çoğu sırlı porselen ve seramik karosu ph derecesi nötr olan herhangi bir sıvı temizleyici ile yumuşak bir bez yardımı ile temizlenebilir. Seramik temizliğinde en önemli husus metal fırça ya da aşındırıcı temizlik malzemesini asla kullanılmaması.
Haftada 2 kere ıslak temizleme işlemi gerçekleştirmeyi ihmal etmemelisiniz. Yer karonuz seramik ve porselen karo malzeme ise bulaşık sabunu ya da beyaz sirke yardımıyla temizliği tamamlayabilirsiniz. Temizlik malzemesi kullanımını çok yapmak da iyi değildir.
İlgili 34 soru bulundu
Örneğin, 3 çorba kaşığı karbonatı, 1 çorba kaşığı çamaşır suyu ile karıştırarak, macun kıvamına getirebilirsiniz. Sonrasında ıslak fayanslar üzerine bu karışımı bir fırça yardımıyla sürdüğünüzde, yarım saat sonrasında yumuşak bir sünger ile silerek, tertemiz bir sonuç elde edebilirsiniz.
Fayans ve Seramik Karo Zeminlerin Temizlenmesi
En yaygın fayans döşeme malzemeleri, seramik ve porselendir. Seramik veya porselen karoları temizlemek için, çok amaçlı, bulaşık sabunu veya basit beyaz sirke olsun, neredeyse her türlü temizleyiciyi kullanılır.
Sirke ve Soda Karışımı
İlk önce bir kez karışımı duvara püskürtüp 15 dakika sonra ikinci püskürtmenin ardından temizlik yapmanız, daha iyi bir hijyen sağlayacaktır. En son olarak da banyo başlığı yardımıyla fayanslarınızı sıcak su ile yıkarken tekrardan fırçalamak, fayansların yeni görüntüsüne kavuşmasını sağlar.
Amonyak ve su karışımı ile karolar ve aralarına biriken yağ lekelerinden kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Bu birleşim vücuda ve cilde zarar verebilir. Bu sebeple temizlenen odada uzun süre kalmamalı ve kısa sürede temizliğinizi tamamlayıp bez ve su ile durulama işlemi gerçekleştirmeye bakmalısınız.
Kabartma tozu, limon, sirke ve su ile fayans temizleme: 6 su bardağı su, yarım fincan kabartma tozu, 3 adet limon ve 250 gram sirkenin karıştırılması ile elde edilen karışım fayansların üzerine dökülür. Sünger yardımı ile ovalanır ve kısa sürede etki gösteren karışım, bol su ile durulanır.
Bir kaba 3 ölçü karbonat ve 1 ölçü çamaşır suyu ekleyip karıştırın. Fayanslarınızın üzerine su döktükten sonra hazırladığınız karışımı bir fırça yardımıyla bütün yüzeye yayın. Bir süre bekledikten sonra macun kıvamındaki karışımı bir sünger yardımıyla alıp, bölgeyi bol suyla durulayın.
Karoların düzenli temizliği için ılık suda yumuşak bir sabun en iyi sonucu verir. Hem porselen hem de seramik karolar leke tutmaz. Düzenli temizlik parlaklıklarını korumanıza yardımcı olacaktır. Sabun köpüğünü, su birikintilerini ve küfü temizlemek için yumuşak, çok amaçlı bir sprey temizleyici kullanabilirsiniz.
Tüm fayans aralarına sirke ve tuzlu suyu dökerek 5 dakika kadar bekleyin. Daha sonra ilk dökülen yerden başlayarak tüm fayans çizgilerini diş fırçası ile ovalayın. Tuzun ve sirkenin etkisi ile fayans araları tertemiz bir sonuç verecektir. Bu yöntemi evdeki tüm fayanslar için deneyebilirsiniz.
Fayans yüzeylerindeki kalıntıları ve yapışkan yüzeyleri temizlemek adına fayansları fırçalayabilir ve sabunlu bir bez ile temizleyebilirsiniz. Fayanstaki yağı, kiri ve lekeleri yok etmek adına en doğru tercih ılık su, bez veyahut sünger ve kaliteli bir fayans temizleyicidir.
Temiz bir mikrofiber bezle, derz aralarını silin. Geniş fayans zeminleri ise uygun temiz bir paspas ile tek seferde silin. Klorobor, hızlı kuruma özelliği sayesinde kısa sürede fayanslarında hiçbir iz bırakmadan temizlemeyi sağlar.
Genellikle duvarlarda parlak seramik, zeminde ise mat seramik kullanmanız önerilir. Parlak seramik, mat seramiklere göre çok daha göz alıcı ve ışıltılıdır. Ancak yoğun kullanılan zeminlerde kayganlığı çok fazla olduğu için ve sürtünmeyle üzerindeki bu parlaklığı kaybetme riski olduğu için zeminde parlak cila önerilmez.
İnatçı lekeler için, karbonat ve su karışımı genellikle iyi bir çözüm sağlar. Bu karışım lekeli bölgeye uygulanıp bir süre beklettikten sonra, ılık suyla durulanabilir.
Prothos seramik yüzey cilası, su geçirmez bir özellik taşır ve uzun ömürlü bir koruma sağlar. Bu ürün aynı zamanda, seramik yüzeylerin çizilmelerine ve aşınmalarına karşı koruma sağlar. Prothos marka seramik yüzey cilası, kolay bir uygulama süreci sunar ve yüzeylerde matlık oluşumunu engeller.
Ürünün yüzeyde kaybolması ile birlikte yüzey parlaklığı artar ve ürün rengi geri gelir. Keskin parlaklık verir. Yüksek sertlik verir. Yaya trafiğine direnç (ayak izine direnç) sağlar.
Yöntem 1: Sirke ve Sıcak Su Karışımı
Bir bardak beyaz sirkeyi bir galon sıcak suyla karıştırarak temizleme solüsyonu oluşturun. Solüsyona batırılmış bir sünger veya fırça ile fayans aralarını fırçalayın. Fayanslara zarar vermemek için nazikçe temizleyin. Sarı lekeler kaybolana kadar bu işlemi tekrarlayın.
Sirke, karbonat, tuz, limon suyu, Arap sabunu gibi doğal malzemelerle fayanslarınızı başarılı ve göz alıcı bir şekilde parlatabilirsiniz. Ayrıca fayansları parlatmak için temizlik aşamasında kullandığınız temizlik bezleri de etkilidir. Mikrofiber bezler bu noktada tercih edilebilecek ideal bir seçenektir.
Özellikle kireç çözücü, tuz ruhu ve pas sökücü gibi güçlü ürünlerden uzak durmalısın. Çünkü yoğun kimyasallar hem fayanslara zarar verir hem de zaman içerisinde derz dolgusunu eritir. Bu da zamanından önce eskiyen fayanslar ve daha da kötüsü duvarlardan ve zeminden sızan sular demektir.
Karo fayans temizleyici yalnızca taş, porselen, seramik veya pişirilmiş kilden yapılmış yol döşemeleri veya karolarda kullanılmalıdır. Parlaklığı gidereceğinden, granit, mermer, doğal taş veya özel sırlı mozaik döşemelerde kullanılmamalıdır. Temizleyiciyi kirli bölgeye dökün ve yaklaşık 1-2 dk. etki etmesini bekleyin.
Yer karoları genellikle seramik malzeme veya doğal taş ile elde edilmiş yapı malzemeleridir. Yıpranma ve kirlenme olasılığı çok daha yüksek olan bu karolarda özellikle cila işlemi düzenli bir şekilde gerçekleştirilmesi gereken bakım işlemlerinden birisidir.
Çimento sökücü gibi ürünler ile çimento sorunlarını çözebilirsiniz. Beton harç sökücü fiyatı ile ekonomik kullanım yapabilirsiniz. Beton temizleme ürünleri ve beton temizleyiciler ile kirleri yok edebilirsiniz. Pvc boru içi tıkanmış ise harç beton ve kireç sökücü ürünler ile tıkanıklığı açabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri