Herkese eşit Serbest bagaj taşıma hakkı sağlanmaktadır. Oldukça açık ve net çerçeveler içerisinde belirlenen bu haklar tamamen hava yolu şirketleri tarafından belirlenmektedir. Yurt içi uçuşlarınızda business 30 kg ve ekonomi ise 20 kg Serbest bagaj taşıma hakkına sahiptir.
İç hat uçuşlarında bagaj hakkı 15 - 25 kg'dır. Dış hat uçuşlarında 20 – 40 kg arasında değişmektedir. Bagaj ile seyahat edebilirsiniz. 6 kg el bagajı.
Parça konseptine dahil olan uçuşlarınızda serbest bagaj hakları her bir parça için Economy Class'ta 23 kg, Business Class'ta 32 kg'dir. Ekstra bagaj olarak 1 parça bagaj ise hem Economy Class hem Business Class için 23 kg'dir. 23 kg – 32 kg arası 1 parça Ekstra bagaj için 80 USD ek ücret tahsil edilir.
özetleyecek olursak çoğunlukla hava yolu şirketleri en fazla 8 kg ağırlığındaki el bagajlarını uçak içerisine kabul ediyor. Yani, 8 kilodan daha ağır bagajlarını kontuarda uçak alt bagajına teslim etmek zorunda kalabilirsin.
Eşyasını iki valiz halinde hazırlayan yolcular “Uçağa iki valiz alınır mı?'' sorunun cevabını arar. Yolcular genelde kabin bagajı ve kargo bagajı olmak üzere birer adet bagaj hakkını kullanır. Ancak bazı havayolu firmaları iki parça bagaja da izin verir.
İlgili 43 soru bulundu
Her bir bagajınızın en, boy ve yükseklik toplamı en fazla 158 cm olabilir. Business Class kabininde uçarken parça başı en fazla 32 kg, Economy Class kabinindeyse parça başı en fazla 23 kg bagaj götürebilirsiniz. Detaylı bilgi için kabin bagajı sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Tüm uçuşlarda Business Class'ta uçuyorsanız 32 kg'a kadar ücretsiz bagaj hakkınız bulunurken ekonomide ise 23 kg bagaj taşıyabilirsiniz.Tüm uçuşlarda bebekli yolcular 115 cm'yi geçmeyen puset taşıma hakları bulunuyor.
Sırt çantaları genelde el bagajı olarak kabul edilir.
Yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda geçerli olan fazla bagaj ücretlerini ise fazla bagaj sayfasında bulabilirsiniz. Kabin Bagajı (El Bagajı) Yolcunun kendi denetim ve sorumlulukları altında olan, yolcu kabininde ücretsiz taşınan, 55x40x23 cm ebatlarında ve 8 kg ağırlığında olan bagajlardır.
Economy Class için bagaj hakkı her parça maksimum 23 kg olacak şekilde 2 parça olabilir ve maksimum bagaj boyutu; en, boy, yükseklik toplamı 158 cm olmalıdır. Bebek yolcular için bagaj hakkı maksimum 23 kg olacak şekilde 1 parça ve 1 adet katlanabilir bebek arabası/puset şeklinde olmalıdır.
Patlayıcı özellik taşıyan hiçbir ekipman, yolcu uçağı kargo bölümüne kabul edilmez. Aynı zamanda sıvı yakıtlar da uçak altı bagaj bölümüne kabul edilmemektedir. Yangın söndürücüler, asitler, alkali ya da radyoaktif maddeler, kati surette uçağın içerisine alınmamaktadır.
Kabin bagajına, yanınıza alacağınız özel eşyalar da dâhildir. El çantası bu özel eşyalardan biridir. Ayrıca fotoğraf makinesi, dizüstü bilgisayar ve tablet de bu eşyalar arasındadır.
Kabin bagajı olarak taşınmasını istediğiniz bagajınızın, başüstü dolabına ya da koltuk altına sığabilecek ölçülerde ve ağırlıkta olması gerekir. Bu ölçüler, 23x40x55 cm ve 8 kg olarak belirlenmiştir.
Misafirlerin hakkı olması durumunda uçağın içine/yanına alabildiği 50x40x20 cm boyutundaki ve 8 kg ağırlığında eşyalara kabin bagajı, kontrol bölümünde incelenerek kargo bölümüne alınan eşyalara ise uçak altı bagajı denilmektedir.
Kabin bagajı içine alabileceğiniz kozmetik ürünleri, 100 ml'yi geçemez. Sıvı haldeki bebek maması gibi temel ihtiyaç ürünleri, kilitli poşetle kabin bagajı olarak taşınabilir. Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz.
Uçak içerisine alınacak kabin bagajında bulunan sıvı içerikli eşyalar 100 mililitreyi geçemez. Bebek maması gibi sıvı haldeki temel ihtiyaçları valizinize koymak için kilitli poşete koymanız gerekiyor. Ayrıca yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar kabin valizlerinde kabul edilmiyor.
Hemen hemen tüm havayollarında el bagajları konusunda aynı kurallar geçirlidir. Örneğin Business Class ile yolculuk yapan yolcuların adeti 8 kg geçmeyecek şekilde 2 adet el bagajı hakkı bulunurken, Comfort Class ve Economy Class tarifelerinde yolculuk yapan yolcuların 1 adet 8 kg'lık el bagajı taşıma hakları var.
Evet. Kurallara, sıvı kısıtlamalarına ve bagaj hakkınıza uyduğunuz sürece el bagajında yiyecek taşıyabilirsiniz. Kek, bisküvi, kurabiye gibi tam katı yiyecekler ile toplamda 1 litreyi aşmayacak şekilde, 100 ml. ' lik kaplarda muhafaza ettiğiniz, yasaklı olmayan sıvı içecekleri el bagajında taşıyıp yiyebilirsiniz.
Uzun soluklu seyahatlerde ülkemizin eşsiz tatlarından mahrum olmak istemeyen çoğu yolcu, havaalanında bazı sürprizlerle karşılaşabilir. İşte uçağa alınması yasak olan yiyecekler şunlardır: Salça, yoğurt, reçel, bal, pekmez, peynir.
Bagaj kuralları
Parça ve kg konseptine dahil olan uçuşlarınızda serbest bagaj hakları her bir parça için 158 cm'yi geçmeyecek şekilde Economy Class'ta 23 kg, Business Class'ta 32 kg'dir.
Online check-in, uçakta yer belirleme işleminin internet üzerinden yapılmasına denir. Bu esnada koltuğunuzu seçebilir ve dilerseniz ek hizmet satın alabilirsiniz. İnternetten check-in işlem yaptırdığınız zaman, size özel ayrılmış kontuardan bagaj teslimi yapabilirsiniz.
Bagajsız biletler her zaman daha uygun ücretli olup, günübirlik veya ihtiyaçlarını el çantasında, kabinde taşıyabilecek olan yolcular için tasarlanmıştır. Rezervasyon aşamasında bu havayolları bagajlı ya da bagajsız ücret teklifleri sunabiliyorlar.
El bagaj hakkı olarak 8 kilogramı aşmayan, 20x40x55 cm ölçülerde eşyalarınızı yanınıza alabilmektesiniz. Kişisel eşyalarınıza ek olarak bu sınırlamada şunu da belirtmekte fayda var: Kişisel eşyalarınızın da bir taneyle sınırlı olduğunu bilmelisiniz. Bir adet dizüstü çanta gibi taşıma hakkınız bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri