Yeni Kimlikte Seri No Kaç Hane Nüfus cüzdanlarında hemen resmin altında bulunan Seri ve No şeklinde ayrı ayrı yazan iki ayrı kısım yeni kimliklerde "Seri No" olarak tek başına karşımıza çıkar. Yeni kimlerimizde "SERİ NO" 9 hanelidir. Bunun 2 tanesi harf geri kalanı ise rakamlardan oluşur.
Ruhsat belge seri no diğer adıyla ruhsat seri no; Emniyet Genel Müdürlüğüne sisteminde kayıtlı, 2 harf ve 6 rakamdan oluşan bir numaradır.
Yeni kimlik kartınızın ön yüzünde bulunan seri numarasıdır.
Model numarası, seri numarası ve IMEI nedir? Seri numarası telefon, tablet, TV vb. münferit bir cihazı tanımlamaya yardımcı olmak üzere üretici (Samsung gibi) tarafından atanan benzersiz bir numaradır. Örneğin, telefonunuzun seri numarası Samsung'un ürettiği diğer tüm telefonlardan farklıdır.
Seri numarasının ilk 3 karakteri rakam ya da harf olabilir.
İlgili 30 soru bulundu
Yeni Kimlikte Seri No Kaç Hane
Nüfus cüzdanlarında hemen resmin altında bulunan Seri ve No şeklinde ayrı ayrı yazan iki ayrı kısım yeni kimliklerde "Seri No" olarak tek başına karşımıza çıkar. Yeni kimlerimizde "SERİ NO" 9 hanelidir. Bunun 2 tanesi harf geri kalanı ise rakamlardan oluşur.
Ruhsat belge seri numarası, aracınıza ait ruhsatta kayıtlı bulunan bilgilere EGM aracılığıyla erişilebilmesini sağlar. Numara, ruhsatın kime ait olduğunu gösteren sayfanın en altında yer alır ve 2 harf, 6 rakamdan oluşur.
Ruhsat seri no ise, araç ruhsatını açtığınız zaman sağ altta 2 harf ve 6 rakamdan oluşan dizidir. Yani ruhsat seri no nasıl bulunur? Sorusunun cevabı, “ruhsat açıldığında sağ alt tarafta bulunur”dur.
Ruhsatı açtığınız zaman sağ alt kısımda 2 harf ve 6 rakamdan oluşan Belge Seri isimli bir dizi görülür. Ruhsat seri no işte budur. Eğer ruhsat belgesine erişiminiz yoksa bu bilgiyi e-Devlet üzerinden öğrenmeniz de mümkündür. Bunun için e-Devlet üzerinde Adıma Tescilli Araç Sorgulama sayfasına girmeniz gerekir.
Aile Sıra No Nerede Yazar? Eski nüfus cüzdanlarının arkasında yer alan bu bilgi, günümüzde uygulamaya giren yeni çipli kimlik kartında yer almamaktadır.
E-Devlet kapısı üzerinden kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde öğrenebileceksiniz. E-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yaptığınız takdirde cilt numarası ve aile sıra numarası gibi bilgilere erişebilmeniz mümkün.
Bu bilgiler seri numarası, T.C kimlik numarası, soyadı, adı, doğum tarihi, baba adı, anne adı, doğrum yeri, medeni hali, dini ve kan grubu, kayıtlı olduğu yer ve veriliş nedeni şeklinde sıralanıyor. Yeni kimlik kartlarının çipi ayrıca eski nüfus cüzdanında bulunmayan sürücü belgesi ve elektronik imzayı da içeriyor.
Seri numarası yalnızca rakamlardan oluşur (ör. 6007041). Tek bir cihazı belirten benzersiz bir kimliktir.
Cüzdan numarası "U21" gibi bir harf ve iki rakamı içerirken seri numarası 6 haneden oluşan bir sayıydı. Yeni kimliklerde cüzdan no nerede yazar sorusunun cevabı için kimliğin ön yüzüne bakmak gerekir. Yeni kimlik kartlarında sıra no ve seri no peş peşe doğum tarihinin hemen altında ve fotoğrafın yanında bulunmaktadır.
Eski nüfus cüzdanların da üst bölümde fotoğrafın altında bulunan bu bilgi, yeni kimlik kartlarında ad soyadı ve doğum tarihinden sonra gelen bir bilgidir. İçerisinde harf ve rakam geçen bu seri numarası 9 haneden oluşmaktadır.
Araç Ruhsat Seri Numarası Nereden Öğrenilir? Araç ruhsat seri no öğrenme, araç ruhsatında yer alan belge seri ve no kısmından veya e-Devlet araçlarım sayfasından “tescil belgesi seri numarası” adıyla yer alan kısımdan yapılır. İlk iki harfi ruhsat seri, kalan rakamalar ise ruhsat numarasını ifade eder.
Numara ruhsatın kime ait olduğunu gösteren sayfada yani ruhsat sahibinin isim soy isim bilgilerinin bulunduğu sayfanın en sağ alt kısmında yer almaktadır. Trafik tescil belgesi seri numarası 2 harf ve 6 rakamdan oluşmaktadır.
TÜV Thüringen
TÜV (Technischer Überwachungs – Verein) Almanca'da Teknik Gözetim Kurumu'nun kısaltmasıdır, ve ismini bu üç kelimenin baş harflerinden alır.
Tescil belge numarası ise ruhsatın kime ait olduğunu gösteren sayfada en altta yer alır. Sağ en alt köşede yer alan bu bilgi 2 harf ve 6 rakamdan oluşur. Örneğin; Belge seri: AA No: 433444 olarak görebilirsiniz.
1. E-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapılır. 2. KURUMLAR sayfasından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı sayfası seçilir. 3. Yetki belgesi işlemlerinden, yapmak istediğiniz işleme göre “Özmal/Sözleşmeli taşıt ekleme” yada “Özmal / Sözleşmeli taşıt düşme” işlemi seçilir.
Aracın trafiğe çıktığı tarih tescil tarihi olarak ifade edilir. Genelde bu durum aracın üretildiği tarih ile karıştırılır. Ancak aracın tüm işlemlerin tamamlanması ile beraber trafiğe çıktığı durum tescil tarihi olarak bilinir. Böylece yapılan işlemler ile beraber araç artık trafiğe çıkmaya hazır hale gelir.
Tescil tarihi bir aracın trafiğe çıktığı tarih olarak bilinmektedir. Aracın üretildikten sonra tüm işlemlerinin tamamlanması ve ardından trafiğe çıktığı tarihi tescil tarihi olarak ifade etmek mümkündür. Aracın trafiğe çıkış tarihi, tescil tarihi olarak ifade edilebilir.
ASBİS (Araç ve Sürücü Bilgi Sistemi) Projesinin amacı, araç tescil ve sürücü belgesi işlemlerini güvenilir, çağdaş, modern, halkımızın beklentilerine cevap verebilir, Avrupa Birliği ve e-Devlet normlarına uygun bir yapıya kavuşturmak ve vatandaşlarımızın memnuniyetini artırmaktır.
Teknenizin her iki bordasına da ruhsat numarası ve tekne ismi yazılmak zorundadır. Ayrıca teknenin kıç tarafına tekne ismi, ruhsat numarası ve bağlama limanı yazılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri