Azalmış kemik yoğunluğu implant uygulaması için bazı zorlukları doğurur. İmplantın yerleştirilmesi sırasında primer stabilitenin azalmış olması hali osteoporozda sıkça görülür. Kemik kalitesi azalmış bir bölgeye implantın tutunması normal kemikteki tutunmaya göre daha az olur. Bu da implant kaybı ihtimalini artırır.
İmplant üstü protezler hariç eksik dişleri yerine koymak için yapılan, diğer protetik diş tedavileri çok iyi yapılmış olsa dahi, kemiği tutan bir yapı olmayacağı için nisbi de olsa kemik kaybı (kemik erimesi) kaçınılmaz olacaktır.
Hastalık bu aşamaya geldikten sonra kemiklerde oluşan hasarın geri döndürülebilmesi büyük ölçüde mümkün değildir. Bu nedenle ileri yaşlardaki bireyler bu hastalığa yakalanmamak için gerekli yaşam tarzı değişikliklerini uygulamalı, beslenme düzenine dikkat etmeli ve düzenli olarak spor yapmalıdır.
Kemik kaybını önlemenin en iyi yolu, iyi fırçalama ve diş ipi kullanma alışkanlıklarını devam ettirmektir. Küçük yuvarlak başlıklı iyi bir elektrikli diş fırçası, manüel diş fırçasına göre daha fazla plağın temizlenmesine yardımcı olabildiğinden, kemik erimesi ve bununla ilgili sorunlara karşı etkili bir önlemdir.
Amerika'da İmplant Neden Yasaklandı? İmplant tedavisinin doğru yapılmaması ya da titanyum yerine uygun olmayan malzemelerin kullanılması sorunlara yol açabilmektedir. Bu nedenle de Amerika'da kalitesiz ya da sahte implantların kullanılması yasaklanmıştır.
İlgili 40 soru bulundu
Güney Güney Kore, son yıllarda dental implant alanında büyüme gösteren ve tanınmış markalara sahip bir ülke olmuştur. Dünay çapında en iyi implant markalarından bir bölümü Güney Kore implant markalarıdır.
İmplant ömrü kaç yıl:
Araştırmalar, implantların ağızda 30-40 yıl hatta bazen bir ömür boyu sorunsuz kalabildiğini göstermektedir.
Kemik sağlığı için kalsiyum alımını önemseyin ve yeteri kadar süt ile süt ürünü tüketin. Sigara ve alkolden uzak durun. Günlük yaşamda fiziksel aktivitenizi artırın. Asansör yerine merdiven, sık sık araba gezisi yerine yürüyüş tercih edin.
Vitamin ve Kalsiyum Alımının Arttırılması
Kalsiyum diş kemiği içerisinde doğal olarak bulunan bir mineraldir. Bu mineral zamanla dışarıdan gelen bakteri ve asitlerden dolayı azalır. İçerisinde kalsiyum açısından zengin yiyecekler yemek diş kemiğini güçlendirmek için en etkili yollardan birisidir.
Kemik erimesinde implant tedavisi
Kemik erimesi olan hastalarda başarılı bir şekilde implant tedavisi gerçekleştirilebilir. Hastanın çenesinde yer alan kemik kaybı ölçüldükten sonra implant uygulanma kararı alınabilir. Bunun için implant uygulanması için farklı yöntemler tercih edilir.
Hastaya diş çekiminden sonra her ne kadar kemik tozu eklemesi yapılsa da kemik erimesi devam etmektedir. Bu durumun önüne geçmek için yapılan implant tedavisiyle beraber kemik erimesinin önüne geçmek mümkündür.
Genellikle kemik erimesinin ilk belirtisi sırt ağrısıdır. Sırt ağrısının nedeni, sırt omurlarında oluşan küçük kırıklardır. Omurlardaki bu küçük kırıklar darbe veya düşme olmadan da gelişebilir. Kırıkların sayısının artışıyla da omurlarda çökme meydana gelir.
Kemik erimesi tedavi edilebilir olmasının yanı sıra önlenebilir bir hastalıktır. Fakat bazen kırık oluşana kadar bir belirtiye yol açmadığı için hastalık, sinsi olarak da kabul edilir.
Yanlış uygulanan implant tedavileri sonucu birçok sorun ile karşılaşılabilir. Yaşanabilecek olaylara örnek olarak; kanama, ağrı, yumuşak olan dokularda yaralanmalar, komşu dişlerin zarara maruz kalması, kemiklerde zedelenmelere, sinüslerin zarar görmesine ve iltihabi durumlara yol açabilir.
Başarısız implant, vücut tarafından reddedilen veya yerleştirildiği bölgede tutunamayan dental implantdır. Bu durum implantın yerleştiği bölgede ağrı, şişme, kızarıklık, çürüklük veya implantın yerinden oynaması gibi belirtilere yol açabilir. Başarısız implant durumları diş hekiminize danışmanız gerekir.
Örneğin, implantın yanlış açıyla yerleştirilmesi, çene kemiğinin yaralanmasına veya zarar görmesine neden olabilir. Ayrıca, implantın yanlış boyut veya çapta seçilmesi de çene kemiğine zarar verebilir. Bu nedenle, implant işlemi yapacak olan diş hekiminin uzmanlığı ve deneyimi çok önemlidir.
D vitamini:Eksikliğinde kemik ve diş yapısında bozukluklar oluşur. KALSİYUM:Kemik ve diş oluşumunda etkilidir.Sağlıklı kullanılabilmesi için C ve D vitaminlerine ihtiyaç duyar.
Tuzlu su ile gargara yapın
En eski yöntemlerden biri olan tuzlu su ile gargara yapmak diş eti çekilmesine iyi gelir, kanamayı azaltır.
Tedavide çeşitli kemik bankalarından tedarik edilen kemik zarları, sağlıklı greft dokuları kullanılmaktadır. Uygulanan bu tedavi yönteminin adı Box tekniğidir. Bu teknik sayesinde eriyen çene kemiğinin yerleri doldurulur. Sonrasında zarar gören dişler tedavi edilerek ağız ve diş sağlığı kontrol altına alınır.
- Fazla sodyum (tuz) içeren besinlerden kaçınmak gerekir. Sodyumun fazla alınması idrarla kalsiyum kaybını azaltır. Bu nedenle turşu, konserve gibi aşırı tuz içeren yiyeceklerden kaçınmak gerekir. - Fazla yağlı beslenmemek gerekir.
Kemik erimesi günümüzde tedavi edilebilen bir hastalıktır. D vitamini takviyesinin yanı sıra oluşan kırıkların tedavisi, oluşabilecek kırıkların önlenmesi amacı ile birtakım ilaçla tedavi yöntemleri bulunmaktadır.
İlaçlar
Bazı ilaçlar kullanımları sonrasında kemik erimesine yol açabilirler ya da kemik erimesini artırıcı etki gösterebilirler. Kortizon, sara hastalığı ilaçları, mide ilaçları, kan sulandırıcı (heparin gibi) ilaçlar ve bazı kanser ilaçlarının uzun süreli kullanımı bu etkiyi gösterebilir.
Belki 15 yıl sonra o implant kayboluyor oraya tekrar kemik greftleri kemik ilavesi yapıp yeniden bir implant yapılıyor. Yapılan implantın uzun süreli kullanılabilmesi için ağızda nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Öncelikle hijyen diyoruz.
İsveç menşeli markalardan olan dental implant markası, tasarlanırken hastaların tüm ağız anatomisi göz önünde bulundurulmuştur. Dental implantlar ömür boyu kullanım garantisi sağlamaktadır. Straumann Roxolid implant diş markası, %85 titanyum ve %15 zirkonyum alaşımlı olduğu için oldukça dayanıklıdır.
En iyi Alman implant markaları Bego, Dentegris, Trias, Icx ve Bredent'tir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri