LED sürücü aşırı yükü, LED şerit titremesinin en yaygın nedenlerinden biridir. LED sürücüleri genellikle aşırı yük korumasına sahiptir. Aşırı yüklendiğinde, LED sürücüsü sürekli açık ve kapalı olacaktır. Ardından LED şerit de sürekli açık ve kapalı olacak, bu yüzden titriyor gibi görünüyor.
LED ampullerin kullanımı sırasında ışıkta kararma, parlama ya da titreme görülebilir. Şebeke gerilimindeki dalgalanma LED ampullerin yanıp sönüyormuş gibi görünmesinin sebebi olabilir. Bu sorunun diğer sebebi de düşük kaliteli LED ampul kullanılmasıdır. LED'ler doğru akımla çalışan elektronik cihazlardır.
Titreyen bir ampulün en basit nedeni, ışık fikstürünün soketindeki gevşek ampul olabilir. Enerjiyi kesip ampulü hafifçe sıkarsanız sorun halolacaktır. Titreşimin durduğunu anlamak için tekrar enerji verebilirsiniz. Yine bir titreme söz konusu olursa ampulü değiştirerek tekrar aynı işlemi yapın.
LED Armatür hiç yanmıyorsa, arıza büyük olasılıkla driver yada led arızasıdır. LED Armatür yanıp yanıp sönüyorsa arıza driver kaynaklıdır. LED Armatür LED' lerin sadece bir kısmı yanıyorsa arıza LED kaynaklıdır.
Şerit ledler ise led trafosu olmadığında verimli çalışmaz.
İlgili 18 soru bulundu
Dolayısıyla LEDler, üzerinden akım geçmesi için doğru yönde bağlanmalıdır. Ters bağlı bir LED akım geçirmez ve ışık vermez. Ancak bu durumda LED üzerinde herhangi bir hasar oluşmaz. Ancak ters bağlı ve çok yüksek voltaj değerleri ledleri bozabilir ve kullanılmaz hele getirebilir.
Tek chipli ledler 1 metrede 0.4 amper akım çeker. 5 metre tek çipli şerit ledi çalıştırmak için gerekli olan adaptör gücü 5mX0.4A = 2 Amper'dir. Üç (3) chipli ledler 1 metrede 1.2 amper akım çeker. 5 metre Üç (3) çipli ledi çalıştırmak için gerekli olan adaptör gücü 5mX1.2A = 6 Amper'dir.
Eğer kondansatör daha yüksek ısıya maruz kaldıysa kondansatör içerisindeki borik asit gibi kimyasallar akarak devrede arızaya yol açacaktır. Hatalı tasarım sonucu LED sürücü, doğrudan LED modüllerin yüksek ısısına maruz kalıyor ve dış gövdelerinde sararmalar oluşturarak, devre elemanlarında arızaya neden oluyor.
LED ışık şeritlerinin çalışmamasının en yaygın nedeni, iki bölüm arasındaki hatalı bir bağlantı veya kablolamadır. Bir bölüm çalışmasa bile, gücün bir sonraki bölüme akmasını durdurarak şeridin geri kalanının çalışmayı durdurmasına neden olur.
Aydınlatma uzmanlarına göre LED'ler, kullanıcılara birden çok fayda sağlayan sürdürülebilir, çevre dostu, verimli ve emniyetli ışıklandırma çözümleridir. Ek olarak LED'ler, uzun süre dayanmaları ve neredeyse 50,000 saatlik bir kullanım ömrüne sahip olmaları ile bilinirler.
LED sürücü aşırı yükü, LED şerit titremesinin en yaygın nedenlerinden biridir. LED sürücüleri genellikle aşırı yük korumasına sahiptir. Aşırı yüklendiğinde, LED sürücüsü sürekli açık ve kapalı olacaktır. Ardından LED şerit de sürekli açık ve kapalı olacak, bu yüzden titriyor gibi görünüyor.
İç ışık yanıp sönüyor veya yanmıyor ise, ampul gevşek veya bozuk olabilir. Ampulü sıkmak veya değiştirmek için kullanıcı kılavuzunuzdaki talimatları izleyin. Yanıp sönen bir ampul veya LED ortam sıcaklığının çok yüksek veya çok düşük olduğunu da gösterebilir.
Doğru akım devrelerde voltaj, bir kablo ya da devre boyunca ilerledikçe yavaş yavaş düşer. Şerit LED üzerinde güç bağlantısı yapılan noktadan uzaklaştıkça voltaj kademeli olarak azalır. Bu da şerit LED'in bir ucunun diğer ucundan daha sönük olmasına sebep olur.
Tek Çip Şerit Ledmetrede 60 led çalışma voltajı 12 V.'dur. Metrede 0,40 Amper akım çeker.Bu nedenle kullanacağımız metreyi 0,40 ile çarpmamız gerekmektedir. Yani 20 metre Tek ÇipŞerit Ledkullanımı için 20metre x 0,40 Amper = 8 Amper. 20 metre şerit led için 8 Amper veya daha yüksek bir trafo kullanmamız gerekmektedir.
Nem: LED'ler nemli ortamlardan etkilenebilirler. Bu nedenle, TV'nizi nemli ortamlardan uzak tutmalısınız. Fiziksel hasar: TV'nizi düşürmek veya darbe almak, LED'lerin bozulmasına neden olabilir. Elektrik dalgalanmaları: Ani voltaj dalgalanmaları, TV'nizin LED'lerinin bozulmasına neden olabilir.
nedeni "titreme etkisi"
Voltaj dalgalanmaları sistematik olabilir. Bu tür dalgalanmaların olası bir nedeni, elektrikli cihazlarda kontrol ekipmanının yanlış çalışması olabilir. Elektrikli cihazların düzenleyicileri, belirli parametreleri kontrol etmek için cihazı veya bir kısmını açıp kapatmalıdır.
Hayır fazla elektrik yakmaz. Genelde çoğu kişi odasına LED döşer ve akşamları onu yakar. Normal ampulden daha az yakar.
LED şeritler ayrıca daha uzun hizmet ömrüne sahiptir ve dayanıklıdır. Böylece led şeritler haftanın yedi günü, günde 24 saat ayakta bırakılabilir.
KABLO SEÇİMİ
LED ürün bağlantılarını yaparken NYF (Çok telli) kablo kullanınız. Bazı ürünlerin teknik detaylarında amper değerleri yer almaz.Bunu hesaplamak için ürünün watt değerini çalışma voltajına bölünüz. Örneğin 0.72 watt bir ürünün akım şiddeti:(Eğer 12 volt ile çalışıyorsa) amper=0.72:12=0.06 amperdir.
LED lambalar her ne kadar diğer lambalar kadar ısı vermese de, yinede az da olsa ısınmaktadır. Bu ısınmanın uzaklaştırılması için içerisinde soğutucu metaller kullanılmaktadır. Kapalı ortamlarda oluşan ısı dışarı verilemeyeceği için LED lamba bozulabilir.
Led Sürücü - Driver Ne İşe Yarar? Led sürücüler led devrelerinin çalışması için gerekli olan voltaj ve akımının elde edilmesini sağlıyorlar. Böylelikle led özellikli armatürler sorunsuz bir şekilde çalışarak aydınlatma sağlıyor.
Günümüzde kullanılmakta olan LED sürücülerin çıkışı, belirli gerilim aralığında sabit akımla LED yükünü sürmektedir. Bu sürücülerin çalışması şu şekildedir; 110V/220V-50/60 Hz alternatif akım (AC) şehir şebekesi sürücü girişine uygulanarak filtrelenir ve köprü diyot üzerinden DC'ye dönüştürülerek regülasyonu yapılır.
10 metre 3 çipli şerit led için ideal olan 12.5 amperlik led trafosudur. Not: yaptığınız uygulamalarda şerit ledleri arka arkaya ne kadar çok bağlarsanız hesaplama değerlerinde de mesafe uzadıkça adaptörlerin güç kaybına uğrayacağını ve bu durumda adaptörün aşırı zorlanacağını göz önünde bulundurun.
3 Çip Şerit Led metrede 60 led çalışma voltajı 12 V.'dur. Metrede 1,2 Amper akım çeker. Bu nedenle kullanacağımız metreyi 1,2 ile çarpmamız gerekmektedir.
Led trafolar şerit ledlerin ihtiyacı olan elektrik enerjisini düzenler ve şeritlere aktarır. Kullanılacak şerit ledlerin ihtiyacı olan amperi karşılayacak trafoların seçilmesi önemlidir. Kısa süreli işlerde trafo kullanmadan pil bağlantısı yaparak ledleri çalıştırabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri