Vodaseal No Nem Rutubet Küf Terleme Önleyici Boya 1 Kg Termoplastik reçine esaslı, yoğun rutubet oluşumuna yaktın alanlarda nem ve rutubet oluşmasını önleyen, sararma yapmayan sentetik yalıtım boyasıdır.
Su teması kesildikten sonra nem ve rutubetin önlenmesi için özel olarak üretilmekte olan DRYFİX NM-S 10 nem boyası uygulanarak kalıcı çözüme ulaşılabilir. DRYFİX NM-S 10 her türlü yüzeye uygulanabilen, yapışma oranı yüksek yeni nesil bir boyadır.
Duvarı kuru bezle sildikten sonra küf temizleyici sprey ya da çamaşır suyu-su karışımını duvara sıkın, 10 dakika boyunca bekleyin. Daha sonra nemli bir bezle tekrar silin ve gerekliyse kuru bez ile tekrar silip duvarı temizleyebilirsiniz.
“En iyi küf önleyici boya hangisi?” diye sorarsanız Redcolour Nem ve Küf Önleyici Boya en iyi seçenekler arasında yer alır. İç cephelerde kullanabileceğiniz boya, 3.5 litre olduğu için çeşitli alanlarda uygulamak üzere ihtiyacınızı rahatlıkla karşılar. Son kat mat iç cephe boyası, duvarların nefes almasını sağlar.
Su itici özelliği ile suya dayanıklıdır. Duvarlarda nem oluşmasının önüne geçer. Silikon bazlı boya dayanıklı olması sayesinde gün geçtikçe daha fazla tercih edilmektedir.
İlgili 33 soru bulundu
Silikonlu Boya Küf Yapar Mı? Silikonlu boya küf yapmaz. Duvar yüzeyine sürekli gelen bir su yok ise ya da duvarınızda sürekli bir nemlenme olmuyor ise küf oluşumu gözlemlenmez.
Duvardaki küfü temizlemek için; bulaşık deterjanı, çamaşır suyu ve su ile bir temizleme solüsyonu hazırlanır. Hazırlanan bu karışım ile duvardaki küflü alan temizlenir.
Rutubet ne yazık ki duvarlarda, dolap içlerinde hatta tavanda lekeler oluşmasına da neden oluyor. İşte oluşan bu kötü görüntüden kurtulmanın yoluysa sirke de yatıyor. Karbonat gibi ev temizliğinde başvurulan en doğal ürünlerden biri olan sirkeyi alın ve suyla karıştırın.
Küflü duvarı temizlemelisin
Küflü duvara boya yapmadan önce küf oluşumunun meydana geldiği duvarı küften arındırarak tamamen temizlemelisin. Aksi taktirde küf oluşumuna sebebiyet veren mikro organizmalar üremeye devam eder ve sadece boyama ile küfün neden olduğu kötü görüntü kapanmaz.
Nem kontrolü, iyi havalandırma, su sızıntılarının düzeltilmesi, düzenli temizlik ve rutin denetimler küf oluşumunu engellemek için etkili adımlardır.
Bir sprey şişe içinde bir bardak su ve beyaz sirkeyi karıştırın. Bu karışımı rutubetli odalara oda spreyi olarak sıkın ve kurumaya bırakın. Köşelerde oluşan rutubet izlerine de doğrudan uygulayabilirsiniz. Cam önünde oluşan rutubetler için de karışımı sıkıp bez ile silebilirsiniz.
Yapıların dış etkenlerden kaynaklanan su sızıntılarına, rutubet oluşumuna ve nem problemlerine karşı korunmasını sağlar.
Rutubet kaldırılma İşleminden Sonra, boya Başlasın
Küflenmeye dayanıklı boya, uygun şekilde düzeltilmemiş bir alan için güvenli olmasa da, alan küfsüz olduğunda ekstra bir önlem olarak iyi çalışır.
Evde, ofiste, binalarda hemen hemen her yerde nem yüzünden oluşan küflere rastlayabilirsiniz. Siz de bu küf sorunuyla karşı karşıyaysanız ve düzenli sildiğiniz halde bile kurtulamıyorsanız küflü duvara boya işlemi uygulayabilirsiniz.
Odamızdaki nemin giderilmesi için odamızı düzenli olarak havalandırmak en basit ve etkili yöntemdir . Odada çamaşır kurutulmamalı , çamaşır kurutmak zorunlu ise kurutmadan hemen sonra oda havalandırılmalıdır .
Bu durumda rutubetli duvar nasıl kurutulur sorusuna cevap olarak havalandırma yöntemi düşünülebilir. Kış aylarında bile günde iki ya da üç kere kısa aralıklar pencerelerin açılması gerekmektedir. Sonbahar aylarında bu süre biraz daha uzatılmalıdır. Yaz aylarında ise uzun süre pencereler açık kalarak ev hava almalıdır.
Öncelikle eğer hava şartları kısa sürede istediğin hale gelecekse, bu durumda yağmur sonrası duvar boyası için zeminin kurumasını bekleyebilirsin. Bu da yağmurun kesilmesinin ardından 6-8 saatlik bir bekleme süresi anlamına gelecektir. Bu süre aslında boyama işlemi için değil, astarlama işlemi içindir.
5) Sirke & Deterjan
Halının üzerinde ya da altında oluşan küf lekesine bir iki kaşık çamaşır deterjanı dökün ve üzerine de beyaz sirkeyi sprey ile püskürtün. Bir süre bekledikten sonra ıslak bez ile bölgeyi temizleyin ve kurumaya bırakın. Bu yöntem ile halılarda meydana gelen küf lekesi ortadan kaldırılır.
Yani 1 bardak sirke kullanacaksanız 1 bardak da su kullanın. Bu karışımı sprey şişesine koyup duvar ve tavandaki tüm küflü bölgenin üzerine bolca püskürtün. Bu şekilde kurumasına izin vermeden yaklaşık 10-15 dakika bekletin ve sirkenin antiseptik özelliklerini göstermesinin keyfini sürün.
Beyaz sirke, küf için ev temizliğinin başkahramanıdır. Özellikle duvar küflerinde etkisi yadsınamaz. Sirke küf türlerinin yaklaşık %80'ini öldürür ve sirkeye dayanıklı küflerin yalnızca %20'sini bırakır. Bu nedenle sirkeyi, hidrojen peroksit, karbonat veya tuz gibi başka bileşiklerle karıştırmayı deneyebilirsiniz.
Her iki boya türünün de özelliklerine bakarak tercihinizi belirleyebilirsiniz. Şöyle ki; temelde istediğiniz daha parlak ve temizlenebilir duvarlar ise silikonlu boya sizin için en doğru tercih olacaktır. Ekonomi önemli ise daha mat yapıdaki ve silinme özellikleri olmayan plastik boyalar tercih edilebilir.
Polisan Elegans Küf Ve Mantar Önleyici Tavan Boyası 3.5 Kg. Polisan Elegans Küf Ve Mantar Önleyici Tavan Boyası 10 Kg. Polisan Elegans Küf Ve Mantar Önleyici Tavan Boyası 17.5 Kg.
Birim olarak 1 kg tavan boyası iki katta ortalama 5m² yüzey boyayabilir. 82 m² için yaklaşık 82/5: 16,4 kg tavan boyası yeterli olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri