Şerit ledler ise led trafosu olmadığında verimli çalışmaz.
220 Volt Şerit Led Çalışma Sistemi. 3528 ve 5050 Şerit Ledlerde kullanıldığı gibi adaptör trafo gerektirmez en büyük avantajlarından biride budur. led ürünlerinde bu sorun ortadan kalktı.1 adet Fİş aparatını direk 220 volt fişe taktığınız zaman tüm led aynı kuvvetle yanıcaktır. buda büyük rahatlıktır.
Led trafolar şerit ledlerin ihtiyacı olan elektrik enerjisini düzenler ve şeritlere aktarır. Kullanılacak şerit ledlerin ihtiyacı olan amperi karşılayacak trafoların seçilmesi önemlidir. Kısa süreli işlerde trafo kullanmadan pil bağlantısı yaparak ledleri çalıştırabilirsiniz.
Şerit LED'lerle kullanmak için en uygun güç kaynağı türü SMPS'dir (Switched-mode power supply) . SMPS ile kullanılmayan LED ürünlerin ömürleri çok daha kısa olmaktadır. Bir SMPS güç kaynağının bağlantı şekli aşağıdaki gibidir. Örnekte gösterilen iki çıkışlı güç kaynağıdır.
【Kesilebilir ışıklar】 LED ışık şeritlerimiz pille çalışır ve esnektir, uygulamaya göre istenen uzunlukta kesilebilir ve ışığa zarar vermez.
İlgili 16 soru bulundu
Şerit LEDler genel olarak 12 Volt veya 24 Volt ile çalışır. Pixel LED'ler 5 V ile çalışır. Peki kaç metre şerit LED'i kaç amper ile çalıştırırız?
LED aydınlatma ürünleri genel olarak 3 ya da 4 adet AAA pil ile çalışmaktadır.
Dolayısıyla LEDler, üzerinden akım geçmesi için doğru yönde bağlanmalıdır. Ters bağlı bir LED akım geçirmez ve ışık vermez. Ancak bu durumda LED üzerinde herhangi bir hasar oluşmaz. Ancak ters bağlı ve çok yüksek voltaj değerleri ledleri bozabilir ve kullanılmaz hele getirebilir.
Şerit led sistemleri genel itibari ile 5V, 12V veya 24V DC gerilim ile çalışan bir sistemdir. Piyasada yaygın olarak bulunan şerit LED'ler 12V gerilimle çalışma prensibine sahiptir. Şerit LED'ler, ekonomik fiyat aralıkları sayesinde, kullanıcılar için en tasarruflu ve ekonomik tercihtir.
Günlük yaşamda özel aydınlatma sistemleri içerisinde elektrik ekipmanları kullanılır. Led çeşitlerinde kullanılan şerit ledler mobilyadan iç dekorasyona kadar birçok alanda kullanılıyor. Şerit ledler ise led trafosu olmadığında verimli çalışmaz.
LED'ler iki amaç için trafoya gereksinim duyar:
Bir LED trafosu yüksek voltajı düşük voltaja ve alternatif akımı doğru akıma dönüştürür. LED trafoları ayrıca LED aydınlatma sistemlerini voltaj veya akım dalgalanmalarından korur. Voltajdaki bir değişiklik, LED'lere sağlanan akımda değişikliğe neden olabilir.
Trafosuz led lamba devresi 220V AC ile çalışmaktadır. Devrede ledleri çalıştırmak için transformatör yerine 1 uf kutupsuz kondansatör kullanılmıştır.
Metrede 1,2 Amper akım çeker. Bu nedenle kullanacağımız metreyi 1,2 ile çarpmamız gerekmektedir. Yani 20 metre 3 Çip Şerit Led kullanımı için 20 metre x 1,2 Amper = 24 Amper. 20 metre 3 Çip Şerit Led için 24 Amper veya daha yüksek bir trafo kullanmamız gerekmektedir.
Elektriksel olarak, biz şimdi biliyoruz ki, bu LED şeridi, 12V başına, metre başına yaklaşık 14.4 Watt veya 1.2 Amper çekecektir.
10 çipli şerit led yapısı bakımından sağlam ve dayanıklı bir üründür. SMD Ledlidir ve pembe renkte Led aydınlatma sağlamaktadır. 10 çipli olan Led şerit yüksek lümenli bir üründür. Cata 10 çipli şerit led modeli IP20 koruma sınıfına dahildir.
LED sürücü aşırı yükü, LED şerit titremesinin en yaygın nedenlerinden biridir. LED sürücüleri genellikle aşırı yük korumasına sahiptir. Aşırı yüklendiğinde, LED sürücüsü sürekli açık ve kapalı olacaktır. Ardından LED şerit de sürekli açık ve kapalı olacak, bu yüzden titriyor gibi görünüyor.
Peki trafolar neden patlar veya yanar? Trafo'nun soğutulmamasından, kullanılan soğutucu yağlardan, aşırı yük binmesinden ve periyodik bakımlarının yapılmamasından dolayı patlama ve yanmalar meydana gelmektedir.
LED,ihtiyacı olan akımı çeker,yüksek güçlü led trafosu ledi bozmaz. Örneğin isterseniz 1 metrelik lede 60 amper de bağlayabilirsiniz.
LED paketi içerisinde birden fazla diyot kullanılması, yüksek parlaklıkta ışık elde edilmesini mümkün hale getirmektedir. Tek çipli LED'lerin içerisinde tek bir diyot yer almaktadır. Üç çipli LED'lerde ise üç diyot bir arada bulunmaktadır. Üç çipli LED'ler, tek çipli LED'lerden daha parlaktır.
Esnek LED şerit ışığı kesilebilir ve ışığı etkilemeden uzatılabilir. FPC malzemesi yumuşak olduğu için, LED şerit ışığı kırılmadan üç boyutlu alanda serbestçe bükülebilir, katlanabilir, yuvarlanabilir, hareket ettirilebilir ve gerilebilir.
Özellikle şerit ledler genellikle 12V ile çalışan bir sisteme sahip oluyor. Led adaptörü 12V örnekleri ledler 12 Volt olduğu sürece çalışma sergiliyor.
Sıradan bir diyot gibi, LED sadece ileri seviye kıvrımlı koşullar da çalışır. LED ileriye doğru eğildiğinde, serbest elektronlar PN eklemini geçer ve deliklerle yeniden birleşir. Bu elektronlar daha yüksek bir enerji seviyesinden daha düşük bir enerji seviyesine düştüğü için, enerjiyi fotonlar (ışık) şeklinde yayarlar.
LED ışık zinciri pilli olması sayesinde elektriğin olmadığı alanlarda da kullanılabilir hale gelir. Bu sayede kamp esnasında kullanmak mümkün olur.
Ynt: 12V LED'i 24 Volt sisteme uyarlamak
Piyasada Sanel firmasının ürettiği 24 V-12 V konvertörlerden alırsanız bu iş çözülür. Bu cihazları tırlarda normal elektrik sistemi 24 V ama müzik ve navigasyonlar 12 V olduğu için üretiyorlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri