e-Devlet onaylı sertifikanızı sağlık bakanlığı kura çekimi sonuçlarından sonra kullanabilirsiniz sağlık bakanlığı işkur sürekli isçi alımlarında geçerli hasta kayıt kabul sertifikanızı sağlık bakanlığı sekreter alımı ilanlarında kullanabilirsiniz.
Memur olmak isteyenler için, kariyerlerini kamu sektöründe şekillendirmek ve daha fazla iş fırsatı elde etmek için ek niteliklere sahip olmak önemlidir. Bu noktada, memur olmak için sertifikalara sahip olmak, başvurularınızda avantaj sağlayabilir ve sizi diğer adaylardan ayırabilir.
Tercih yaparken atama şansınızın yüksek olabilmesi için aşağıdaki sertifikalara sahip olmanız gerekmektedir. Farklı nitelik kodlarıyla belirtilen memuriyetler için bu sertifikalara sahip olmanız tercih yaparken tercih alternatiflerinizi arttırmaktadır.
Ayrıca KPSS memur atamalarında 6225 kodlu şartı sağlar. Atama başvuru kılavuzlarında yer alan “kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenmiş”, “yükseköğretim kurumlardan alınmış” ve “üniversitelerden alınmış” sertifika şartını da sağlar.
Bilgisayar işletmeni sertifikası, KPSS 6225 nitelik kodu için gereklidir. KPSS tercih sürecinden önce bilgisayar bilginizi kanıtlamanız gerekir. MEB onaylı sertifika da kamudaki bilgisayar işleri için yeterliğinizi kanıtlar.
İlgili 29 soru bulundu
Çünkü bu alınan dijital sertifika Türkiye içerisindeki resmi kurumlar tarafından doğrulabilir durumdadır. Yukarıdaki şekilde edindiğiniz E-devlet onaylı sertifikalar size yeni bir beceri ve meslek öğretmesi haricinde, bir çok iş dalında da çalışma - istihdam imkanı sağlarlar.
Yükseköğretim kurumlarınca verilen kurs ve eğitim programları sonucu alınan sertifika/belgeler debu kapsamdadır.
Sertifika, bireyin eğitim ve kariyer yaşamında istihdam olanaklarını sağlayan en önemli belgelerden biridir. Söz konusu sertifikalar sayesinde bireysel gelişimin büyük ölçüde sağlanmasının yanı sıra birçok meslekî adımın atılması da mümkündür.
Üniversite onaylı sertifika, iş görüşmelerinde kişinin güvenilir ve geçerli bir eğitim aldığını kanıtlamasını sağlar. İstediği alanda sertifika almak isteyen kişilerin mutlaka üniversite onaylı veya MEB onaylı sertifika alması gerekir. Çünkü bu sertifikalar resmi kurumlar tarafından onaylandığı için geçerli olur.
Üniversite onaylı sertifikalar, bir kişinin sahip olduğu bilgi ve becerileri belgelediği için işverenlerin işe alım sürecinde öncelik vermesini sağlar. Bu sertifikalar aynı zamanda, bir kişinin kariyerinde yükselmesine ve daha yüksek maaşlar kazanmasına da yardımcı olabilir.
Hasta kabul sertifika eğitimi alan kişiler hastanelerin yanı sıra muayenehanelerde ya da polikliniklerde de kolaylıkla iş bulma imkanını elde etmiş olmaktadır. 30 günlük bir hasta kabul eğitimi programına katılarak alınacak olan belge aynı zamanda diş kliniklerinde de çalışmak için gerekli bir belgedir.
EETAC ONAYLI SERTİFİKA
Sertifikalar üniversite onaylı olup, E-Devlet üzerinden sorgulanabilir, görüntülenebilir, indirilebilir. Bazı kamu kuruluşları KPSS puanı yanında atama için talep eder. Yurt içinde ve dışında, özel sektörde ve kamuda kullanılabilir.
Hayır. Temel kural; yerleştirmelerin son günü mezun olmaktır. Tercih yaptıktan sonra mezun olup da kuruma diploma verilemez ve kurumların bu şekilde atama yapmaları hukuka aykırıdır. Tespit edilmesi halinde hem aday işten çıkarılır hem de bu atamayı yapan kurum yetkilileri için yasal işlem yapılır.
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı özel kurslarda eğitim alan herkes kendi işyerini açabilecek. Gülin Çifçi, yaklaşık 6 aylık güzellik uzmanlığı ve estetisyenlik kursu ile Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı 4. seviye bir sertifika almanın yeterli olduğunu söyledi.
Eğitimi başarı ile tamamlayanlar e devlette sorgulanabilen üniversite onaylı tıbbi sekreterlik sertifikası sahibi olacaklardır. Alınacak sertifika ile kamu, özel hastane ve sağlık kurumlarında tıbbi sekreter olarak çalışabilirsiniz.
Evet, sertifika ile işe girilir. Ancak bazı durumlarda mümkün olmayabilir.. Örneğin sosyal medya yöneticiliği gibi üniversitelerde bölümü olmayan bir sertifika programına katıldıktan sonra sosyal medya yöneticiliğini meslek olarak yapabilirsiniz.
Hayır sertifikaların bir zamanaşımı ya da geçerlilik süresi yoktur. Ömür boyu geçerlidir.
Sertifikalar, sahip olduğunuzu söylediğiniz becerilere sahip olduğunuzu potansiyel işverenlere veya mevcut işvereninize kanıtlamanız için bir yol sunar. Sadece bildiklerinizi test etmezler, aynı zamanda görevlerin nasıl gerçekleştirileceğini ve problem çözmeye nasıl yaklaşılacağını da test ederler. Örnek olarak bir .
Kursları ve sertifikaları öz geçmişe dahil ederken önemli olan, başvuracağınız işe yönelik olarak seçici davranmanız ve başvuracağınız pozisyonla ilgili kursları ve sertifikaları CV'nize yazmanızdır.
Sertifikaların e-Devlet üzerinde görünmemesi sertifikanın geçersiz olduğu anlamına gelmez. Çünkü e-Devlet, sertifikalar için bir onay mekanizması değildir. Sertifikanın geçerliliği, sertifika veren kurumun itibarına ve sertifikanın ilgili alandaki kabul görmüş standartlara uygunluğuna bağlıdır.
Vatandaşlar devlete bağlı kurumlardan aldığı sertifikaları ise e-Devlet sistemi üzerinden sorgulayabiliyor. Özellikle devlet üniversiteleri ve özel üniversitelerden almaya hak kazanılan sertifikalar ve halk eğitim merkezlerinin verdiği sertifikalar e-Devlet'te görülebiliyor.
PDF sertifikalar özel kurumlarda geçerlidir.
e-Devlet uygulaması içinde Millî Eğitim Bakanlığı sayfasında yer alan 'Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama' ekranından belgeye ulaşılabilmektedir. Bu belge ile tüm vatandaşlarımız hayat boyu öğrenme kurumlarından aldıkları kurs bitirme belgelerine e-Devlet Kapısı uygulaması sayesinde ulaşabileceklerdir.
KPSS 50 PUANLA NEREYE ATANILIR? KPSS Lisans sınavından 50 veya 55 alan adaylar belediyelerin memur alımı kontenjanlarına katılabilir. Sağlık ve normal memur alımları da KPSS puan sınırı olmayan bölümler arasında yer alıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri