Memur olmak isteyenler için, kariyerlerini kamu sektöründe şekillendirmek ve daha fazla iş fırsatı elde etmek için ek niteliklere sahip olmak önemlidir. Bu noktada, memur olmak için sertifikalara sahip olmak, başvurularınızda avantaj sağlayabilir ve sizi diğer adaylardan ayırabilir.
E-devlet onaylı sertifikaların hem resmi hem de özel kurumlarda geçerliliği olduğunu da bilmenizi isteriz. Çünkü bu sertifika doğrudan YÖK'e bağlı üniversiteler ile anlaşmaları olan eğitim kurumları tarafından verilir.
Yükseköğretim kurumlarınca verilen kurs ve eğitim programları sonucu alınan sertifika/belgeler debu kapsamdadır.
Ayrıca KPSS memur atamalarında 6225 kodlu şartı sağlar. Atama başvuru kılavuzlarında yer alan “kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenmiş”, “yükseköğretim kurumlardan alınmış” ve “üniversitelerden alınmış” sertifika şartını da sağlar.
EETAC ONAYLI SERTİFİKA
Sertifikalar üniversite onaylı olup, E-Devlet üzerinden sorgulanabilir, görüntülenebilir, indirilebilir. Bazı kamu kuruluşları KPSS puanı yanında atama için talep eder. Yurt içinde ve dışında, özel sektörde ve kamuda kullanılabilir.
İlgili 32 soru bulundu
KPSS ile birlikte özel şartları taşıyan eğitimler dediğiniz gibi MEB onaylı belge niteliğinde olmalıdır diyor sonuçta KPSS ile girilen yerler Kamu niteliğinde olduğundan dediğinize göre geçerli oluyor ama MEB onaylı değil.
Sertifika, bireyin eğitim ve kariyer yaşamında istihdam olanaklarını sağlayan en önemli belgelerden biridir. Söz konusu sertifikalar sayesinde bireysel gelişimin büyük ölçüde sağlanmasının yanı sıra birçok meslekî adımın atılması da mümkündür.
Hayır sertifikaların bir zamanaşımı ya da geçerlilik süresi yoktur. Ömür boyu geçerlidir.
Sertifikalar, sahip olduğunuzu söylediğiniz becerilere sahip olduğunuzu potansiyel işverenlere veya mevcut işvereninize kanıtlamanız için bir yol sunar. Sadece bildiklerinizi test etmezler, aynı zamanda görevlerin nasıl gerçekleştirileceğini ve problem çözmeye nasıl yaklaşılacağını da test ederler. Örnek olarak bir .
e-Devlet uygulaması içinde Millî Eğitim Bakanlığı sayfasında yer alan 'Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama' ekranından belgeye ulaşılabilmektedir. Bu belge ile tüm vatandaşlarımız hayat boyu öğrenme kurumlarından aldıkları kurs bitirme belgelerine e-Devlet Kapısı uygulaması sayesinde ulaşabileceklerdir.
Tercih yaparken atama şansınızın yüksek olabilmesi için aşağıdaki sertifikalara sahip olmanız gerekmektedir. Farklı nitelik kodlarıyla belirtilen memuriyetler için bu sertifikalara sahip olmanız tercih yaparken tercih alternatiflerinizi arttırmaktadır.
Sertifikaların e-Devlet üzerinde görünmemesi sertifikanın geçersiz olduğu anlamına gelmez. Çünkü e-Devlet, sertifikalar için bir onay mekanizması değildir. Sertifikanın geçerliliği, sertifika veren kurumun itibarına ve sertifikanın ilgili alandaki kabul görmüş standartlara uygunluğuna bağlıdır.
Vatandaşlar devlete bağlı kurumlardan aldığı sertifikaları ise e-Devlet sistemi üzerinden sorgulayabiliyor. Özellikle devlet üniversiteleri ve özel üniversitelerden almaya hak kazanılan sertifikalar ve halk eğitim merkezlerinin verdiği sertifikalar e-Devlet'te görülebiliyor.
MEB Onaylı sertifikalar, sertifikaların MEB tarafından onaylanmasıdır. Üniversite onaylı Sertifikalar ise YÖK'e bağlı üniversiteler tarafından onaylanmasıdır. Alınan sertifikalar ile ilgili alanda eğitimci olunabilir, kazanç sağlanabilir.
MEB onaylı olmayan belgeler sertifika değeri taşımamaktadır. Ayrıca sertifika alabilmek için Milli Eğitim tarafından düzenlenen sınavda başarılı olmak gerekmektedir. Sınav sonucu da başarı notu olarak sertifika üzerinde yer almaktadır.
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı özel kurslarda eğitim alan herkes kendi işyerini açabilecek. Gülin Çifçi, yaklaşık 6 aylık güzellik uzmanlığı ve estetisyenlik kursu ile Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı 4. seviye bir sertifika almanın yeterli olduğunu söyledi.
Sertifikalar, kişilerin kariyerinde uzmanlaştıklarını özellikle pek çok alan ve sektörde daha hızlı ilerlemeleri için oldukça yardımcıdır. Aldığınız sertifika sayesinde potansiyel işverenlere, kişinin kendi çalışma alanı hakkında ölçülebilir bir anlayışa sahip olduğuna dair kanıt sağlar.
Sertifika programlarının süresi Diploma Programlarının süresine göre daha azdır. Sertifika programları 4 ile 24 hafta arasında, diploma programları 24 ile 52 hafta arasında eğitim vermektedir. Program ücretleri de okullara ve ülkelere göre değişmektedir.
Evet, sertifika ile işe girilir. Ancak bazı durumlarda mümkün olmayabilir.. Örneğin sosyal medya yöneticiliği gibi üniversitelerde bölümü olmayan bir sertifika programına katıldıktan sonra sosyal medya yöneticiliğini meslek olarak yapabilirsiniz.
Sertifika kodu ya da başarı sertifikası alabilmek için yapılan sınavda en az 70 almanız gerekmektedir. Bazı derslerde sınavdan daha önemli olan ödev etkinliği bulunmaktadır.
Sertifika, kişinin herhangi bir eğitim ya da kurs sonunda öğrendiği bilgileri kanıtlamasına ve belli bir yetkinlik seviyesine ulaştığını ispatlamasına yarayan bir belgedir. Sertifika, fiziksel olarak ya da online düzenlenen eğitimler sonrasında kişilere verilmektedir.
Kursları ve sertifikaları öz geçmişe dahil ederken önemli olan, başvuracağınız işe yönelik olarak seçici davranmanız ve başvuracağınız pozisyonla ilgili kursları ve sertifikaları CV'nize yazmanızdır.
Günümüzde özellikle uzaktan veya örgün olarak düzenlenen ve sertifika veya kurs bitirme belgesi ile tamamlanabilen mesleki eğitimlerin olması sayesinde de kişilerin meslek edinebilme imkanı doğmuş oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri