Tane tane ayıkladığınız mısırları derin bir tencere içine koyun. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su koyun. Arzu ettiğiniz kadar tuz serpiştirip, 20dk kadar haşlayın. Mısırlar yeterince yumuşadığında ocaktan alın.
Ayrıca kaynatırken mısıra tuz eklenmez mısırı sertleştirir. O yüzden mısıra tuz piştikten sonra yerken atılır. Mısıra haşlarken atacağınız bir miktar şeker mısıra hem güzel bir tat verecektir, hem de mısırı yumuşatacak ve çabuk pişmesini kolaylaştıracaktır.
Mısırları haşlarken içine attığınız şeker de mısıra hem güzel bir tad verir, mısırı yumuşatır ve çabuk pişmesini kolaylaştırır. Eğer mısırları düdüklü tencerede yapacaksanız, süt mısırı 30-35 dakikada pişerken, orta olgunlukta bir mısır 1 saatte pişebiliyor.
Kuru Mısırdan Bardakta Mısır Nasıl Pişirilir? Akşamdan soğuk suyun içinde bekletiyoruz, ertesi gün aynı nohut yada fasulye haşlar gibi pişiriyoruz . Mısır taneleri patlayıp açılana kadar pişecek.
En az 1 saat boyunca suda kaynamaya bırakmalısınız. Aksi takdirde mısır taneleri sert kalacağından, yerken zorluk yaşayabilirsiniz. Mısır haşlamanın püf noktalarından bir diğeri ise mısır pişerken suyun içine tuz atmamak. Atılan tuz mısırın pişme süresini uzatacaktır.
İlgili 41 soru bulundu
Patlatılarak, haşlanarak ya da közlenerek tüketilebilir.
Patlamış mısır, çoğu atıştırmalığa göre lif açısından yüksek, kalori açısından ise düşüktür. Patlamış mısırın bu özelliğini göz önüne alırsak, bilinenin aksine kilo yapmadığını ve zararlı olmadığını söyleyebiliriz. Ancak fazla yağ ile hazırlanmadığı sürece.
Zira sağladığı özellikler ile beraber en fazla 30 dakika içerisinde mısır haşlanır ve pişer. Fakat yine de normal tencere içerisinde pişirmek isteniyorsa o zaman birkaç saati göze almak gerekir. Çünkü bir mısır normal bir tencere içerisinde yaklaşık 3 veya 4 saat içerisinde pişer.
Tencereye mısırların üzerini geçecek kadar sıcak su koyup, bir tatlı kaşığı şeker ekleyin ve mısırları 30 dakika boyunca haşlayın.
Eğer kart mısıra denk gelmediyseniz 1.5 saatte pişiyor. Emin olmak için mısır tanelerine çatal batırıyorum. Pişmişse çatal mısır tanelerine delik açıyor.
Mısırı 1 gece suda beklettikten sonra yaklaşık yarım saat de düdüklüde haşlıyoruz. Suyunu süzüp biraz kuruttuktan sonra tuzla karıştırıp yapışmaz bir tavada yaklaşık 30-35 dk. iyice kavuruyoruz, soğuduktan sonra yemeye hazır.
Düdüklüde Süt Mısır Tarifi Nasıl Yapılır? Sonra mısırları dizelim, bir kaşık da şekeri ekleyelim. Üstünü geçecek kadar su koyup düdüklümüzü kapatalım. Kaynamaya başlayınca düdüğü kapatıp 20 dakika pişirelim.
Mısırı ise en yumuşacık ve lezzetli haşlamak için ise süte ihtiyacınız var. Süt sayesinde mısırlarınızın tadı güzelleşiyor, daha yumuşacık oluyor ve daha hızlı bir şekilde pişiyor.
Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında hasat edilir. Yani mısır, yaz sonu ve sonbahar başında yetişen bir besindir.
Eğer tencereniz küçükse mısırları ortadan ikiye bölebilirsiniz. Ardından mısırların üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Son olarak da 1 su bardağı süt ve 1 tatlı kaşığı toz şeker koyup, hafifçe karıştırın. Hazırladığınız mısır tenceresini ocak üzerine alıp, tencerenin kapağını kapatın.
Sert mısır, tanenin iç kısmındaki nişastanın yumuşak olmasına karşın üst kısmın sertliği ile ayırt ediliyor. Tane renklerinde farklı tonların görülmesi mümkün oluyor. Unsu mısır türünde tane tamamen yumuşak nişastadan oluşuyor. Tane renkleri farklılık arz ederken, bu çeşit daha çok Amerika kıtasında yetiştiriliyor.
Sütte mısır haşlamak özellikle mısırınızın lezzetini daha da arttıracaktır. Yine pişirme suyunun içerisine eğer mısırınız çok tatsızsa 1 çay kaşığı kadar toz şeker ve yine 1 çay kaşığı kadar tereyağı atabilirsiniz. Bu sayede lezzeti güzelleşecektir.
Bildiğiniz gibi normal tencerede yapılan mısır, süt mısırı bile olsa pişirmek saatler alıyor. Düdüklü tencerede ise mısır pişirmek en fazla 25 dakika. Şimdi süt mısırı nasıl seçilir önce onu bir anlatayım.
Haşladığınız mısırın kusursuz bir lezzete sahip olması için haşlama suyunun mutlaka yeterli olması gerekir. Bunun için mısırların üzerini 2 parmak geçecek kadar su eklemeniz mısırların iyi bir şekilde pişmesini sağlayacaktır.
Derin, ince tabanlı bir tencereyi orta ısıda açtığınız ocağın üstüne koyun. Tencerenizin teflon veya çelik olması fark etmez. Ama tencerenizin tabanı ince değilse önce yüksek ısı ile tencerenin ısınmasını sağlamalı daha sonra orta ateşe alıp devam etmelisiniz.
Ama öte yandan yağsız ve tuzsuz patlamış mısır oldukça sağlıklı. Lif açısından çok zengin. Birçok sebze-meyveden daha fazla antioksidan içeriyor ve bu antioksidanlar hasar görmüş hücrelerin yenilenmesinde önemli rol oynuyor. Bu özelliği sayesinde kanser önleyici bir besin olduğu iddia ediliyor.
-İyi pişirilmeyen mısır, tüketildiğinde diş ve diş etlerine zarar verir. Ancak mısır kararlı ve tüketimi aşırıya kaçılmadığında sağlığımız açısından faydalı olabiliyor. Yapılan araştırmalar bünyesinde barındırdığı antioksidanların kanser türlerine karşı koruma sağladığını ortaya koymuştur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri