Cilt serumlarının cildin daha genç görünmesini sağlamak, yaşlanma belirtilerinin görünümünü azaltmak, ince çizgileri ve kırışıkların görünümünü azaltmak gibi pek çok faydası olduğu bilinmektedir. Cilt problemleri özelinde tercih edilen cilt serumlarının sayısız faydası olacaktır.
Serumlar, direkt olarak epidermis dediğimiz üst derinin daha derinlerinde oluşan pigmentasyon, yaşlanma kaynaklı lekeler, derin kırışıklıklar gibi sorunları hedef alacak şekilde formüle edilir. Bu sebeple serumlar yaşlanma karşıtı bakımın vazgeçilmez bir parçasıdır ve fark yaratan etkileri klinik olarak kanıtlanmıştır.
Yüz serumlarını günde 1-2 kez, sabahları ve akşamları olmak üzeretemiz cildine uygulayabilirsin. Nemlendirici serumları her gün kullanabilir,retinol ve c vitamini gibi AHA - BHA içeren serumları ise belirli bir dönemkullandıktan sonra ara verebilirsin.
Yüz serumunu, ihtiyaç durumunuza göre, günde 1-2 kez olmak üzere düzenli olarak kullandığınızda, 3-4 hafta içinde etkisini görmeye başlayabilirsiniz.
Yüz serumlarının kullanım sıklığı kullanılan serumun çeşidine bağlı olmakla birlikte, serum üzerinde yazan kullanım bilgileri doğrultusunda uygulama yapılmasını tavsiye ediyoruz. Genel itibariyle yüz serumları, gün içinde 2 kez kullanıma uygun olarak geliştirilmiş cilt bakım ürünleridir.
İlgili 40 soru bulundu
Serum esasında bir tür tuzlu su karışımıdır. Pek çok kişinin sandığı gibi hastalık durumlarında sihirli bir iyileştirici etkiye sahip değildir. Serum kullanımın en önemli ve tek amacı ise; damarlardaki kan içerisinde bulunan sıvı-elektrolit dengesine katkı sağlamak olmaktadır.
Yüz serumları ince yapılara sahip olmaları nedeniyle hemen emilim sağlamaktadır. Bu nedenle gündüz sürülen yüz serumundan 1 dakika sonra kremi rahatlıkla sürebilirsiniz. Ancak gece yüz serumu sürerken 2 ila 3 dakika beklemeniz ve ardından nemlendirici bazlı gece kremi sürmeniz gerekmektedir.
İster 20 yaşında olun ister 50 yaşında, her yaş için uygun yüz serumu seçenekleri bulunmaktadır. Fakat burada altını çizmemiz gereken bir konu var, yüz serumunu 20 yaş itibariyle kullanmak daha doğru olur, çünkü yüz serumları genç yaşta kullanmak cildin sıkı kalmasına yardımcı olur.
Hastanelerde serumun kullanılmasının asıl amacı, kan içinde yer alan sıvı ve elektrolit dengesine katkı sağlamaktır. Serum Nedir? Serum içinde tuz bulunan ve gereken durumlarda da damarlarda bulunan kan içinde yer alan sıvı ve elektrolit dengesini sağlamak için kullanılan bir çeşit tuzlu çözeltiye verilen bir isimdir.
Göz çevresi serumu sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa kullanılabilir. Öncelikle gözleri makyajdan arındırmış olmak gerekir. Serum içeriğindeki saf ve doğal yağlar göz çevresine bakım yapar. Böylece uykusuzluk, yorgunluk gibi sebeplerle oluşan göz altı morlukları giderilir.
Serum: 15-25 °C'de 8 saat, 2-8 °C'de 2 gün, -20 °C'de 6 ay stabildir. Plazma: 15-25 °C'de 2 gün, 2-8 °C'de 3 gün, -20 °C'de 6 ay stabildir. Hormon testlerine ait biyokimya tüpüne alınmış kan numuneleri santrifüj edilip serum olarak saklanmalıdır.
Yüz kremleri göz çevresinde de etkili oluyor ancak yüzünüzün geri kalanına kıyasla çok daha hassas ve ince bir yapıya sahip olan göz çevresinde daha farklı ürünler kullanılması şart.
Daha dolgun ve nemli bir cilt için hyaluronik asit serumu, fazla yağı ve parlamayı azaltarak cilt kusurlarının görünümünü gidermek için niacinamde serumu, gözenek görünümünü azaltmak ve cildinin daha pürüzsüz görünmesini sağlamak için de glikolik asit serumu deneyebilirsin.
Cilt serumları konsantre bir yapıda olduğundan cilt üzerine çok ince bir tabaka halinde sürülmelilerdir. Nemlendirici kullanmadan önce cildin serumu emmesi beklenmelidir. Durulama gerektirmez.
Örneğin; retinolün AHA ve BHA içeren serumlarla kullanılması tavsiye edilmiyor. Son olarak AHA BHA serum ile uyunur mu sorusunu da yanıtlayalım! Evet, hatta bu etken maddelerin özellikle geceleri uygulanması öneriliyor.
Yüzünüzü temizledikten sonra kullandığınız cilt serumundan iki damlayı yüzünüze damlatın ve parmak uçlarınız ile masaj yaparak tüm yüze uygulayın. Cilt serumları günde iki kere kullanılmaya uygun ürünlerdir. Sabah ve akşam olmak üzere bu ürünleri bakım rutininize dahil edebilirsiniz.
Serumlar, yüksek konsantrasyona sahip ürünlerdir. Bu yüzden onları nemlendiriciden önce uygulamak gerekiyor. Ayrıca nemlendirici öncesinde uygulandığında, cildin daha alt katmanlarına inerek ürünlerin etkisini artırmasına yardımcı oluyor.
Ağız yoluyla beslenebilen hastalara öncelikle serum takılmasını önermiyoruz, ağızdan sıvı ve katı gıda alımının azalmasını istemeyiz. Yüksek ateş, bulantı, kusma, ağrı, ishal, halsizlik ve güçsüzlük gibi belirtileriniz olduğunuzda vitamin serum takviyesini evinizde alabilirsiniz.
Cilt sorununa yönelik bir serumu 30 yaşından önce de kullanabilirsin. Konu cilt bakımı olduğunda, herhangi bir kısıtlama olduğunu söyleyemeyiz. Eğer bir ürüne cildinin ihtiyacı olduğunu düşünüyorsan, yaş bundan tamamen bağımsız kalabilir.
İki farklı asit ürünü aynı rutinde üst üste uygulanmamalı. (AHA, BHA, PHA, C Vitamini, retinol vb..) C vitaminini, niacinamid ya da niacin içerikleri ile üst üste kullanırken dikkatli olunmalı. Eğer cildiniz kızararak tepki verirse bu içerikleri dönüşümlü olarak kullanılmalı.
CİLT ÜZERİNDE ETKİ FARKLILIĞI
Yüz serumları, kremlere oranla daha spesifik cilt ihtiyaçlarına cevap verebilirler. Tek başlarına etki edebildikleri gibi, krem öncesi kullanıldıklarında da kremin etkisinin arttırılmasına katkı sağlarlar. Serumlar kremlere göre cilt üzerinde daha hızlı bir etkiye sahiptir.
C vitamini serumu cilde ince tabaka halinde sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez uygulanması gerekir.
Sabah cilt bakım rutini oluştururken öncelikle cildinizi temizlemeli, ardından serum ve nemlendirici uygulamalısınız. En son adımda ise güneş kremi geliyor ve daha sonrasında makyaj adımına geçebilirsiniz. Yani güneş kremi serumdan önce mi sürülür sorusunun cevabı, önce serum sonra güneş kremi....
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri